2010 m. lapkričio 27 d., šeštadienis

Kas naujo ir senokai rodyto - rinkinys vestuvėms

senokai berodžiau savo darbus :) vis saldėsiai, kepiniai ... taisau situaciją : šiam kartui- simpatiškas rinkinukas vestuvėms - dėžutė ( o gal geriau dėžė: mat dydis : 35 cm x 35 cm ) albumui ir pats foto albumas.
Dėžutė sudėtingesnės konstrukcijos nei įprastinės dėl savo uždarymo detalės bei dvipusio viršaus.

vyraujančios spalvos : šokolado su kremine/dramblio kaulo, priderintos aukso spalvos detalytės.

dėžutės viršaus uždarymo detalė suneriama/išneriama - taip sandariai uždarant pačią dėžutę.

maža, tačiau pastebima smulkmena- dėžutės surišimo atlasinių juostų galai dekoruoti raidėmis - daugiau personalizuotas pats darbas. Papildomos dėžutės viršaus pusėse pritvirtintos kišenėlės : galima patalpinti tiek vestuvių CD, tiek palinkėjimus /atvirukus- viskas bus vienoje vietoje. :)

Albumas : fonas šviesus su šokolado spalvos ornamentinėmis gėlėmis, kurios papildytos aukso spalvos akutėmis.Patogus užsegimas - metalinė detalė su dviguba gumine kilpele. O jei yra sveikinimo atvirukų ( ojų visda būna :) ) ar tiesiog albume netilpo visos šventės akimirkų nuotraukos, jas drąsiai galima talpinti dvejose albumo vidinėse kišenėlėse. Maža, tačiau nemažiau svarbi smulkmena - albumo patogiam išėmimui iš dėžutės - palikta atlasinė juosta , jos pagalba albumas tiesiog iškeliamas iš dėžutės ;)

Bendras dėžutės vazdas viename :

na ir visas rinkinukas : išlaikytas kontrastingumas( šviesu-tamsu-šviesu-tamsu) , vyraujančios kvadratinės formos.


Išsamesnę info apie šį darbą (-us) rasite IRRI style internetinėje svetainėje

Ir jei sudomino tokio stiliaus darbai, galite drąsiai parašyti man : irma@irri.lt ;)

2010 m. lapkričio 17 d., trečiadienis

Trapukai su karamelės ir pieniško šokolado plutele

atėjo metas ir tikriems saldumynams :)) paties tikriausiems.

Ilgai nelaukiau ir išbandžiau La-recette-de-cuisine.com siūlomą receptą (kaip visada su savo korekcijomis) : paprastas kaip dvi kapeikos, laiko daug neatima, gal kiek daugiau terlionės, bet tam nusiteikus - tikrai smagus procesas :)

Reikės:

* 150 g sausų pusryčių ( pačių paprasčiausių , kukurūzinių)
* 60 gr sviesto + 20 gr,
* 120 g amerikietiškų zefyrų ( vadinamieji chamallows ) ,
* 100 g kietos karamelės (galima dėti ir liet. irisinius saldainius)
* 150 g juodo šokolado ( naudojau pienišką)
* 40 g. tarkuoto juodo šokolado arba kapotų šokoladinių lašelių


Eiga:

Inde supilu kukurūzinius dribsnius . Tada kaitinimo inde sudedu chamallows 'us ir supjaustytą sviestą gabaliukais - ant silpnos ugnies kaitinu, vis pamaišydama, kad neprisviltų, iki viskas ištirps, išsilydys iki vientisos masės.

Paruoštą masę suverčių ant kukurūzinių dribsnių ir gerai išmaišau/apvolioju.

Išverčiu ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir masę tolygiai paskirstau - storis turėtų būti kažkur 1-1,5 cm


Palieku atvėsti kambario temperatūroje, o tuo metu kaitinimo inde išlydau sulaužytą karamelę ( arba irisinius saldainius) su 20 g sviesto iki vientisos masės.

Supilu karamelės masę ant kukurūzų masės ir tolygiai paskirstau, palieku atvėsti kambario temperatūroje, vėliau perkeliu į šaldytuvą.


Kol karamelė stingsta, ištirpinu 100 g pieniško šokolado mikrobangų krosnelėje (~ 2 min) (arba tai galima atlikti inde , įstatytame į indą su vandeniu) , suberiu kapotus juodojo šokolado gabaliukus.

Išimu sustingusią kukurūzinių dribsnių ir karamelės masę ir jos paviršių kuo greičiau padengiu ištirpintu pienišku šokoladu su juodojo šokolado gabaliukais. Palieku atvėsti kambario temperatūroje, o vėliau perkeliu į šaldytuvą.

Dabar jau galima supjaustyti paruoštą saldėsį (prieš tai apipjausčius jo kraštus- aplyginus šonus :) ) kvadračiukais, stačiakampėmis siauresnemis ar platesnėmis juostelėmis.



Taigi, tiems, kas visai neskaičiuoja kalorijų, super desertas prie kavos ar užkanda pavakariams ;)

Arba tai gali būti saldi maža kalėdinė dovanėlė artimiems, draugams ar bendradarbiams ;) Užtenka tik sudėti trapukus į dailų maišelį perrišti juostele, ir štai - paruošta ;)

Skanaus smaližavimo ;)

2010 m. lapkričio 12 d., penktadienis

Naminis saldaus pieno sūris - susigundžiau ir aš :)

ech, sūris, sūris... gardus dalykas tas sūris,o jei dar namie pasigamintas, tai iš vis pasaka mūsų taip išlepusiems skrandžiams. Receptūrą nusižiūrėjau Skanus gyvenimas blog'e , gaminau iš pusės porcijos :)

Reikės :

* 1 ltr pieno (pati dėjau 2,5 riebumo, o šiaip tai pieno riebumas nesvarbus)
* 200 gr grietinės ( 30 % riebumo , o šiaip grietinės riebumas nesvarbus)
* 3 kiaušiniai
* 1/2 valg. š. druskos

* puodo
* marlės ar organzos
* sieto
* lentutės
* 1 kg svorio paslėgimui
taigi eiga tokia paprasta , kad pvz. šeštadienio ryte atsikėlus ir kelioliką minučių paskyrus šiam sūriui, jau į popietę galima gardžiuotis juo :)))

Į puodą supilame pieną ir užviriname ( geriau jį stebėti, kad neprisviltų kaip kad nutiko man, bet tai skonio nepagadino :))) ) , tuo metu kol pienas kaista, mikseriu iki putų išplakame 3 kiaušinius, tada supilame grietinę bei suberiame druską ir vėl viską gerai labai gerai išmaišome/išplakame iki vientisumo.

Į verdantį pieną nuolat maišant/plakant šluotele, supilame kiaušinių/grietinės plakinį. Na ir nusiteikiame kelioms minutėms + - 5 min. nuolat maišyti iki pieną pradės sutraukinėti ir susiformuos varškė.

Į sietą , ištiestą marlės gabalu ar organzos skiaute, supilame masę ir paliekame kokiam geram pusvalandžiui (20-30 min) nuvarvėti.

Tada masę gerai susukame į tą pačią marlės skiautę, užrišame mazgus, kad sūris nepabėgtų ir paslegiame po lentute, ant viršaus užkrauname kokį 1 kg cukraus, ar miltų , žodžiu, tai ką rasite po ranka.

Ir taip paliekame geroms 4-5 valandoms. Po šių slėgimo ir laukimo valandų, jau galima ragauti kas gavosi, o jei dar turite kantrybės galite šviežią sūrį dar 2 valandoms palaikyti šaldytuve ( o aš, beja, nesikankinau ir ragavau iš karto) :)))

O toliau jau improvizacija: galima saldų sūrį pagaminti: su kokiomis cukatomis ar džiovintais vaisiais, arba užkandinį - su įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis, ar tiesiog kmynais o gal aštrų pikantišką su kokiais čili pipiriukais... :)))) Žodžiu, toliau jau laisvė Jūsų kulinarinei fantazijai :)

Skanaus ;)

2010 m. lapkričio 6 d., šeštadienis

Kyšas su cukinija ir vištiena - kulinarinis sezonas atidaromas !

Šį kartą Jūsų dėmesiui ir apetitui sužadinti - prancūziškas rimtas nesaldus pyragas, galima sakyti apkepas .

Quiche [ kyšas] su cukinijomis ir vištienos filė.
Nemažai receptų pervertusi ir keliais remdamasi konkretaus šaltinio nenurodysiu, kadagi kai ką keičiau kai ko pridėjau savaip :)

reikės :

* 1 šviežios sluoksnuotos tešlos ( rasite praktiškai betkuriame didesniame PC)
* 3 kiaušiniai
* 1 vid. dydžio cukinija
* 200 -250 g vištienos filė
* 150 ml 10 % riebumo grietinėlės ( galima pakeisti natūraliu jogurtu)
* 1/2 poro ( smulkiai supjaustyto)
* 100 g tarkuoto fermentinio sūrio
* 100 g mozarellos ( supjaustytos griežinėliais)
* druskos
* sojos padažo
* alyvuogų aliejaus
* maltų juodų pipirų
* raudonėlio

* 26-28 cm skersmens kepimo formos
* kepimo popieriaus

kadangi teko gan greitai suktis virtuvėje šį kartyą viso gaminimo eigos nepateiksiu ( bet kitą kartą pažadu :) ) :

1 . Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių karštumo. Išvynioti sluoksniuotą tešlą, kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, tada sudėti sluoksniuotą tešlą - suformuoti kraštelius (vos vos užlenkiant į vidų)

2. Vištienos filė supjausti gabaliukais ( juostelėmis) ir lengvai apkepti lašeliu alyvuogių aliejaus įkaitintoje keptuvėje. Kepant apšlaikstyti keliais lašais sojos padažo, įberti druskos bei pipirų. Po to suberti susmulkintą porą -ir apkepti nuolat vartant ant mažos ugnies. Apkeptintą vištieną su poru išimti ir sudėti į indą .

3. Cukiniją supjautyti itin plonai griežinėliais ir su trupučiu alyvuogių aliejaus lengvai apkepti iki kol cukinija suminkštėja. Įberti truputį druskos. Išimti ir sudėti į indą. Jei reikia nuvarvinti kepimo metu susidariusį skystį.

4 . 3 kiaušinius gerai išplakti iki putų, tada supilti grietinėlę (arba jogurtą) , įberti druskos, maltų pipirų, raudonėlio - viską gerai išplakti. Vėliau įmaišyti smulkiai tarkuotą fermentinį sūrį - viską gerai išmaišyti.

Ant tešla išklotos skardos, sudėti apkeptą vištieną su porais - tolygiai paskirstyti per visą skardą. Tada ant viršaus sudėti ir tolygiai paskirstyti apkeptas cukinijas - viską užpilti paruoštu kiaušinių-grietinėlės-sūrio padažu. Ant viršaus išdėlioti mozarellos griežinėlius. Kepti 30 min.

Tai gan lengvas švelnaus skonio patiekalas, tinka ir pietumis ir ankstyvai vakarienei. Skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Paruošiamas tikrai gan greitai , tad labai daug laiko nesugaišite ;)
Kyšas gali būti ne vien tik su cukinija ir/ar vištiena ( pvz. galima gaminti tik su daržovėmis be jokios mėsos) , galima laisvai improvizuoti : pvz. su garstyčiomis , ar rūkytais lašinukais, taip pat su špinatais, pomidorais ir t.t.t..

Skanaus ;)

2010 m. lapkričio 2 d., antradienis

Keksas su džiovintais vaisiais, cukatomis

Vakar teko pasisukinėti virtuvėje po gan ilgos vasarinės sezoninės pertraukos. Pradžiai nieko sudėtingo : paprastas, skanus, trapus keksas su džiovintais vaisiais ir/ar cukatoms. O jei dar su stikline pieno ar prie kavos/ arbatos... :)


Reikės :

* 200 g minkšto sviesto, supjaustyto kubeliais,
* 4 kiaušiniai,
* 150 g rudojo palmių cukraus ( galima pakeisti paprastu baltu)
* 300 g miltų
* 1 valg. š. kepimo miltelių
* 200 g razinų
* 200 g kitų džiovintų vaisių/uogų ar cukatų.

Įkaitinu orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros....

minkštą sviestą sudedu į indą, suberiu cukrų ir
mikserio pagalba išplaku iki purios masės.

tada imu po vieną kiaušinį ir įmaišau į masę,

miltus išsijoju su kepimo milteliais ir įmaišau į sviesto-cukraus masę.

mentelės pagalba atsargiai maišant ( keliant aukštyn ) įmaišau razinas,

po to likusius džiovintus vaisius/ cukatas.

ištepu kepimo formą svietu ir sudedu paruoštą kekso masę. Nedelsiant sumažinu orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių ir pastatau kepti 60 minučių (~ 70 minučių) . Jei masė išdalinta mažomis porcijomis (pvz. keksiukų) tai kepimo laikas sutrumpėja - 30 min.

Ištraukus keksą iš orkaitės išimu iš kepimo formos ir palieku atvėsti ant metalinių grotelių. Toks keksą galima išlaikyti šviežią 10 dienų , bet abejoju ar tai realu - nes jo nebelieka per artimiausias kelias valandas, o geriausiu atveju - per porą dienų :))))

taip pat galima jį paskaninti tamsiu romu ( 150ml romo išmirkyti razinas, kurias po to suberiame į tešlą, vėliau keksui iškepus ir pilnai atvėsus, apšlaikstyti 100 ml romo ir padengti abrikosiniu ar kt. glaistu) tada keksą suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti 4 dienoms - taip keksas įgaus dievišką aromatą ;)

Skanaus.
Related Posts with Thumbnails