2015 m. birželio 11 d., ketvirtadienis

Naminiai Snickers saldainiai - skanaujame sveikiau

 
Adaptuota pagal tori_24ru
Tikrai gardu, puikiai pakeičia pirktinį snickers'ą.  (kiek vėliau įkelsiu ir gaminimo eigos foto)

O pasigaminti paprasta kaip du kart du:

 

 
12-ai saldainių (4-5 cm skersmens)

Reikės:

100 gr žemės riešutų
70-80 gr lieso pieno miltelių
2-3 valg. š. skysto natūralaus medaus
100 gr juodo ( ne mažiau 72 % kakavos) šokolado

Gaminimo eiga:

Žemės riešutus pakepinti orkaitėje arba keptuvėje, nuvalyti luobeles, padėti, kad atvėstų.
Nepridegančioje keptuvėje pakepinti lieso pieno miltelius iki aukso spalvos. Formuosis gumulėliai - juos vėliau galima sutrupinti arba viską permalti smulkintuvu/kavamale.

Paskrudintus žemės riešutus sumaišyti su pakepintais pieno milteliais ir skystu medumi. Masė gaunasi ganėtinai klampi, tąsi.
Sudėti į formą/formeles ir palikti šaldiklyje 15-ai minučių.

Tuo metu vandens vonelėje ištirpinti juodo šokolado plytelę, sulaužytą gabaliukais. Svarbu neperkaitinti.

Iš šaldiklio ištraukti sustingusią snickers masę , aplieti skystu juodu šokoladu. Vėl palikti šaldiklyje iki šokoladas sustings.
 

 

 

 

 





 




Komentarai:

* tiesiog pirštelius aplaižyti - puikus dietinis variantas
* paįvairinimui galima naudoti įvairiausius riešutus : anakardžių, migdolų, makadamijų...
* medų galima keisti į agavų ar pan. sirupus arba keisti į datulių/figų džemą
* vietoje juodo šokolado galima tiesiog apvolioti kakavos milteliuose
* galima bandyti lieso pieno miltelius keisti mišinukų ar sojų pieno milteliais ar kitais pan.
* galima papildomai dėti datulių ar figų džemo sluoksnį kaip karamelės alternatyvą


Malonaus smaližiavimo ! ;)

2015 m. birželio 7 d., sekmadienis

Vegetariškas cukinijų ir pomidorų kyšas

 
 
Gaivus, gardus, lengvas variantas pietums. 

 
4-5 porcijoms.
 
Reikės: 
 
* šviežios sluoksniuotos tešlos
* 1 vid.dydžio cukinijos
* 1 didelio pomidoro
* 1/2 poro arba svogūno
* 100 ml grietinėlės (10% riebumo)
* 2 kiaušinių
* šlakelio augalinio aliejaus
* 50 g tarkuoto parmezano sūrio
* druskos, pipirų, šviežio/džiovinto baziliko


 
Gaminimo eiga:
 
 
Cukiniją nuplauti ( galima ir odelę nuskusti ) ir supjaustyti plonais griežinėliais.
Pomidorą nuplauti, perlieti verdančiu vandeniu, nulupti odelę, supjaustyti mažais kubeliais.
Porą susmulkinti, pakepti lašelyje aliejaus įkaitintoje keptuvėje. Sudėti supjaustytus pomidorą ir cukiniją. Uždengus kiek patroškinti, kol cukinijos gabalėliai suminkštės. Pagardinti druska, maltais pipirais, baziliku.
 
Giliame inde išplakti kiaušinius, supilti grietinėlę, perplakti, suberti tarkuotą parmezano surį, gerai išmaišyti.
 
Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Į kepimo skardą, įtiesti šviežią sluoksniuotą  tešlą, suformuoti aukštą kraštelį. Sudėti daržoves, užpilti kiaušinių/grietinėlės/sūrio plakiniu.
Pastatyti kepti 30 minučių.



Komentarai:

* tinka ir pietums, ir vakarienei.
* skanus ir šiltas, ir pilnai atvėsęs
* kyšo pagrindui puikiai tiks ir trapios tešlos
* porą galima pakeisti  svogūnu
* grietinėlę galima pakeisti pienu

Skanaus ;)

2015 m. birželio 4 d., ketvirtadienis

Varškės/avižų bandelės (sausainukai) su banano įdaru

 
Ech, kartais norisi tų visų bandeliukų, o jei dar "nekaltų" :)
 
Pasiraususi instagram'e , aptikau štai tokią alternatyvą įprastoms bandelėms. O mažoji jas tiesiog dievina, lapnoja visais žandais :D 

 

120 gr "President" varškės kremo (arba paprastos varškės)
100 gr  avižų miltų ( t.y.permaltų kavamale ir persijotų avižinių dribsnių)
1/3 arb.š. sodos (nugesintos citrinų sultimis galima ir negesinti)
1 arb.š. kokosų cukraus
1 didelis bananas

Gaminimo eiga:

Avižinių dribsnių miltus suberti į gilų indą , sudėti varškės kremą, nugesintą sodą, kokosų cukrų - viską labai gerai permaišyti suminkyti. Suformuoti rutulį ir palikti šaldytuve 20-30 minučių.

Ištrauks iš šaldytuvo masę gerai perminkyti, kad taptų elastingesnė. Iškočioti iš masės lakštą ( paviršių pabarstyti miltais, kad neliptų) sudėti bananą ir susukti į vyniotinį. Supjaustyti 2 cm storio griežinėliais. Pabarstyti maltu cinamonu. Kepti orkaitėje, 180 laipsnių karštumo, apie 25 minutes.








Komentarai:

* taip , tai labiau sausainėliai nei bandelės, mat turi smagią putelę :)
* varškės kremą galima keisti į paprastą varškę, tiek kad bus sunkiau minkyti ir teks kiek padrėkinti masę 2 valg. š. vandens arba kefyro.
* įdarui galima rinkti praktiškai bet ką : varškę sutrinti su bananu ir žiupsniu cinamono, ar į varškę įtarkuoti obuolio. (Su tokiu įdaru bandeliukės yra minkštesnės, sultingesnės.) Ar tiesiog uogienė...
* smagu, kad nėra labai kaloringa ir iš ties sotu - puikiai tiks pusryčiams ar užkandžiui.
* nežinau, kaip su kitais miltais gautųsi, reikia eksperimentuoti, pvz. įdomaus skonio būtų iš grikių miltų.
* cukrų galima keisti į datulių džemą ar mirkytų razinų piurė.


Skanaus ;)
Related Posts with Thumbnails