2009 m. gegužės 22 d., penktadienis

Žaliosios arbatos ledai - Japonija

Ilgai nelaukusi išbandžiau pasigaminti namie ir žaliosios arbatos ledus ( taip ilgai laukusi žaliosios arbatos pudros)

Receptą nusigriebiau iš Plurielles.fr tinklalapio - jis man pasirodė gan paprastas :)

Paskaičiuota 6 asmenims ( man gavosi 900 ml)

Reikės:

* 400 ml de grietinėlės (35 %)
* 250 ml pieno
* 90 g cukraus
* 3 kiaušinių tryniai
* 3 valg.š. žaliosios arbatos pudros

Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų (baltymus saugoti kitiems ledams ar kokiems morengams :) )
Trynius, grietinėlę ir cukrų supilti į indą aukštomis sienelėmis
ir viską gerai išplakti mikseriu.
Štai kas slėpėsi tame žaliame maišelyje - lyžtelėjus skonis kaip sustiprintos žalios arbatos be cukraus.

Pakaitinti pieną, nuimti jį nuo ugnies ir suberti žaliosios arbatos pudrą, išmaišyti ir palikti gerai atvėsti.
Atvėsusį pieno ir žaliosios arbatos pudros mišinį (aš jį dar pusvalandžiui palikau šaldytuve, kad tikrai butų atvėsęs) supilti į grietinėlės+trynių+cukraus mišinį ir gerai išmaišyti.
Gautą ledų masę (ji gerokai skystesnė) supilti į ledų aparatą ir pastatyti 35-40 min sukti. po to išimti ledų masę ių aparato ir supilstyti į dėžutės -palikti šaldymo kameroje šalti keletui valandų.

Iš ties gaivinantys ir tokiu kosmišku greičiu tirpstantys burnoje ledai (greičiau nei kiti) ;)

2009 m. gegužės 21 d., ketvirtadienis

Naminė ricotta - puikus (ne)desertas :)

Įprastai iRRi style blog'e surasite desertų receptukus kaip ledai, saldainiai, pyragai ir t.t.t.

Šį kartą rekomenduoju pasigaminti iš ne visai saldžių, bet ir vėl desertų :))

Naminė ricotta - nerealu, ir visai netikėta, ricottos receptą užtikau Eglės blog'e ir tvirtai nusprendžiau, kad BŪTINAI išbandysiu :)

Ir štai, po šiandieninio lėkimo į paštą ( o tiksliau iš jo) visada pakeliui būna suvažiavę prekiautojai kaimiška mėsa, pieno produktais ir pan. Pas juos begrįžtant iš pašto įsigijau ir pieno, ir grietinėlės (tiesa buvau beprarandanti viltį kaimiškos grietinėlės surasti) ir štai mano pirmasis ( ir tikrai ne paskutinis) bandymas namie pasigaminti ricotta :)

Skanutėlė, šviežutėlė, verčianti praryti liežuvį iki nuprotėjimo... Puikiausiai valgoma be nieko arba su gardžia laukinių žemuogių uogiene....

Įdomiausia, kad receptas labai paprastas - pienas+grietinėlė+druska+citrinos sultys, panašiai kaip namie gaminant varškę.
O jos skonis gerokai pranoksta visas pirktines ricottas :)

2009 m. gegužės 19 d., antradienis

Braškiniai ledai - leduojamės toliau !

Kaip gi šis pavasaris be braškių, be braškinių ledų?....

Taigi receptukas vėl gi labai paprastas :

Reikės:

* 450g braškių (nuplautų ir be žalių sijonėlių)
* 2 kiaušinių
* 160g cukraus (smulkaus)
* 1 arb.š. žalios citrinos sulčių
* 250 ml grietinėlės (35% riebumo)

Braškes sudedu į indą aukštomis sienelėmis, suberiu 100 g cukraus (smulkaus), įlašinu 1 arb.š. žalios citrinos sulčių, supilu 50 ml grietinėlės ir smulkintuvo pagalba viską sutrinu iki vientisos masės (tiesiog, kad braškės nebūtų stambiais gabalais ir kad ištirptų cukrus)

Atskiriu kiaušinių trynius nuo baltymų ir juos išplaku su likusiu cukrumi (60g) iki baltos purios masės, ją supilu į sutrintas braškes ir gerai išmaišau.

Likusią grietinėlę išplaku iki standžios masės, ir ją įmaišau į trynių-braškių masę, į kurią atsargiai įmaišau ir baltymus, išplaktus atskirame inde iki standžių putų.

Gautą braškinių ledų masę sukrečiu į ledų gaminimo aparatą ir paliektu sukti 30 minučių. Vėliau ledų masę perdedu į dėžutę ir palieku šalti kameroje ~ 3-4 val.


Ledai gavosi gaivūs, labai kvepiantys braškėmis ir vasara :) spalva nuostabiai rožinė o skonis - braškės su lengva grietinėle.

O jei nemėgstate žalių kiaušinių, tai tiesiog į indą sudėkite braškes, cukrų, citrinos sultis ir grietinėlę ir viską labai gerai sutrinkite ir išplakite, gerai atvėsinkite sudėkite masę į ledų aparatą bei pastatykite sukti 20 min ;)

Išbandykite ;)

2009 m. gegužės 18 d., pirmadienis

Avokadų ledai - egzotika (Japonija)

Taip... pastaruoju metu jaučiu silpnybę japoniškiems ledams, jų receptams, tad ir šį kartą sūlau namie pasigaminti avokadų ledų ;) Įdomiausia, kad šiame recepte nėra žalių kaiušinių, tad tiems, kurie nevalgo nieko, kas susiję su žalių kiaušiniu, šis ledų receptas - pats tas ;)


Visagalis youtube šą kartą labai pagelbėjo, nes jame ir aptikau šį labai paprastą receptą:
hsa*ba (video) bei jų hsa*ba tinklalapyje.

(aš visus produktus trigubinau, tad ir proporcijas surašiau pagal save)

Reikės:

* 3 labai gerai sunokusių avokadų
* 75 g cukraus (aš dėjau rudąjį cukrų)
* 3 valg. š. pieno
* 360 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)

Avokadus nuplaunu, nulupu, išimu kauliukus ir supjausčius sumetu į indą aukštomis sienelėmis. Suberiu rudąjį cukrų , 3 valg. š. pieno ir smulkintuvo pagalba viską gerai sutrinu iki purios vientisos masės.


tada atskirame inde suplaku grietinėlę iki standumo

ir suplaktą grietinėlę įmaišau į paruoštą avokadų piurė- viską gerai išmaišau ir

sukrėtusi ledų masę į ledų gaminimo aparatą pastatau 30 min sukti-šaldyti. Štai ir paruošti avokadų ledai. Iš ledų aparatų gautą šaltą ledų amsę sukrečiu į dėžutę ir palieku šaldymo kameroje ~ 3-4 val.
Šie ledai yra tikrai kaloringi ir tikrai egzotiško skonio, nepersaldūs ... tad tie, kas dievina avokadus - tai puikus desertas kartą vasaros dieną ;)
Gal ir pasirodys keista kaip gi avokadas gali derėti su cukrumi... - dar ir kaip dera, ir čia jau tikriems gurmanams ;)
P.s. po šių, gaminau dar kartelį avokadų ledus pagal kiek kitokį receptuką. Apie tai jau kitame pranešime ;)

Yuuuppppiii - super dovana !

Jap... šį rytą sulaukiau paštininko su raudonos spalvos siuntinuku rankose - ir voila !

Išsvajotoji žaliosios arbatos pudra !!! nereali dovana praėjusio tortadieni proga. Ačiū maniškiui :)


Turbūt nereikia ilgai spėlioti, ką gi iš jos ruošiuosi gaminti :))))
P.s. spėju, kad tokiu būdu ir juodojo sezamo pasta bei spec. ryžių miltai atsidurs pas mane virtuvėje :)

2009 m. gegužės 17 d., sekmadienis

Kivių ledai - kai norisi kažko gaivaus...

Vieną dieną prisipirkau visą kalną kivių - tai pasakiški vaisiai, numalšinantys troškulį ir saldumo alkį :) ir kadangi jų buvo iš ties diiiidddeliiis kalnas, nusprendžiau, kad tai pati proga iš jų pasigaminti ledus :)



Gaminau pagal Saveurs du monde užtiktą receptą:
Reikės:



*8 kiaušinių
*450g kivių piurė (6-8 kiviai)
*225 g cukraus
*500 ml grietinėlės
*1 arb.š. žalios citrinos
Nulupau ir supjausčiau kivių vaisius gabaliukais,

tada smulkintuvo pagalba juos sutryniau į piurė. Sakyčiau rūgštoka :)
Tada atskyriau kiaušinių trynius nuo baltymų ir

juos su trupučiu cukraus (~25g) išplakiau iki piuros baltos masės, į kurią įlašinau 1 arb. š. žalios citrinos sulčių.
tada išplakusi grietinėlę iki standumo į ją supyliau anksčiau paruoštą masę ir išmaišiau :)
į grietinėlės-trynių masę supyliau kivių piurė ir vėl gerai išmaišiau.
Atskirtus kiaušinių baltymus išplakiau iki standžių putų ir po to, subėrusi cukrų (~200g), dar gerą minutę plakiau iki cukrus gerai išsiplakė.
tada gautą baltymų masę sukrėčiau į indą su trynių-grietinėlės-kivių mišiniu ir atsargiai mediniu šaukštu išmaišiau iki vientisos masės.


Gautą kivių ledų masę supyliau į ledų gaminimo mašiną, pastačiau 30 -iai minučių (teko per porą kartų šaldyti, nes visa masė tiesiog netilpo į ledų aparatą :)) ) ir štai :


Labai gaivūs, saldžiarūgščiai tikri vasariški kivių ledai: Iš šio kiekio drąsiai paruošite 1 litrą su trupučiu gardžių gaivių kivių ledų :)


Skanaus :)

2009 m. gegužės 15 d., penktadienis

Patys trapiausi ir minksčiausi kokosiniai keksiukai

Mmmm kokosas kokoso pienas ir viskas kas susiję su kokoso riešutais :)))


Taigi šį kartą ir vėl keksiukomanija pasireiškė :)

Receptą nusižiūrėjusi iš Le dos de la cuiller blog'o ir jį vos pakoregavusi ėmiausi darbo :)


Kokosiniai keksiukai su šokolado plokštelėmis



Iškepti 30-čiai min ir 18-ai maxi keskiukų :

*250g miltų
*125g kokoso riešuto drožlių
*2 arb.š. kepimo miltelių
*90g cukraus
*110g sviesto
*250 ml kokoso pieno
*1 kiaušinis
*1 valg.š. šokoladinių plokštelių ir geras žiupsnelis papuošimui


Įkaitinu orkaitę iki 180°C karštumo. Tada aukštame inde sumaišau miltus, kepimo miltelius, cukrų ir kokoso drožles.

Sudedu sukapotą gabaliukais sviestą ir viską išmaišau mediniu šaukštu - gaunasi sausas mišinys.


Kitame inde išplaku vieną kiaušinį ir į jį supilu kokoso pieną, išmaišau ir gautą skystį supilu į sausą mišinį.

Masę vos vos atsargiai apmaiškau tiek, kad tešla būtų sudaryta lyg iš gabaliukų - jie ir suteikia trapumą ir purumą keksiukams. Pačioje pabaigoje įberiu gerą valg.š. šokoladinių plokštelių

Į paruoštas keksiukų formeles dedu po gerą val.g šaukštą masės, pabarstau šokoladinėmis plokštelėmis ir pašaunu kepti ~15-20 min. iki keksiukai gražiai paruduoja :)

Oi koks jų gardumas ! Net nereikia per jėgą nulupti popierinio krepšelio - keksiukai vos ne patys iš jų iššoka :) O vos vos suktelėjus juos pirštais - lūžta perpus ar skaniais gundančiais gabaliukais. Šokolado plokštelės suteikia subtilaus saldumo pojūtį burnoje....

Ech, galėčiau jų milijoną suvalgyti... :))))

Šį receptuką galima laisvai varijuoti- pvz. su kivių ar bananų gabaliukais :) O gal kokia gardžia braške viduje... :)

2009 m. gegužės 12 d., antradienis

Mmmmm.... bananiniai keksiukai :)

Visada magėjo išbandyti iškepti mažučius keksiukus iš bananų :)

Ir štai susiradusi Tesco Magazine paprastą recetuką pasiraitojau rankoves ir šiandien per gerą pusvalandį paruošiau ir iškepiau daugiau nei 12 gardžių bananinių keksiukų.

Receptukas Jūsų dėmėsiui:

Reikės:

* 125 g minkšto sviesto
* 125 g rudojo cukraus
* 2 kiaušinių
* 125 g miltų
* 1 nepilnas arbat.š. kepimo miltelių
* 2 vid. dydžio bananų (sutrintų)


Sviestą išsuku su cukrumi iki purios vientisos masės, įmušu du kiaušinius ir viską gerai išplaku. Tada supilų į košę sutrintus bananus, ir miltus išsijotus su kartu kepimo milteliais.

Viską gerai išmaišau, sukrečiu į kepimo formelėse įdėtus popierinius krepšelius ir pašaunu kepti 180 laipsnių karštumo įkaitintą orkaitę, 20-25 minučių.

Viską gerai išmaišau, sukrečiu į kepimo formelėse įdėtus popierinius krepšelius ir pašaunu kepti į iki 180 laipsnių karštumo įkaitintą orkaitę, 20-25-iai minučių. Iškepa, kai paviršius gražiai paruduoja, paskrunda :)


Štai ir mano pirmieji bananiniai keksiukai - gardūs tuo, kad stebėtinai gavosi nepersaldūs, gan sotūs ir labai purūs ! Skanaus ;)
O dabar imsiuos avokadinių keksiukų :)))

2009 m. gegužės 8 d., penktadienis

Albumas vestuvėms : su švelnaus cukraus prieskoniu

Šiandien iškeliavo dar vienas Vestuvių Fotoalbumas . Lininio baltumo, švelnus, skaistus, su vos juntamu cukraus prieskoniu.
audinio paviršius dekoruotas trijų skirtingų spalvų šidžių su rože motyvais...

surišimo juostų galuose vardų pirmosios raidės


dominuojanti balta su aukso detalėmis

vidiniai priešlapiai dekoruoti tuo pačiu motyvu kaip ir albumo viršeliai.

metaliniai kampai su mini kojytėmis albumo nugarinės dalies apsaugai vartant.


Daugiau info : www.irri.lt

Norint užsisakyti, rašykite : irma@irri.lt

2009 m. gegužės 7 d., ketvirtadienis

Linksmųjų raidelių dekoravimas pačių rankomis :)

Dekoruotų linksmųjų raidelių galima įsigyti (užsisakyti) IRRI style parduotuvėlėje arba .... dekoruoti jas pačioms (-iems). ;)

Gipsnių raidelių dekoravimui Jums reikės:

*Gipsinių raidelių ar skaičiukų
*Akrilinių dažų (įvairių spalvų)
*Teptukų įvairaus pločio (geriau sintelinio plauko)
*Akrilinio lako (matinio, pusiau blizgaus)
*Dvipusės lipnios juostos, magnetukų, juostelių
*Švitrinio popieriaus (400 rupumo)
*Sauso platesnio teptuko
*Lipalo
*Karštų klijų
Švitrinio popieriaus pagalba palyginame plokščiąją raidelių pusę taip, kad raidelė, padėjus ant stalo, lygiai gulėtų. Su plačiu švelniu teptuku nuvalome gipso dulkes, atsiradusias po švitrinimo ir pasiruošiame dažyti.

Čia matosi kaip skiriasi raidelių paviršius : kur nušlifuota - lygu, kur ne- nelygu :)


Pirma padengiame pagrindine spalva visą raidelės paviršių įskaitant ir kitą, plokščią raidelės pusę.
Bendras pagrindine spalva padengtų raidelių vaizdas.

Tada, nudžiuvus pirmam dažų sluoksniui, plonesniu teptuku po ranka pasidėjus įvairių spalvų akrilinius dažus išpiešiame likusias raidelės detales -

akis, nosytę, drabužėlių ar kailio, uodegos motyvus, plaukus ir t.t.t. paliekame išdžiūti.

Lakuojame akriliniu laku pirma plokščiąją raidelių pusę, paliekame džiūti (~ 1 para) , tada apverčiame ir nulakuojame viršutinę raidelių pusę.

vėl paliekame išdžiūti (~ 1 para).
Papildomas lako sluoksnis tik paryškina raidelių spalvas ir jas dar labiau sutvirtina, apsaugo nuo drėgmės.


Dabar belieka pasirinkti norimą tvirtinimo būdą :

*Jei kaip magnetukai ant šaldytuvo ir kito metalinio paviršiaus –

tai lipalo ar karštų klijų pagalba

priklijuojame magnetuką kitoje raidelių pusėje
ir štai - raidelės-magnetukai...
* Jei kaip kambario dekoracija, kuo puikiausiai tiks dvipusė lipni juosta – tereikia atkirpti keletą gabaliukų šios juostos ir pritvirtinti kitose raidelių pusėse.

*Taip pat galima ir pakabinti raideles – šiuo atveju reikia priklijuoti juosteles ir užtvirtinimui papildomą pagrindą (pvz.: iš storesnio popieriaus apvedžiojate raidelės kontūrus, iškerpate šabloną ir ant plokščios raidelės pusės užtepus plonu sluoksniu lipalo priklijuojate pasiruoštą šabloniuką, prieš tai jau priklijavus pasirinktos spalvos juosteles)

*Galima ir medinių segtukų pagalba tvirtinti raideles, tereikia iš plokščios raidelių pusės klijų pagalba priklijuoti mažesnį medinį segtuką –ir štai raidelė-segtukas gali tapti kambario užuolaidų laikiklių, ar tiesiog linksma dekoracija ;)

Gipsnių raidelių dekoravimui galite įsigyti apsilankius www.irri.lt puslapyje ;) Belieka tik susisiekti su manimi meilu: irma@irri.lt )
Related Posts with Thumbnails