2011 m. liepos 17 d., sekmadienis

Kriaušių / kavos meduolinis pyragas

ir vėl iš pyragų kolekcijos :)))

Receptas iš Mutfak Sirlari blog'o (šį kartą gerokai pakoreguotas)


Reikės :

* 400 g damų pirštelių (sausainių)
* 300 g petite beure (sausainių
* 4 kiaušiniai
* 1 puodelis rudojo cukraus
* 4 valg. š. minkšto sviesto
* 2 stiklinės ( ~ 400 ml) pieno
* 1 arbat. š. (kupinas) kepimo miltelių
* 2 valg. š. tirpios kavos
* 10 valg. š. razinų
* 2 didelės kriaušės
* 1 pok. migdolų plokštelių

* cukraus pudros

Gaminimo eiga:

Damų pirštelius (sausainius) ir petite beure (sausainius) sudėti į smulkintuvą ir sumalti iki miltų.

Kiaušinius su cukrumi išplakti iki purios masės.

Įkaitinti orkaitę iki 160-180 laipsnių karščio.

Į kaitinimo indą sudėti sviestą, suberti tirpią kavą ir kaititni ant mažos ugnies iki sviestas pilnai išsilydys, supilti pieną užkaitinti (bet neužvirti ).

Nukelti nuo ugnies, atvėsinti ir sulipti į kiaušinių ir cukraus plakinį - viską išmaišyti.

Suberti sumaltus petite beure ir damų pirštelius. Viską gerai permaišyti.

Suberti kepimo miltelius, vėl viską gerai sumaišyti.

Sudėti razinas - vėl viską gerai permaišyti.

Paruoštą masę sukręsti į kepimo formą, ant tešlos paviršiaus sudėlioti ( truputį įspaudžiant į pyrago tešlą) riekelėmis pjaustytas kriaušes.

Paviršių pabarstyti migdolų plokštelėmis.

Pastatyti kepti ~ 60 - 90 minučių.

Iškepusį pyragą pilnai atvėsinti ir prieš patiekiant apibarstyti cukraus pudra.

Meduolinis, kvapnus, nepersaldus.

Gal truputį sausokas, todėl arbata kava prie šio pyrago pageidautina :)

Taip pat galima patiekti su ledais...


Skanaus ;)

2 komentarai:

  1. Atrodo tiesiog puikiai! Gaila, kad mano orkaitė nenuspėjamai kepa - gaila gerus produktus būtų sugadinti.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails