2015 m. liepos 1 d., trečiadienis

Bananiniai rageliai su figomis

 
 
Reikės:
* 250 gr varškės ( 9% riebumo)
* 150 gr avižinių dribsnių miltų
* 2 nemažos džiovintos figos
* 1 bananas
* žiupsnis cinamono

 
Gaminimo eiga:
1. Varškę, bananą, figas, cinamono žiupsnį sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės.
2. Avižinių dribsnių miltus būtų gerai persijoti.
3. Varškės masę suminkyti su paruoštais avižų miltais, suformuoti kamuoliuką, palikti šaldytuve iki 30 min.
4. Iškočioti ploną lakštą, supjaustyti trikampėliais, juos susukti į tūtelę, užlenkti galiukus - suformuoti ragelius.
 
5. Kepti 175 °C orkaitėje 20-25 minutes iki dailiai apskrus.
 

 

 

 

 

 

 









Komentarai:

* smagūs dietiniai sausainėliai, rageliai - pats tas prie arbatos puodelio
* traškūs, jei laikyti atviroje dėžutėje, o suminkštėja laikant sandariame inde.
* nepersaldūs - puikus užkandis mažiesiems

Skanaus ;)

Varškės/bananų ledai su juodo šokolado glazūra

 
 
Vasariškam atsigaivinimui ir pasisotinimui.
 
Galima vadinti ledais, galima šaldytu varškės desertu.

 





 
Receptas:
 

* 250 gr varškės (9 %riebumo)
* 1 bananas
* 2 arb.š. natūralaus medaus
* 100 gr juodo ( nemažiau 70% kakavos) šokolado

 
 
Gaminimo eiga:
 
1. Varškę, gabaliukais pjaustytą bananą ir medų sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės.
 
2. Juodą šokoladą ištirpinti vandens vonelėje. Šaldymo formą ( naudojau silikoninę formą) dugnelius ištepti lydytu šokoladu, sudėti trintą varškės masę, paviršių padengti lydytu šokoladu.
 
3. Palikti šaldiklyje nakčiai ( užtenka ir kelių valandų) pilnai sustingti.
 
4. Skanaus ;)

 

 

 
 
 
Komentarai:
 
* sotūs , užtenka vieno, poros tokių kąsnelių
* prieš ragaujant palikti keliomis minutėms kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
* vietoje medaus galima dėti cukraus, trintų džiovintų vaisių/uogų ( pvz. razinos, datulės, figos) tyrės
* puikūs mažyliams (savo smaližei siūlau be jokio šokoladinio glaisto)- akimirksniu sulaižo :)


Related Posts with Thumbnails