2011 m. sausio 2 d., sekmadienis

Clafoutis aux prunes - slyvų klafutis

Nauji metai- nauji kepiniai, nauji darbai :))) Taigi, apie naujus kepinius :

Puikus lengvas desertas pavakariams, nereikalaujantis ypatingų kulinarinių sugebėjimų:

Clafoutis aux prunes, t.y. slyvų klafutis, receptas iš Marly's Blog su kai kuriais mano papildymais:

Reikės:

* 600 g slyvų be kauliukų, supjaustytų skiltelėmis,
* 3 kiaušiniai
* 300 ml pieno
* 9 valg. š. rudojo cukraus (galima keisti į paprastą)
* 3 valg. š. miltų
* 3 val.g š. migdolų pudros (nebūtinai)
* 1 pokelis vanilinio cukraus
* gabaliukas sviesto
* žiupsnis druskos
* cukraus pudros
Kiaušinius mikseriu išplakti su ruduoju (arba paprastu) cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsniu druskos iki purios masės.
Supilti išsijotus miltus bei migdolų pudrą (jos galima ir nedėti, jei nėra po ranka) ir viską gerai išmaišyti.
Tada supilti pieną ir vėl viską gerai išmaišyti iki vienalytės masės.

Kepimo indą (-us) ištepti gabaliuku sviesto ir pabarstyti cukrumi.

Tada į kepimo indą (-us) sudėlioti slyvų skilteles, apibarstyti migdolų plokštelėmis...

Pastaba: būtent šios slyvos (raudonosios), o tiksliau jų odelė turi šiokio tokio kartumo, kuris išnyksta, kai clafoutis visiškai pilnai atvėsta.

Siūlyčiau : jei yra galimybė, geriau rinktis mėlynasias slyvas arba kitokius vaisius/uogas.


Ir užpilti paruošta mase, paviršių vėl apibarstyti migdolų plokštelėmis.

Pastatyti kepti 250 ° karštumo įkaitintoje orkaitėje 5-10 minučių, po to temperatūrą sumažinti iki 180 °C ir toliau palikti kepti dar 20 minučių.

Jei paviršius per daug paruduoja, tai jį galima uždengti kepimo folija ir toliau palikti kepti.
Ištrauktus iš orkaitės palikti kiek pravėsti

.. pabarstyti cukraus pudra ir patiekti ragavimui.

Saldi, viduje minkšta, masė su kiek rūgštokomis slyvomis bei traškia migdolų putele - puikus skonių derinys.


Yprastai clafoutis kepamas su vyšniomis, bet drąsiai galima kepti su įvairiais vaisiais ( slvvos, ananasai, kiviai, bananai, braškės, obuoliai, kriaušės ir pan.) - saldus variantas, arba su daržovėmis- sūrus variantas.


P.s. nerekomenduoju kepti su persimonais :))) nes pakepti šie vaisiai tampa nepakeliamai kartūs ir visą kepinį tiesiog teks išmesti lauk ..... :( :)


Skanaus ;)

7 komentarai:

  1. Ot negerai po tokius puslapius naktimis vaikščiot... taip skaniai atrodo, kad iškart įsinorėjau... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rūta, gerai gerai :))) vos geras pusvalandis pasiruošimo ir jau ragauji šį skanumyną ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šįkart atsilaikiau įnikusi į šaldytuve buvusį cheesecake'ą.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. mmmm... slyvos :-) viliojantis receptas :-)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Rūta, gerai, kai išeina atsilaikyti :)

    Vita, joa, slyvos - tai gėris ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sapnuoju aš šitą klafutį jau seniai :) šiandien kepsiu! Klausimas, kokio dydžio formelės pas Tave? Kadangi valgyti teks vienai, nes kita publikos dalis slyvų kepiniuose nepakenčia, tai rinksiuosi mažytę formelę, taigi galvoju, kiek kartų sumažinti produktų kiekį :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails