2012 m. balandžio 30 d., pirmadienis

Baltyminiai javainiai - puikus užkandis

šį kartą duoklę atiduodu sportiniam maistui - t.y. proteininiams naminiams javainukams iš .... lęšių . O taip, būtent iš lęšių. Neįtikėtina, kad tokius desertinius ( nes saldūs) galima paruošti iš ankštinių :)

taigi, receptas:

Naudojau :

1 puodelis virtų nuvarvintų lęšių
2 kiaušinio baltymai
½ puodelio aliejaus
½ puodelio rudojo cukraus
80 gr sojos miltų
½ puodelio rugių sėlenų
2 puodeliai avižinių dribsnių
150 gr lazdyno riešutų


Eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 190° C .
Į sumulkintuvą sudėti virtus lęšius, aliejų ir kiaušinių baltymus- viską sumalti/sutrinti iki vientisos balkšvos masės.
Kitame giliame inde sudėti likusius ingredientus, sudėti lęšių/aliejaus/baltymų masę - viską gerai išmaišyti.

Paruoštą masę tolygiai paskirstyti kepimo skardoje (prieš tai ją ištepus aliejumi ar išklojus kepimo popieriumi. )
Kepti 15- 20 minučių.
Ištraukus iš orkaitės palikti pilnai atvėsti, tik tada aštriu duonos peiliu supjaustyti gabaliukais.


Komentarai:

* skanu, gal kiek jaučiasi lęšių skonis, kuris netrukdo mėgautis.
* kiek trapoka, gan sunku buvo pjaustyti visą bloką - trupėjo gabalais.
* lazdyno riešutai suteikia papildomą puikų prieskonį šiems javainiams.
* galima vietoje riešutų dėti ir kitokius priedus - kitas sėklas ar kt. uogas /vaisius ir pan.
* cukrų galima keisti natūraliu medumi.

Skanaus ;)

2012 m. balandžio 10 d., antradienis

Migdoliniai avokado keksiukai - sveikuoliški :)

pratęsiant sveikų, dietinių keksiukų temą...
po kokoso/morkų bei riešutinių/morkų keksiukų atėjo eilė avokadui - vienai iš mano mėgstamiausių daržovių (o gal tiksliau būtų nesaldžių vaisių? )

Recepto pagrindui šį kartą pasirinkau neblanširuotus migdolus ( su odele)

12- ai normalaus dydžio keksiukų reikės:

bazinis:

* 3 kiaušinių;
* 200 g maltų migdolų (pudros)
* 50 g- 70 g klevų sirupo;
* 1 arb. š. kepimo miltelių (nubrauktas)


papildomai:

* 2 vid. dydžio gerai prinokę avokadai
* 1 valg. š. naminio vanilės ekstrakto ( nebūtinai)



Eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 150° - 170°


Kiaušinius išplakti su klevų sirupu iki purios masės, tada suberti kepimo miltelius, riešutų pudrą - viską gerai išmaišyti.

Avokadus nuplauti, nulupti jų odelę, išimti kauliukus, supjaustyti gabaliukais , sudėti į gilų indą, blenderio pagalba sutrinti į tyrę, kurią sukrėsti į kiaušinių/riešutų masę.

Įpilti vanilės ekstrakto ir dar kartą visą masę gerai permaišyti.


Paruošti keksiukų kepimo formą - sudėlioti popierinius krepšelius, į kiekvieną sudėti paruoštą masę ir pastatyti kepti ~ 20 minučių.

Keksiukai iškepę yra labai drėgni, minkštučiai, šiek tiek saldstelėję ( jų saldumas priklausys nuo to, kiek įpilsite klevų sirupo) .



Komentarai:

* itin drėgni ir sotūs - iš ties sotūs.
* šiek tiek jaučiasi avokadų skonis.
* klevų sirupą galima keisti : auksaspalviu sirupu arba natūralu skystu medumi.

taigi dabar eilė atėjo ... špinatams :)))


Skanaus ;)
Related Posts with Thumbnails