2011 m. rugpjūčio 25 d., ketvirtadienis

Traškūs vištienos kepsniukai

dar vienas būdas kaip kiek kitaip paruošti vištienos krūtinėlę sausai , t.y. be papildomų riebalų - pats gaminimas užima iš ties nedaug laiko. :)

receptas iš blog'o On Mange Sans Gluten by Perrine

NuorodaReikės :

* 1 pok. mažosios vištienos filė
* 3 valg. š. miltų
* 200 ml pieno
* 1 kiaušinis
* 1 valg. š. ugninės paprikos ( galima keisti kitais prieskoniais)
* druskos , pipirų
* 200-300 g sausų pusryčių (kukurūzinių , nesaldžių)

Įkaitinti orkaitę iki 180-200°C temperatūros.

Inde suberti miltus, prieskonius, supilti pieną ir įmušti 1 kiaušinį - viską gerai išmaišyti.
Palikti ~ 5 min. kad tešla kiek sutirštėtų.

Giliame inde suberti sausus pusryčius ir rankomis juos truputį patrupinti iki mažesnių gabaliukų.

Į paruoštą tešlą pamerkti vieną vištienos gabaliuką, po to dėti į sausus pusryčius ir gerai apvolioti.

Ir taip paruošti likusius vištienos gabaliukus.

Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštus kepsniukus ir pastatyti kepti 40 min.

Praėjus pirmoms 20 min. ištraukti kepimo skardą iš orkaitės , apversti vištienos kepsniukus ir vėl pastatyti kepti likusioms 20 min.

Patiekti iš karto su šviežiomis daržovėmis. Galima su kokiu švelniu ar aštresniu padažu.

Komentarai :

* gavosi traškūs , aštroko skonio kepsniukai.
* gal tai ir neitin suderintas patiekalas, užtad žymiai sveikiau, nei kepti riebaluose.
* sausi pusryčiai - tai puiki išeitis pakeisti įprastus džiūvesius.
* skanūs tiek karšti, tiek ir pilnai atvėsę.


Skanaus ;)

2011 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis

Pomidorų/cukinijų apkepėlė su mozzarella

NuorodaDar vienas gan lengvas patiekalas , tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.

Receptas iš blog'o Péchés Mignons


2 asmenims:


Reikės :

* 1 cukinija
* 2 pomidorai
*1 maža mozzarella sūrio gniūžtelė
* džiovinto čiobrelio
* džiovinto rozmarino
* alyvuogių aliejaus
* druskos,pipirų
* tarkuoto Parmezano siūrio (nebūtinai)

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių karščio.

Nuplauti cukinijas ir pomidorus, supjaustyti griežinėliais. SUpjaustyti mozzarella sūrį griežinėliais ( neperstoriausiais).

Į kepimo indą ( šiek tiek pašlaikstytą alyvuogių aliejumi) sudėti pakaitomis sluoksniuotai : pomidorų, cukinijų, mozzarella sūrio griežinėlius.

Apbarstyti džiovintu rozmarinus ir čiobreliais. Pagardinti druska ir pipirais. Apšlaikstyti alyvuogių aliejumi. Uždengti dangčiu arba aliuminio kepimo folija. Pastatyti kepti 20 - 30 min.

Patiekti iš karto.

Prieš patiekiant galima apibarstyti tarkuotu Parmezano sūriu (nebūtinai)

Komentarai :

* idealu, tiesiog nieko nekeisčiau :)
*džiovinti rozmarinas ir čiobrelis puikiausiai tinka.
* kepimo metu išsiskiria nemažai sulčių - kartu gaunasi kaip gardus sultinukas.
* galima įdėti ir daugiau mozzarella sūrio, tada patiekalas bus sotesnis ( ir sunkesnis)
* tai gali būti ir kaip pagrindinis patiekalas , ir kaip lengvas garnyras prie mėsos (tokiu atveju gaminčiau be mozzarella sūrio)

Skanaus ;)

2011 m. rugpjūčio 21 d., sekmadienis

Persikų / migdolų tarta

ech, šiandien ryte teko greitai suktis, šis variantas man patiko, kad greitai ir nesudėtingai paruošiamas, nei riebus nei persaldus... Receptas paimtas iš Cuisine du monde
Reikės :

* 5-6 gerai prinokusių persikų
* 50 g cukraus
* 100 g ištirpino sviesto
* 50 g migdolų pudros
* 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
* 2 kiaušiniai
* 1 pok. (30 g) migdolų plokštelių
* 1 rulonėlis šviežios tešlos (sluoksniuotos tešlos)
* 3 valg. š. romo (pasirinktinai: balto ar gintarinio)

* 1/ 2 arbat. š. cukraus pudros apibarstymui

Eiga:

įkaitinti orkaitę iki 180°C.

Persikus nuplauti ir palaikyti 30 sek. verdančiame vandenyje, po to juos trumpam panardinti į šaltą vandenį.

Nulupti jų odelę, perpjauti pusiau. Išimti kauliukus.

Giliame inde suberti : cukrų, migdolų pudrą (maltus migdolus), kukurūzų krakmolą, įmušti kiaušinius, supilti romą bei ištirpintą sviestą - viską gerai permaišyti šakute arba išplakti šluotele.

Kepimo formą iškloti šviežia tešla (sluoksniuota) paliekant kraštelius. Išklotą tešlą subadyti šakutės pagalba.

Tešlos perteklių nupjauti peilio pagalba.

Supilti paruoštą kremą , sudėti persikų puseles. Pabarstyti migdolų plokštelėmis. Pastatyti kepti 40-45 min.


Patiekti šiltą ar pilnai atvėsusį. Prieš patiekiant apibarstyti cukraus pudra.

Komentarai:

* galima naudoti ir konservuotus persikus, tik tada reiktų gerai nuvarvinti sirupą.

* jei kepimo eigoje paviršius gerokai aprudavo, tartos paviršių uždengti kepimo foliją ir palikti toliau kepti.

* skanus tiek šiltas , tiek ir pilnai atvėsęs.


Skanaus ;)

2011 m. rugpjūčio 19 d., penktadienis

Cukinijų / pievagrybių apkepelė su Parmezanu

Nuorodatai gan paprastas, sveikas greitai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis pietums.

Pats receptas netyčia atkastas Paprikas blog'e.

Reikės:

- 2 cukinijų
- 200 g pievagrybių
- 2 skiltelės česnako
- priekonių mišinio daržovėms
- druskos ir pipirų
- alyvuogių aliejaus
- gero žiupsnio Parmezano sūrio (nebūtinai)

Eiga:


Įkaitinti orkaitę iki 180°C.

Nuplauti cukinijas ir pievagrybius. Supjaustyti griežinėliais (~ 0,5-0,8 cm storio)

Į kepimo indą sudėti cukinijų ir pievagrybių griežinėlius sluoksniuotai ( griežinėlis cukinijos + griežinėlis pievagrybio+ griežinėlis cukinijos + ... ir t.t.)
Nulupti ir mažais gabaliukais supjaustyti česnako skilteles - sudėti ant cukinijų ir pievarybių griežinėlių.

Pagardinti pipirais ir druska.
Šliūkštėlti alyvuogių aliejaus, papibarstyti prieskonių mišiniu daržovėms.

Uždengti dangčiu ( jei tai troškinimui skirtas indas) arba kepimui skirta aliuminio folija (gerai užspausti kraštus)


Pastatyti kepti 15 minučių. Ištraukti kepimo formą, su šaukštu atsargiai pasemti išsiskyrusias sultis ir jomis aplieti cukinijas ir pievagrybių apkepėlę. Uždengti. Pastatyti kepti dar ~25-35 min. Patiekti šiltą.

Kepimo pabaigoje galima šiek tiek užberti tarkuoto Parmezano sūrio (nebūtinai)

Komentarai :

* galima kepti mažuose, troškinimui skirtuose individualiuose indeliuose - bus žymiai patogiau tiek kepti , tiek patiekti.

* nepadauginti pipirų :D

* variacijos gali būti įvairios : su mėsa ( pvz. vištiena, kalakutiena) su kitomis daržovėmis kaip pomidorai, balkažanai ir pan.

* daržovėms skirtą prieskonių mišinuąk galima pasiruošti ir namie : (čiobreliai+kalendra+kmynai+sezamas+jūros druska+juodieji pipirai+petražolė+citrinos rūgštis+citrinos žievelė+raudoeniji pipirai+geltonos garstyčių sėklos)




Skanaus ;)

2011 m. rugpjūčio 18 d., ketvirtadienis

Mozzarella ir pomidorų tarta (vegetariška greitpicė)

Tai puikus variantas, kai užsimanai ko nos "nesveiko" , bet lengvo ir greitai paruošiamo :)

Nuorodataigi, 2 normalioms porcijoms

reikės :

* šviežios tešlos ( arba 2 lapelių šaldytos bemielės sluoksnuotos tešlos)
* natūralios pomidorų tyrės
* 3-4 šviežių pomidorų
* 1 gniūžtelės mozzarella sūrio
* 1 saujelė tarkuoto Parmezano sūrio
* džiovinto baziliko

ir mėsėdžių variantui :

* gero vytinto kumpio juostelių

Įkaitinti orkaitę iki 200-220 laipsnių karščio.

Jei šaldiklyje radote šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos - išimkite 2 lapelių , juos sudėkite ant kepimo popieriaus, subadykite šakute (kad tolygiai iškiltų bekepant) - ir palikite atsileisti.


Jei turite šviežios tešlos , tai nebūtina ją pakepti , galima tiesiai ant "žalios" tešlos sudėti visus priedus ;)

Tuo metu kol kaista orkaitė , paruoškite pomidorus ir mozzarella sūrį - viską supjaustykite plonais griežinėliais.

Štai, atsileidusius tartos ( greitpicės) pagrindus pašauti į orkaitę ir palikti kepti ~ 10 min. kol jie bekepant dailiai išsipūs.

Iškepusius tartos pagrindus tolygiai aptepti natūralia pomidorų tyre.

Ant viršaus sudėti mozzarella sūrio griežinėlius.


Ant sūrio sudėti pomidorų griežinėlius.

Pabarstyti džiovintu baziliku ir šiek tiek užberti tarkuoto Parmezano sūrio.

Pastatyti kepti ~10-15 min. iki tartos paviršius dailiai apskrus ir pomidorai apminkštės.

Patiekti šiltą arba pilnai atvėsusį - ir taip ir taip skanu :)



Komentarai :

* rekomenduočiau rinkti šviežią tešlą - ji yra lengvesnė ir ne taip jaučiasi iškepus.

* nepadauginti mozzarellos sūrio - kitaip tarta bus peršlapia ir pagrindas bus ganėtinai šlapias.

* mėsėdžiams puikus variantas su geru vytintu kumpiu (tiesiog kumpio juosteles sudėti ant sūrio, po to pomidorus...) - tarta bus vos sūresnė, bet soti, labai soti ;)

* jokiu būdu pomidorų tyrės nekeisti kokiu kečiupu ar pomidoru padažu ( tai visiškai pakeičia skonį ir ši tarta bus gerokai per sūri)

Skanaus ;)

2011 m. rugpjūčio 14 d., sekmadienis

Ledai sausainyje : karamelė + juodas šokoladas

Neperseniausiai per kulinarinius blog'us nuvilnijusi ledų sausainyje receptų banga pagavo ir mane :))) aišku, kaip tyčia, šį kartą su recepto nuotraukomis truputį nepasisekė..... tikiuosi, kita ledų fotosesija bus sėkmingesnė.

išbandžiusi Laisvalaikis vituvėje pasiūlytą variantą, nusprendžiau šiek tiek paeksperimentuoti, taigi visas receptas:

reikės :

* 1, 5 pok. ( 270-300 g ) sausainių petit beurre
* 550 g grietinėlės ( 35-36 % riebumo)
* 50 g grietinėlės ( 35-36 % riebumo)
* 1 indelio Rududu ( virtas saldintas kondensuotas pienas)
* 100 g juodo šokolado

* plastikinio indo su dangčiu šaldymui
* maistinės plėvelės

Plastikinį indą iškloti maistine plėvele ( vėliau taip bus paprasčiau išimti ledus) ir ant dugno sudėti sausainius ( jei reikia apipjaustyti, kad dailiai tilptų į indą).

Rududu išimti iš skardinės, sudėti į kaitinimo indą užpilti 50 g grietinėlės (galima keisti į mažiau riebią arba pieną) ir ant mažos ugnies vis pamaišant kaitinti , iki rududu masė suminkštės iki grietinės tirštumo ar net skysčiau.

Palikti pilnai atvėsti.

Juodo šokolado plytelę sukapoti smulkiais gabaliukais.

Kol vėsta rududu masė, giliame inde išplakti 550 gr šaltą grietinėlę iki standžių putų, supilti atvėsusią rududu masę, suberti smulkiai kapotą juodą šokoladą ir viską gerai permaišyti.

Paruoštą ledų masę sukrėsti ant šaldymo dugne suklotų sausainių, išlyginti paviršių , ant ledų masės viršaus ta pačia tvarka sukloti likusius paruoštus sausainius.

Užlenkti maistinės plėvelės kraštus, uždengti dangčiu ir dėžutę pastatyti šaltai ( į šaldiklį) visai nakčiai.

Ragauti kitą dieną , supjaustant gabaliukais - čia patogu, nes išeina lygios porcijos ( ir sakyčiau nemažos) .

Komentarai :

* būtent su Rududu masė sumaišyta ne taip jaučiasi grietinėlė- kas yra privalumas.
* kitą kartą labiau pakaitinčiau Rududu, kad pilnai išsilydytų ir neliktų gabaliukų.
* juodas šokoladas iš ties labai dera :)
* skanu, nors ir gerokai kaloringa :P
* galima būtų pagardinti kokiais skrudintais lazdyno ar migdolų riešutais.
* ... arba dėti griliažą :)

Skanaus ;)

2011 m. rugpjūčio 8 d., pirmadienis

Kokoso pieno ir braškių desertas

aha, primena torčiuką. Nors, tiesą pasakius, tai tiesiog gardus desertas torto pavidalu :)

Gamintas jau keletą kartų ir tik šį kartą spėjau padaryti keletą nuotraukų . ..tikiuosi, kiek vėliau ( atsiradus laisvai minutėlei bei gaminant dar kartą :) ) ir visą gaminimo eigą sukelsiu ;)

recepto šaltiniai : pradinis : Kwestia Smaku , ir lietuviškas : čia

taigi, be ilgų įžangų :


( 1 dideliam : 26-28 cm skersmens ir 1 mažam:18 cm skersmens ) torčiukams

Reikės :

pagrindui :

* 400 g šokoladinių sausainių "Selga"
* 50 gr. anakardžių riešutų
* 100 gr minkšto sviesto

baltam sluoksniui :

* 1 kg President varškės kremo
* 800 g kokoso pieno
* 100 g cukraus
* 100 ml Malibu likerio
* 1,5 pokelio želatinos (arba 6 arbat. š.)

papuošimui:

* šviežios braškės
* mėtų lapeliai
Gaminimo eiga :

*pagrindo ruošimas :

Sausainius ir riešutus sudėti į smulkintuvą ir smulkiai sumalti.
Suberti į gilų indą, sudėti minkštą sviestą ir gerai išminkyti.
Paruoštą pagrindo masę sudėti į šarnyrinę kapimo formą ir, tolygiais paskirsčius , truputį delnais (ar valgomuoju šaukštu) paspausti ( bet nestipriai ) ir pastatyti šaltai ( šaldytuve).

Kol torto pagrindas stigsta, ruošiame baltą sluoksnį :

Varškės kremą sudėti į gilų indą, supilti 400 ml kokoso pieno ir viską gerai išplakti šluotele.
Suberti cukrų, įpilti Malibu likerio ir vėl viską gerai permaišyti.


Želatiną suberti į metalinį kaitinimo indą, užpilti 400 g kokoso pieno , išmaišytiu ir palikti ~ 20 min. išbrinkimui.

Metalinį indą su išbrinkusios želatinos ir kokoso pieno mišini uįstayti į vandens vonelę ( bain-marie) ir nuolat maišyti iki želatina pilnai ištirps. Jokiu būdu neužvirinti !

Šiek tiek atvėsinti ir supilti į varškės kremo/kokoso pieno masę - gerai išmaišyti.

Gautą masę supilti ant sustingusio torto pagrindo - pastatyti (šaltai į šaldytuvą) ~ 5- max 10 minučių kad masė šiek tiek apstingtų.

Per šį laiką paruošti braškes : nuimti žalias uodegėles ir nuplauti , gerai nusausinti , perjauti pusiau.

Iš šaldytuvo ištraukti apstingusią masę, jos paviršių papuošti braškių puselėmis ( braškių puselės dailiai susminga į baltą masę ,susilygindamos su paviršiumi... :) )

Papuoštą torčiuką per naktį palikti šaltai ( šaldytuve).

Prieš patiekiant galima puošti šviežiais mėtų lapeliais :)

Komentarai :

* šokoladinių sausainių / anakardžių riešutų derinys puikiai tinka pagrindui.

* naudoti vis tik Malibu likerį , nes visi kiti likeriai ( pvz. vanilla talin ) taip neatskleidžia skonio.

* pilnai pakanka 5- 10 min, nes laukiant 20 min masė iš ties per daug sustingta ir braškes belieka tik ant pavišiaus sudėllioti... ( nebus dailaus pjūvio)

* gan lengvas, ne itin riebus desertas.

* tikrai greitai paruošiamas .. ir dar greičiau suvalgomas :)))

* kažkiek primena paukščių pieną.


Planuose : išbandyti su kitomis uogomis kaip : mėlynės ( nors yra rizika : gali nudažyti baltą masę mėlynai) šilauogės, vyšnios, iš vaisių : kiwi , persikai :)



Skanaus ;)
Related Posts with Thumbnails