2009 m. balandžio 30 d., ketvirtadienis

Raidelės-magnetukai "Jokūbas"

Linksmosios raidelės-magnetukai "JOKŪBAS" - smagi dovana mažyliui gimtadienio, krikštynų ar kt. proga.

jas ant metalinio ( čia ant šaldytuvo) paviršiaus galima išstumdyti ir taip :)

skaisčiai žydros, tamsesnės žydros ir sodriai žalios spalvų derinukas...
iš toliau

iš arčiau

ir galima pastumdyti štai taip :)


Gipsinės raidelės dekoruotos akriliniais dažais ir padengtos apsauginiu lako sluoksniu- kuris dar labiau sutvirtina raideles ir išryškina spalvas.
kokybiškos magnetinės juostos pagalba raidelės tvirtai "prilimpa" prie šaldytuvo paviršiaus,
Jei patiko raideliukės-magnetukai "JOKŪBAS" , ieškote išskirtinės dovanos mažyliui ? - norėdami jas įsigyti rašykite irma@irri.lt ;)

2009 m. balandžio 29 d., trečiadienis

Ledai su pistacijomis ir spanguolėmis

Mhhhh, būtent Ledai su pistacijomis ir spanguolėmis - jau senokai norėjau išbandyti namie pasigaminti ledų su pistacijomis - tai vieni mano mėgstamiausių riešutų :)

Taigi, ledams gaminti pagrindu naudojausi Epices-moi receptuku, kurį eigoje vis tik pakeičiau savaip:


gaminau dvigubą porciją, todėl gavosi ne tik pistacijų, bet ir ledai su spanguolėmis :)
Reikės:
* 6 kiaušinių
* 300 gr cukraus
* vanilinio cukraus
* 700 gr grietinėlės (35-36 % riebumo)
* žalios ir rausvos spalvos maistinių dažų
* 120 gr stambiai skaldytų sūdytų pistacijų riešutų
* gera sauja spanguolių uogų
Trynius atskiriu nuo baltymų (juos iš karto patalpinu į šaldytuvą, kad būtų vėsūs) ir išplaku su 200 gr cukraus su žiupsneliu vanilinio cukraus iki purios masės. Tuo metu ant silnos ugnies keletą minučių pašildau dalį grietinėlės ir ją supilu į trynių masę bei gerai išmaišau-išplaku iki vientisos masės. Palieku atvėsti.
Tuo metu, kol vėsta trynių-grietinėlės masė, išplaku iki standžių putų baltymus su žiupsneliu druskos, plakimo pabaigoje įberiu 50 gr cukraus, kad baltymai gautųsi standūs ir blizgėtų.
Tada išplaku likusią grietinėlę su likusiu cukraus kiekiu ir viską pastatau šaltai (šaldytuve)
Paruošiu pistacijas - išgliaudau, kiek apvalau ir sumetu į smulkintuvą - keletas paspaudimų ir pistacijų riešutai - suskaldyti taip kaip reikia :)
Į atvėsusią trynių-grietinėlės masę įmaišau baltymus, o po to ir išplaktą grietinėlę- dalį gautos masės perpilu į atskirą indą (čia bus ledams su spanguolėmis). Tada įlašinu keletą lašų žalios spalvos maistinių dažų (ech, čia geriausiai tiktų pistacijų masė, kurią jau numačiusi pasigaminti :) ) ir gerai išmaišau - viską sukrečiu į ledų gaminimo aparatą ir pastatau 30 - čiai minučių, pačioje sukimo pabaigoje per spec. angą suberiu į besisukančią ledų masę skaldytas pistacijas - ledai su pistacijomis paruošti :)
Saldumo ir dalinio sūrumo derinys neįtikėtinas ;)
Su likusia (atidėta) ledų mase darau taip: į ją sulašinu rausvos spalvos maistinių dažų ir gerai išmašiusi vėl sukrečiu į led.gam.mašiną 30 min. O pačias spanguoles sumetu bekrėsdama jau led.gam.mašinos išsuktą ledų masę į dėžutę. Ledai gavosi saldūs, o spanguolės suteikia rūgštumo ;) skanu ;)


Pagaliau pasirodė ir mėlynasis variantas- Krikštynų albumas "B"

Jei prisimenate, buvo rožinis krikštynų albumo variantas mergaitei "M" , tad šį kartą džiaugiuosi galėdama pristatyti žydrąjį variantą - Krikštynų albumas "B" - taip kad yra net du variantai ir mergaitei , ir pagaliau - berniukui :)

Lyg ir panašus - lapai dekoruoti meškiukų motyvais , kas antras po vieną melsvą meškutį, kas kitas - visas stulpelis švelniai melsvų meškučių :)


Lapų surišimas irgi rankomis, japoniškuoju būdu. Išsuvinėti (kol kas ne mano...) batukai su Karolio vardu ( spėju, kad jau artėja tas metas kada imsiuos "kanvos" ir adatos su siūlais) :)


Dekoratyvūs kampai tuo pačiu atliekantys ir apsauginę funkciją


O surišimas kaip ir buvo pageidauta - juostų pagalba:)

Daugiau info : www.irri.lt
Norint užsisakyti, rašykite : irma@irri.lt

2009 m. balandžio 26 d., sekmadienis

Padėkliukų puodeliams rinkinys "Kava"

Padėkliukų puodeliams rinkinukas "Kava"

- jį sudaro dėžutė ir net 8 padėkliukai puodeliams.

- šokolado spalvos fonas su saikingais baltos spalvos ornamento fragmentais

kiekvienas padėkliukas turi mažytės kojytes
kaip ir pati dėžutė, kurioje patogu sudėti padėkliukus puodeliams.

viskas kaip ant delno :)

Perrišau smėlio spalvos kaspinėliu ir štai - puiki maža dovanėlė, padovanota MB seseriai gimtadienio proga :)

Daugiau info : www.irri.lt
Susidomėjus rašykite: irma@irri.lt

Cupcakes à la pistache - keksiukai su pistacijomis

Šie gražuoliukai pistacijų keksiukai (cupcakes) buvo iškepti sekmadienio ryte, labai skubant ( taip šį kartą ruošiausi gimtadieniams :) ) tad ir visos eigos nespėjau "nupleškinti " - kitą kartą bus ;)

Tiesą pasakius, tai mano patys pirmieji kepti keksiukai :) ir.... mmmmnniammmm ypač šilti.
Pasirinkau šį Les Fodies Cupcakes à la pistache receptuką ( pati kepiau dvigubindama porciją :) )
Tešlai:
*2 kiaušiniai
*125g cukraus
*125g miltų sumaišytų su kepimo milteliais
*125g išlydyto sviesto
*125g pistacijų pudros (arba patiems susimalti riešutus)
Glazūrai:
*170g cukraus pudros
*110g minkšto sviesto
*maistinių žalios spalvos dažų
*pabarstukų ar smulkintų pistacijų riešutų

Kiaušinius išplaku su cukrumi iki purios masės , į kurią po truputį pilu lydytą sviestą ir maišau iki vientisos masės.
Tada suberiu miltus sumaišytus su kepimo milteliais (dėjau 1,5 šaukštelio... (deja, truputį padauginau kepimo miltelių ir jie kažkiek jautėsi...) ir suberiu iki miltų konsistencijos sumaltus pistacijos riešutus.
Nors recepte nurodyta imti nesūdytas pistacijas, po ranka turėjau būtent sūdytas, tad jas ir panaudojau :)
Išpilstau po valgomąjį šaukštą masės į kepimo formelėse įdėtus popierinius krepšelius (kaip tik jų visą kalną prisipirkau :))) )
Ir pastatau kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje ~15 minučių.

Iškepusius keksiukus ištrauku iš orkaitės ir palieku ataušti :)
Paruošiu glazūrą :
Išsuku sviestą su cukraus pudra ir keletu lašų maistinių žalios spalvos dažų iki purios vientisos masės .Orginaliame receptuke užsimenama, kad jei masė gaunasi per kieta, galima vos vos įpilti pieno ir išmaišyti :)
Ir konditerinio švirkšto pagalba papuošiu keksiukų viršūnelės . Mmmmm koks gardumas ! o ypač man jie skanūs šilti . Ir įdomiausia, kad jie praktiškai nesaldūs !!! gal tai dėl lengvai sūdyto ir išlydyto sviesto ar sūdytų pistacijų dėka , bet gavosi skanu :)
Aišku, kitą kartą kepdama ypatingą dėmesį skirsiu kepimo miltelių kiekiui. Mhhh, įdomu, o LT yra pirkti miltų, jau sumašytų su kepimo milteliais? :)
Šiuos keksiukus ruošiau išvežimui, bet pamačiusi kaip ši skani ir gan kaloringa sviesto ir cukraus pudros glazūra minkštėja, persigalvojau ir laaabbaiaiiai greitai likusius keksiukus papuošiau išlydyto pieniško šokolado glazūra bei auksiniais maistiniais pabarstukais. Aišku, teko dar juos palaikyti šaldytuve ( gan drastiškas poelgis, bet neturėjau kitos išeities...) kad jie galėtų atlaikyti kelionę.

Štai tokia trumpa istorija kaip kepiau pirmuosius savo keksiukus :)
Mane labai sužavėjo šių kepinukų greitas paruošimas !
Tad galiu tik teigti - man nuo sekmadienio prasidėjo keksiukomanija... :))))

2009 m. balandžio 25 d., šeštadienis

Straipsniukas apie Linksmasias raideles

Šią savaitę išėjo žurnalas "Moters savaitgalis" su straipsniuku kaip pasigaminti namie Linksmąsias raideles. :)

Apvelti muilo kiaušiniai - kaip?

Kaip ir žadėjau paruošiau išsamų aprašymą kaip apvelti muilo kiaušinius dovanų Velykoms :) Kadangi pati pirmą kartą bandžiau dirbti su vilna, tai labai pagelbėjo puiki Linos ("1001 idėja" įkūrėja) gyva konsultacija ;)

Reikės :
*vilnos
*muilo (100% alyvuogių aliejaus)
*peiliuko
*tinklelio ar tiulio
*metalinio tinklelio
*burbulinės plėvelės patiesti ar pan.
*rankšluosčio
*plastinio maišelio
muilo gabaliuką peiliuko pagalba apipjaustau,apskutinėju, taip išgaudama kiaušinio formą :)
tas pačias muilo drožles, likusias nuo muilo skutinėjimo suberiu į kriauklę (3) (galima naudoti ir indą) ir užpilu karštu vandeniu (4) , truputį pamaišau, kad vanduo taptų muilinas :)
imu juostą vilnos (5) ir apvynioju (6), tada imu kitą vilnos gabaliuką (8) ir ant muilo dedu kryžmai (9) (kad susiveltų, jei dėsite viena kryptimi, vilna nesivels)
pagrindinės spalvos vilna jau apvyniota ant muilo, dabar imu mažus gabaliukus (11) įvairių spalvų vilnos ir juos išskleidusi visaip išdėlioju ant muilo (12) ;)
taip "aprengtą" muilo kiaušinį įvynioju į tiulio gabalą (13): užlankstau, taip kad visas muilas būtų saugiai paslėptas po tiuliu (15)- panašiai kaip kepant lietinius su varške :)))
imu vilna "aprengtą" ir tiulyje suvyniotą muilo kiaušinį ir merkiu į karštą vandenį (16), kad vilna sušlaptų ir "apgultų" muilą (šiek tiek aptrinu pirštais (18) svarbu nuolat mirkyti karštame vandenyje, taip bus lengviau ir greičiau apvelti muilo kiaušinį , nes karštame vandenyje trinama vilna traukiasi
kad nenusizulinti visų delnų (kad rankos po vėlimo būtų sveikos ir be žaizdelių ) trynimui naudoju metalinį tinklelį (19), į kurį dažnai iš visų pusių "apibrūžinu" muilo kiaušinį. Po pirmojo pamirkymo (20) ir "apibrūžinimo" atsargiai išvyioju muilo kiaušinį iš tiulio, kad pridėti papildomai kitos spalvos vilnos (21) (nes vėliau taip pridėta vilna neprisivels) ir kiek aplyginti, paskirstyti tolygiai vilną ant muilo kiaušinio.
vėl suvynioju į tiulį - mirkau karštame vandenyje ir trinu (veliu) , reguliariai išvynioju, kad pažiūrėti kaip vilna glaudžiai "apgula" muilo kiaušinį : (22) ir (23) tikrinu - suimant pirštais vilną, jį lengvai "atlimpa", "tempiasi" nuo muilo - tai reiškia, kad dar reikia velti, velti velti....
mirkom -trinam, mirkom- trinam, mirkom-trinam, išvyniojam pažiūrėti, ir vėl iš naujo .... :)
(25) kol vėl bandant pirštais (26) suimti vilną, ji sunkiai "atsiplėšia" nuo muilo kiaušinio - vadinasi, vilna apsivėlė, susitraukė :) taip reiktų patikrinti visą muilo kiaušinio paviršių, kur vilna bus "skystokai " aptraukusi muilą (pasikelia nuo muilo) tas vietas papildomai reiktų "pritrinti", privelti. Svarbu nuolat palaikyti karštą vandenį !
dar kartą gerai apvėlus ir patikrinusi muilo kiaušinį iš visų pusių (27) , laikydama rankose nuspaudžiu muilo putų perteklių ir perplaunu po šalto vandens srove (28) tada nusausinu rankšluosčio pagalba (29,30) tada įkišu apveltus muilo kiaušinius į plastininius maišelius, kad jie neperdžiūtų (kitaip muilas nemuiluos)
Štai ir velykiniai muilo kiaušiniai - dailūs praktiški, nors ir nevalgomi :) užtad kuo puikiai tinkantys naudoti vonoje - trinti šonus :)))) ir kaip linksma spalvinga vonios interjero detalė ir vietoje kempinės (čia kaip 2 in 1 - muilas ir kempinė viename) kai muilas susimuiluoja, lieka vilnos gabaliukas, kurį galima tiesiog išmesti :)

2009 m. balandžio 24 d., penktadienis

Mažajam Riteriui - fotoalbumas "Herkus"

Fotoalbumas "Herkus" - Mažąjam Riteriui Herkui -

Solidus ir kartu vaikiškas... truputis užslėptos prabangos... sodrių spalvų su aukso pražerėjimais....
Patogus skydo formos skirtingų pusių skirtukas - papildoma fotoalbumo detalė

Miniatiūrinės kojelės, kad vartant albumą būtų apsaugota nugarinė jo pusė

Nugarinėje pusėje stilizuoti inicialai "HS"



Daugiau info : www.irri.lt

Norint užsisakyti, rašykite : irma@irri.lt
Related Posts with Thumbnails