2011 m. vasario 7 d., pirmadienis

Tarte a la Mousse au Chocolat - tirpstantis burnoje....

taigi, susišvietė šį vakarą žūtbūt išbandyti vieną receptuką, tikrai taip - saldų :) ir taip greitai, kad nespėjau visos eigos užfiksuoti ( pažadu dar kartą kepti ir gaminimo eigos foto sukelti vėliau ) :)))

Šokoladinis užburiančio skonio mousse'as su traputėliu pagrindu...

Šios tartos receptas užtiktas Tribulations Culinaires blog'e.



Dydis: 6-8 asmenims

Reikės:

pagrindui:

* 2 dėžučių (po 125 g) Finger su baltu šokoladu sausainukų
* 75 g išlydyto sviesto

mousse'o įdarui:

* 150 gr juodo šokolado
* 150 g pieniško šokolado
* 150 g sviesto
* 6 kiaušiniai
* 50 g cukraus


Eiga:

Įkaitinu orkaitę iki ~ 180°

Tartos pagrindo ruošimas:

Balto šokolado finger'ius sudedu į blenderį (smulkintuvą) ir smulkiai sumalu , sudedu išlydytą sviestą ir masę gerai išmaišau.

Gautą masę pagrindui sudedu į kepimo formą (geriau rinktis gan plačią ir aukštesniais kraštais) : gerai išlyginu, suformuoju mažą kraštelį.

Sumažinu orkaitės temperatūrą iki 160° C ir pašaunu kepti ~ 10 minučių : svarbu stebėti, kad pagrindas nepridegtų ;)


Mousse'o įdaro ruošimas:

Kol kepa pagrindas, ruošiu šokoladinį mousse'ą :

ant itin mažos ugnies ( taip pat galima išlydyti ir bain-marie) kaitinimo inde išlydau sviestą su 2 rūšių šokolado gabaliukais.

Trynius išplaku su 2 valg. š. cukraus iki baltos, purios masės. Baltymus išplaku su likusiu cukrumi iki baltų blizgančių standžių putų.

Išlydytą šokolado-sviesto masę supilu į išplaktus trynius ir gerai viską išmaišau.
Tada imu 1/3 dalį išplaktų baltymų dedu į šokolado-trynių masę ir greitai, bet delikačiai išmaišau, vėliau sudedu likusius baltymus ir išmaišau.

Ant iškepto tartos pagrindo suverčiu paruoštą mousse'ą , išlyginu paviršių ir pašaunu kepti ~ 20 minučių.

Ištraukti iš orkaitės ir palikti atvėsti prieš patiekiant ant stalo. ;)


Mousse'as išsipučia , padvigubėja , todėl ir reikia gan aukštos kepimo formos, kad neišliptų per kraštus :)

Ypač šokoladinis, nepersaldus (kas mane ir nustebino) , itin trapaus pagrindo pyragiukas, orinis mouss'as akimirksniu ištirpstantis burnoje... Beprotiškai gardžiai kvepiantis šokoladu....

Užtrukau nepilnai valandą, su pasiruošimu ir kepimo laiku.

Manau, tai pakankamai greitai paruošiamas desertas. Vertas dėmesio ;)


Skanaus ;)

2011 m. vasario 3 d., ketvirtadienis

Šparaginių pupelių, kedro riešutų ir avokadų salotos - sveikiau

taip, taip taip .... sveiko maitinimosi banga užplūdo... :))))

Buvo laikas, kada salotų nelaikiau maistu, o pasirodo, jose tiek nerealaus gėrio organizmui , tiek energijos galima pasisemti !

taigi, sveikos ir labai gardžios salotos, nusižiūrėtos Dangiškuose migdoluose

Reikės :

2 galingoms porcijoms:

* 4 gerai prinokusių vidutinio dydžio avokadų
* 400 gr šaldytų šparaginių pupelių ( galima naudoti ir šviežias)
* 50 gr kedro riešutų
* citrinos sulčių
* druskos, maltų juodųjų pipirų

Sausoje keptuvėje gerokai paskrudinu kedro riešutus, kad jie taptų traškūs ir gardžiai kvepėtų ;)

Šparagines pupeles išverdu garuose ( pilnai užtenka 15 minučių) , per tą laiką nulupu avokadus , supjaustau gabaliukais.

Išvirusias šparagines pupeles sukraunu į lėkštes, ant viršaus sudedu avokado gabaliukus, tada apšlaikstau citrinos sultimis (jų galima negailėti, mat, pasirodo, šparagai puikiai sugeria citrinos sultis, ir jos taip nesijaučia kaip kad paprastose salotose)

Tada pagardinu žiupsneliu druskos bei maltais juodaisiais pipirais.

Pagaliau užbarstau skrudintais kedro riešutais ir ragaujam !!!


Skanios, itin greitai paruošiamos, ir tikrai sočios salotos.

Skanaus ;)

Related Posts with Thumbnails