2011 m. lapkričio 11 d., penktadienis

Baklažanai su Tofu įdaru

Nuorodamintyse kirbėjo : yra baklažanas, turiu tofu su žalumynais... reikia išbandyti šį derinuką :)))

ir štai su gan dideliais pakeitimais pagal Tours et Tatines rastą receptą pateikiu puikų antrą patiekalą , tinkantį pietums arba ankstyvai vakarienei.

2-4 asmenims

Reikės:

* 2 dailių baklažanų
* 250 g Tofu su žalumynais
* 1 pomidoro
* 2 kiaušinių
* 4 valg. š. smulkiai tarkuoto Parmenzano
* 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 1 skiltelės česnako
* druskos, maltų juodųjų pipirų
* džiovintų čiobrelių ir rozmarino

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.

Baklažanus nuplauti , apipjaustyti žalias jų uodegėles.
Juos perpjauti pusiau, odelėmis į apačią sudėti į kepimo skardą. Pastatyti į orkaitę kepti 30 minučių.

Apkepusias baklažanų puses ištraukti iš orkaitės, išskobti jų vidų, palikti atvėsti.
Įkaitinti keptuvę, supilti alyvuogių aliejų, sudėti trintą česnako skiltelę, suberti smulkiai supjautytus baklažanų išskobtus viduriukus. Palikti troškintis ant silpnos ugnies.
Mažais kubeliais supjaustyti pomidorą, sudėti į keptuvėje besitroškinančius baklažanų viduriukus, išmaišyti, palikti toliau troškintis 5-10 minučių. Nuimti nuo ugnies, kad truputį atvėsti.

Kiaušinius išplakti šluotele.
Tofu su žalumynais gerai pertrinti šakute arba sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su išplaktais kiaušiniais, suberti 2 valg. š. smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio - viską gerai permaišyti.
Sudėti atvėsusį baklažanų viduriukų/pomidoro troškinį - viskas gerai išmaišyti. Pagardinti druska, pipirais bei džiovintais čiobreliais ir rozmarinu.


Baklažanų puseles sudėti ant kepimo skardos, į jų vidų pridėti paruošto tofu įdaro, paviršių apibarstyti likusiu tarkuotu Parmezano sūriu ir pastatyti kepti 15-20 minučių orkaitėje įkaitintoje iki 180°C temperatūros.

Patiekti nedelsiant.

Komentarai:

* gan sotus ir tuo pačiu lengvai suvirškinamas patiekalas
* paprastai ir gan greitai paruošiama
* galima rinktis ir kitą sūrį, nebūtinai tofu
* jaučiasi savotiškas mėsos prieskonis ( nors mėsos - nė lašo)
* ruošiu nepaskutinį kartą

Skanaus ;)

1 komentaras:

Related Posts with Thumbnails