2011 m. lapkričio 11 d., penktadienis

Pyragas "Vulkanas" (nekeptas)

senai nužiūrėtas, labai senai... tik dabar išbandytas visiems žinomas Sonatinos krekerių tortas "žuvytės"

Tik savajį pavadinau kiek kitaip, pagal jo išvaizdą :) Nuoroda
Receptas su korekcijomis :

* 700 ml grietinės (30 % riebumo )
* 2 stiklinės cukraus
* 4 bananai
* 600 g saldžių krekerių ( iš jų - 150 g su aguonomis)
* 400 g šokoladinių sausainių "Selga"
* 1 gera sauja skrudintų lazdynų riešutų be luobelės
* 45 g migdolų plokštelių
* 2 valg.š. vaniles ekstrakto
* 1 indelis ( ~ 380 gr) virto saldinto kondensuoto pieno arba "Rududu"

Gaminimo eiga:

Bananus nulupti, sutrinti į tyrę ( šakute arba sudėti gabaliukus į blenderį ir permalti iki košės).
Paruoštą bananų tyrę sumaišyti su grietine, "Rududu", įberti cukraus , įpilti vanilės ekstrakto - viską gerai išplakti/išmaišyti iki vientisos masės.
Gautą masę sumaišyti su migdolų plokštelėmis, saldžiais krekeriais ir gabaliukais sulaužytais šokoladiniais Selgos sausainiais. Palikti ~ 30 min. kambario temperatūroje karts nuo karto atsargiai permaišant , kad krekeriai ir sausainiai išbrinktų/suminkštėtų.

Gilų aukštą indą iškloti maistine plėvele ( šito aš nepadariau) ir sukrėsti pyrago masę, paslėgti, uždengti maistine plėvele ir pastatyti šaltai ( šaldytuve) 10-čiai valandų (arba per naktį) , kad pyragas galutinai "prisirptų" apstingtų.

Kitą dieną indą su mae ištraukti iš šaldytuvo ir išimti iš formos ( jei indas buvo ištiestas maistine plėvele- nebus jokių keblumų tai atlikti.. ( man, deja, teko atsargiai jį iškrapšyti su peiliu ir pagaliau šiaip netaip pavyko :) )

Pyragą išversti ant tortinės ar kokio padėklo, jo viršų apdėlioti skrudintais lazdyno riešutais, gausiai (kad šokoladas nutekėtų šonais) apipilti šokoladiniu glaistu, viršų papildomai papuošti skrudintais lazdyno riešutais.

Šokoladiniam glaistui :
Puikiai tinka šis Juodojo šokolado kremo receptas , tik paruošus kremą , reikia ilgai nelaukti ir puošti pyragą, mat kremas greitai stingsta ;)





Komentarai :

* sakyčiau tai kaip desertas "Tinginys", tik kiek kitoks , gerokai minkštesnis.
* kitą kartą stingdinimo indą (formą) iškločiau maistine plėvele
* į pačią masę įberčiau karamelizuotų riešutų - būtų puikus kontrastas minkštai pyrago masei.
* paprastas, naminis, ne per riebus ir ne per sunkus ( priklausomai nuo suvalgyto kiekio :))) ) pyragas
* svorio atžvilgiu sunkus.... net ~ 3 ,4 kg svėrė

Skanaus ;)

10 komentarų:

  1. Man tikrai patiktų. Mėgstu tokius šakar-makar, kai reikia skaniai ir iš to kas spintelėse :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skanu. ivertino ir kompanija. modernus tinginys. transportuojamas. puikus desertas vasaros piknikui.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Indre, tiksliai apibūdinta ;) tikrai tinka , kai reikia kokius sausainių likučius sunaudoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kitada, labai smagu, kad patiko ;)aha, jo pervežimas iš ties nėra sudėtingas, o ir papuošti galima kaip a lia tortą :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. o kaip padarete tokia auksta grazia forma? i ka dejote?aciu

    AtsakytiPanaikinti
  6. kaip padarete tokia auksta ir grazia forma? jei desiu i maiseli taip nesigaus, tiesa?

    AtsakytiPanaikinti
  7. o jei palaikyciau dvi paras? neisbrinktu per daug ar butu dar skanesnis? ta prasme padaryciau ji snd vakare (penktadieni) ir valgytumem tik sekmadieni po pietu? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Juste, per porą naktų šaldytuve paliktas neturėtų sutęžti tikrai ;)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails