2009 m. sausio 29 d., ketvirtadienis

Obuolių pyragas angliškame padaže...

Mmmmm, tai mano pats mėgstamiausias ir gan greitai paruošiamas pyragas.
Jam tereikia
*šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
*obuolių (geriau kietesnių)
*cukraus
*cinamomo
*plakto kiaušinio patepimui
*truputį aliejaus

*angliškojo kremo ( receptukas iš Meilleur du chef )

Iškočiojame atšilusią tešlą (dalį paliekame viršaus uždengimui) ir patiesiame į kepimo skardą, išteptą trupučiu aliejaus. Ir kelioms minutėms pastatome orkaitėje kepti, iki tešla pakils ( taip pyrago dugnas bus iškepęs ir ne "žalias")




Tuo metu, kai kepa pyrago pagrindas, paruošiame įdarą : nuskutame ir supjaustome (prieš tai išėme sėkliukes) obuolius gabaliukais, pabarstome cukrumi ( daugiau, jei mėgstate saldžiai, mažiau - jei mėgstate nelabai saldžiai) ir įberiame truputį cinamono, kad suteiktų aromatą bei rusvą spalvą - viską gerai išmaišome ir paliekame, kad "prisirptų" ( šiek tiek aptirptų cukrus ir išsiskirtų sultys)


Likusia tešlą (jos gabaliukus) iškočiojame ir supjautome štai tokiomis juostelėmis (plotis ~2cm)



Puodelyje išplakame 1 kiaušinį - jis reikalingas aptepti pyrago viršų, kad šis gražiai apskrustų ir įgautų gelsvą spalvą.




Per tą laiką, pyrago pagrindas iškepė - galima jį traukti lauk ir "farširuoti" paruoštais obuoliais :)





Obuolius sukrauname ant iškepusio pygaro pagrindo....




ir uždengiame tešlos juostelėmis, kryžmai, kad liktų maži tarpeliai (per kuriuos matosi obuoliai), tada aptepame išplaktu kiaušiniu ir...




pastatome kepti 10-15 minučių 200 laipsnių karštumo orkaitėje. (maždaug iki paviršius gražiai paruduoja).

Štai , pyragas iškepė ir prašosi išimamas bei patiekiamas ragavimui :)



Patiekiame dar karštą su angliškuoju kremu, (kurio receptuką rasite Ptitchef ) - šio pyrago skonis kaip štrudelio su obuoliais :))) nerealu !!!!
Tai labai greitas ir itin gardus obuolių pyragas. :)

Specialiai tiems, kas neturi mikrobangų krosnelės ;)

Pabandžius išsikepti mikrobangų krosnelėje per... 3 minutes Bolo de caneca - pyragaitį puodelyje, nusprendžiau tą patį pyragaitį išsikepti orkaitėje ir ...PAVYKO !!!!




Pagal anksčiau pateiktą receptuką užmaišėme 2 puodelius ( tokius nemažus :)) ) tešlos ir nustačius 180 laipsnių karštumą pastatėme kepti 25 minutėms orkaitėje.


Lygiai po 25 minučių ištraukus puodelius, matėsi, kad tešla glūdi viduje ir bando visaip prasimušti...


tad dar ~ 15 minučių palikome kepti. :)



Ištraukus pyragaitį iš puodelio susidarė įspūdis, kad tai lyg "keksiukas negriukas" tiek savo forma (tai priklauso nuo pačio puodelio), tiek sklindančiu aromatu, tiek savo minkštumu.
Jis primena duonelę, turinčią saldumo, tad šį pyragaitį galima valgyti paprastai : su sviestu ir su kokia uogiene, džemu, rududu, užpylus kokio padažo, ar tiesiog užtepus Nutellos ;)




Kadangi ir šį kartą nedėjome jokių kepimo miltelių ( laikėmės tikslaus recepto), kitą kartą gal ir vertėtų dėti kepimo miltelius, dėl didesnio pyragaičio iškilimo, tuo lab kad jis kepamas orkaitėje.

Taigi reziumė tokia - jei nėra mikrobangų krosnelės, kuo puikiausiai išsikepsite šį pyragaitį orkaitėje, gal ir ne per 3 minutes, per ilgėliau, bet tai įmanoma !!!

2009 m. sausio 28 d., trečiadienis

naminis Bounty - dieviškas skonis

Bounty - šį neįtikėtiną receptuką užtikau pas Forelle ir susiruošiau namie išbandyti :)

Taigi ko reikia šiems gardumynams paruošti:

50 g sviesto;
85 g cukraus;
200 g 35% riebumo grietinėlės;
200 g kokoso drožlių.

Šokoladiniam glajui
200 g šokolado;
25 g sviesto.

Išlydome ant silpnos ugnies sviestą, grietinėlę ir cukrų.



Kaitiname, kaitiname ( man užtruko kiek ilgiau) , kol ištirpsta sviesto gabaliukai...




Užvirus, paliekame virti ant silpnos ugnies kokioms 5 minutėms (man gavosi kiek ilgiau nei 5 min)




Suberiame kokoso drožles...




Ir mašome, maišome :) apveliame kokoso drožles išsilydžiusiu mišiniu.





Masė gavosi labai skani, gal kiek skystoka. Ją sukrėčiau ant kepimo popieriaus ir suvyniojusi, kuriam laikui paslėgiau, o vėliau įkišau į šaldytuvą, kur prabuvo porą dienų. (Maniau, kad nelabai stingsta)




Ištraukusi iš šaldytuvo supjausčiau juostelėmis... mhhh jos gan per didelės pasirodė, todėl




dar kartelį supjausčiau į mažesnius gabaliukus




O čia ruošiau šokoladinį glajų - sudėjau sulaužytą pienišką šokoladą, sviesto gabaliukus,
bei keletą itin juodo (net 99% kakavos- tad jo šiaip valgyti nelabai gaunasi...gomurys neištveria tokio skonio....) (šią plytelę gavau iš brangiausiojo sesers, parvežtinis šokoladas)





ir lydžiau ant gan silpnos ugnies - čia vaizdelis nekoks :))))) Kantrybės- sviestas su šokolado gabaliukas gan ilgai lydosi, kol galutinai išsilydo iki poskystės masės, tad ant mažos ugnies pamaišant, kad neprikeptų dugnas, kaitinkite iki masė taps skysta, į kurią jau bus galima murkdyti kokoso gabalėlius.


o čia jau geriau atrodo ;) Glajus gavosi labai gardus !!!





Metas nardinti kokoso gabaliukus į šokoladinę vonią - tam tikslui pasiruošiau tiek dantų krapštukų, kiek buvau paruošusi kokoso gabaliukų - juos ir susmaigsčiau ;)





Foto gavosi nekokios kokybės :)) bet matyti , kaip kokoso gabaliukas murkdosi šokolade...

Dantų krapštukų pagalba panardinau kokoso gabaliukus į skystą šokoladą ir truputį nuvarvinusi varvantį šokolado perteklių




Išdėliojau ant lentos, padengtos kepimo popieriumi :) Vienas niuansas- kad neliktų jokių skylučių :) vos padėjus ant lentos, kito smeigtuko pagalba prilaikant saldainį ištraukiu smeigtuką, o skylutę dailiai paslepiu vienu kitu lašeliu skysto glaisto.




šokolado tikrai nepagailėjau (nes jį laabaaiii mėgstu) tad ir vadinamieji naminiai Bounty gavosi su šokoladiniais sijonėliais :)




Palaikiusi parą šaldytuve, ištraukiau paragauti, kas gi gavosi :) Labai įdomus skonis - primenantis tikruosius Bounty , tik vos vos riebesni




tik maniškiai gavosi pakankamai trapūs (matyt dėl paslėgimo kokybės taip nutiko)




bet labai gardūs - tai nerealus receptukas ! Viena įdomybė- šie skanučiukai turi būti laikomi šaltai (šaldytuve) iki patiekimo, kadangi šokoladinis glaistas turi savybę po kurio laiko tirpti :) Manieji ištraukti iš šaldytuvo, prabuvo gerą pusdienį kambario temperatūroje ir tepė pirštus juos ilgėliau palaikius rankoje :)


Skanaus ;)


Remokenduoju ir Jums pasigaminti ;)

Pirmas blynas prisivilęs :)))))

Kaip išsireiškė viena SM mergina, "...grybai...uogos ... gavosi...." :))))


Istorija tokia, kad praeitą sekamdienį pasiryžau brangiausiojo šeimyną pradžiuginti pyragu, nepaprastu - kvepiančiu apelsinais pyragu - Bolo de laranja :) Rodos, viską pagal receptuką darėme, bet vietoje pyrago, puraus, didelio gavosi... omletas... saldus .... :)))) Aišku, mes vistiek jį sudorojome su ledais :)))

Gaminome pagal šį receptukąMileumpecados :

6 kiaušiniai
2 apelsinai
250 g cukraus
250 g miltų
1 arbat. puodelis saulėgrąžų aliejaus
1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių

Išplakėme cukrų su kiaušinių tryniais iki purios masės. Tada supylėme po truputį aliejų ir tarkuotą 2 apelsinų žievelę. Subėrėme miltus ir maišėme iki vientisos masės ( turi būti grietinės tirštumo), po to supylėme apelsinų sultis ir imaišėme. Baltymus išplakėme su žiupsneliu drukos (jei nėra po ranka citrinos sulčių) iki standžių putų ir atsargiai įmaišėme į masę .
Kepimo skardą ištepėme sviestu (galima ir margarinu arba aliejumi) bei pabarstėme miltais Kepėme orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ° C temperatūros apie 20 - 30 minučių , priklausomai nuo kepimo skardos formos.

Kepė pyragas labai gražiai iškilo, vos nelipo per kraštus... bet, ištraukus iš orkaitės jis... subliuško ! ir pavirto omletu.... :) Tiesa, tikrai gardžiu, aplesinais kvepiančiu omletu :)
Oi, visai pamiršau , pasirodo mes 3 tryniais per daug įdėjome ( o istorija buvo tokia, kad pirmieji baltymai blogai išsiplakė, tad teko imti kitus ir kažkaip pagailo išmesti trynius, tad įdėjome papildomai dar 3 trynius, likusius nuo naujų baltymų....) , matyt todėl ir išejo omletas vietoje pyrago !!!

Na kagi, kepsiu dar kartelį ir manau šį kartą tikrai papildomai nedėsiu :) arba ieškosiu kito recepto :)))
išbandykite ir Jūs ;)

2009 m. sausio 27 d., antradienis

Tango... šiam vakarui nors vieną tango

...dabar suku galvą kodėl būten taip pavadinau vieną naujausių savo darbų?...

tiesiog niekas kitas "nelipo" : iš pradžių minys sukosi prie Carmen, bet kažko trūko... tad Tango tiesiog nuramino mano nerimastį ( kiekvienas darbas turi turėti savo vardą)

Truputis laukinės aistros, nenumaldomo troškimo sukasi tango ritmu. raudonos -juodos spalvų derinys, itin tvirti viršeliai, rankomis perrišti (japoniškuoju būdu) lapai su patogiu užtvirtinimu - juoda gumele, kuri pasitarnauja ir kaip knygelės viršelio prilaikymui ir kaip vietoje lapų skirtuko ;)

Iš arčiau....






Daugiau info : www.irri.lt

Norint užsisakyti, rašykite : irma@irri.lt

Gabalėlį šokoladinės dešros??? :)

Tai jau taip - gan senokai darytas, bet labai skanus tinginys. Šio deserto receptus internete dažniausiai surasi kitos reikšmės (mėsiškos :) ) pavadinimu: saucisson en chocolat , chocolate salami , Salame de Chocolate , Salame Di Cioccolato.....


Taigi gaminame šokoladinę dešrą :)))

Pasirinkau neįprastą receptuką, sužvejotą internete, su marshmallow'sais. (jų turėjau nemažą maišą ir vis nesuvalgėm :)) )

200g. šokolado ( naudojau konditerinį)
100g sviesto (riebumas nuo 70%)
50g cukraus pudros
1 kiaušinis
150 g. trapių sausainių ( būna sveriamų )
10 gabaliukų amerikietiškų zefyrų ( kitaip marshmallow'sai, Chamallows arba guimauves )

Eiga:

Sviestą išlydžiau su sulaužytu šokoladu ant mažos ugnies puode, įstatytame į kitą puodą su vandeniu.
Tada subėriau cukraus pudrą, išmaišiau, po to įmušiau kiaušinį ir gretai išmaišiau. (Galima kiaušinį išsukti su cukraus pudra ir tada šią masę supilti į sviesto-šokolado mišinį)
Kitame puode sutrupinau sausainius ( jie labai trapūs, tad greitai juos sutrupinsite) ir juos užpyliau karštu šokolado mišiniu- gerai išmaišiau ir subėriau atskirai gabaliukais supjaustytus marshmallow'sus.
Sukrėčiau ant plėvelės (celofaninio maišelio) ir suvyniojau į dešrą.
Ir štai rezultatas - primena dešrą (salami) su baltų pelėsiu :)
Šio desesrto varaicijų ir tikrai daug ir labai skirtingų ;) Ir su baltu šokoladu ir su pappildomais priedais, kaip riešutai, džiovinti vaisiai, be šokolado, kakavos ir t.t.t.t.
Related Posts with Thumbnails