2011 m. balandžio 6 d., trečiadienis

Kamakäkid - tradiciniai estų trufeliai

Šį kartą nei ilga nei trumpa istorija kaip susidomėjau estiškais KAMA miltais :
apie juos sužinojau iš Septynių virtienių blog'o ir nuo to laiko vis nerimau - labai jau norėjosi paragauti, kas ten per stebuklas :)

Na ir neperseniausiai, maniškis iš Estijos man parvežė šių ilgai lauktų estiškų miltų - jaučiausi lyg devintame danguje :)

Trumpa info, kas per daiktas tie KAMA miltai : tai rupiai maltų ir skrudintų kelių rūšių javų (rugių, kviečių, miežių, ir žirnių) miltai - specifinio skonio, lyg primenantys riešutų skonį.

Tiesa, jų galiojimo laikas yra labai neilgas.

Estai iš šių miltų dažniausiai gamina triufeliukus ( rutuliukus) ir deda į pasukas, jogurtą, kefyrą.

Užtikau ir kitų estiškų receptukų su šiais miltais, tad ir juos būtinai išbandysiu :)


Šiuose miltuose gausu įvairių mineralų, beje jų energetinė vertė nėra tokia ir maža : 100 g yra 362 kcal.


Kas supranta estiškai, štai info apie šiuos specifinius KAMA miltus

Receptukų estiškiems triufeliams radau neperdaugiausiai ( kiek radau, tiek susirinkau į savo receptų archyvą) šį kartą bandom : Kokkama Ragnega blog'e rastą receptuką,( kaip visada su mažais pakeitimais)

~24 trufeliams

Reikės:

180 g Ramos kreminio sūrio (aš keičiau į mascarponės sūrį)
3 su kaupu valg. š. KAMA miltų
3 valg. š. rudojo cukraus ( galima dėti paprastą baltą)
30-40 g smukliai supjaustytų razinų (aš pakeičiau maltais skrudintais lazdyno riešutais)
1 arb. š. vanilinio cukraus



Apvoliojimui:

1 valg. š. KAMA miltų
1 valg. š. rudojo cukraus
1/2 arbat. š. malto cinamono


Į indą sudėti mascarponės sūrį, suberti KAMA miltus, rudąjį cukrų, maltus skrudintus lazdyno riešutus, vanilinį cukrų -

viską labai gerai išmaišyti iki vienalytės masės.
Palikti šaltai ( šaldytuve) ~ 1 val.
Iš sustingusios masės su formuoti rutuliukus, kuriuos apvalioti KAMA miltų/cukraus/cinamono mišinyje.
Viskas. Laikyti šaltai (šaldytuve).


Skanūs kamuoliukai, išties specifinio ir skonio (švelnaus skrudinto) ir kvapo - verti dėmesio.
labai dera cinamono prieskonis :)


Beje, šiuos kamuoliukus parą palaikius šaltai, kitą dieną galima iš jų išsikepti labai gardžių sausainių - tereikia įkaitinto orkaitę iki 150 laipsnių karštumo, ant kepimo skardoje sudėti KAMA rutuliukus ir pastatyti kepti ~ 15 -20 min. Šie kamuoliukai bekepant kiek išsileidžia - iš rutuliukų tampa tokiais kalniukais - skonis pasakiškas - be galo trapūs, aromatingi ir viduje drėgti , kiek minkšti :)

Skanaus ;) ir iki kitų išbandytų receptų su KAMA miltais :)

4 komentarai:

  1. Tikrai įdomūs miltai, būtų smalsu paragauti štai tokį simpatišką triufeliuką :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. sauletavirtuve, jie tikrai įdomaus skonios, sakyčiau tokei riešutiniai ;)

      Panaikinti
  2. Kadangi jau turiu šių miltų beliko likusių ingredientų įsigyti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Indre, faina ! (o manosios atsargos jau pasibaigę :( ) lauksiu atsiliepimų ;)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails