2010 m. gruodžio 2 d., ketvirtadienis

Quiche Lorraine - tradicinis

taip, šį kartą ne saldumynas.... :))) ir be ilgų įžangų pristatau - tradicinį kyšą Quiche Lorraine. Receptas iš Le Journal des Femmes kiek koreguotas pagal save. :


Reikės :

* šviežios sluoksniuotos tešlos
* 200 g tarkuoto fermentinio sūrio
* 100-200 g rūkytos kiaulienos šoninės
* 300 ml grietinėlės ( 10 % riebumo, galima pakeisti į pieną - 400 ml)
* 4 kiaušiniai
* druskos
* maltų juodųjų pipirų
* malto muskato riešuto

Įkaitinu orkaitę iki 200°C.
Kepimo formoje (prieš tai ją galima ištepti mažyčiu sviesto gabaliuku) ištiesiu šviežią sluoksniuotą tešlą ir pašaunu kepti ~ 10 min.

Per tą laiką juostelėmis supjaustau kiaulienos šoninę ir lengvai pakepinu keptuvėje.

Atskirame inde išplaku kiaušinius, tada supilu grietinėlę (arba pieną) paplaku, pagardinu druska, maltais pipirais bei tarkuotu muskato riešutu.


Ant iškepusio tešlos pagrindo suberiu 50 g. tarkuoto fermentinio sūrio, sudedu juostelėmis supjaustytą kiaulienos šoninę ir užpilu kiaušinių-grietinėlės (pieno) plakiniu.

Paviršių pabarstau likusiu tarkuotu fermentiniu sūriu ir pastatau kepti ~ 30 minučių

Tokio didelio kyšo per akis užteks 4 asmenims pamaitinti :)

Patiektas su šviežiais vyšniniais pomidoriukais - jis pasakiškas ir tikrai sotus. ;)

Rekomenduoju:

* jei turite galimybę, rinkitės mažiau siūrią mėsytę šiam kyšui.
* grietinėlę galima drąsiai keisti pienu arba pieno-grietinės mišiniu - taip mažiau kaloringa.
* vietoje sluoksniuotos tešlos gali būti ir trapi tešla. (kurią taip pat galima pasigaminti namie)


Skanaus ;)

4 komentarai:

  1. aš įsivaizduoju kaip čia skanu... mmm. :)
    jau du receptai iš Jūsiškio katalogo šiandien bus pagaminti :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jap, šis tikrai vertas dėmesio kepinukas ;) Oi tai smagu, nusižiūjote ką pagal irri pasigaminti, brūkštėlkite kaip sekėsi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. o galima naudoti šaldytą tešlą? :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails