2012 m. vasario 11 d., šeštadienis

Morkų keksas pagal Pierre Hermé

NuorodaPo ganėtinos pertraukos vėl grįžinėju prie kepinių :) Šiam kartui greitai ir paprastai paruošiamas nuostabaus skonio morkų... taip taip - morkų keksas !
Be galo dievinu Pierre Hermé desertus ir šį jo gražuolį jau senokai buvau nusižiūrėjusi - dabar atėjo laikas išbandyti ;)

Receptas iš Les delices de Helene blog'o su pakeitimais.


Reikės:

* 250 gr smulkiai tarkuotų šviežių morkų
* 50 gr miltų
* 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
* 2 kiaušiniai
* 90 gr smulkiai sumaltų lazdynų riešutų
* 60 gr smulkiai sumaltų migdolų riešutų
* 70 gr rudojo cukraus
* 25 ml aliejaus
* 1 žiupsnis druskos
* 1 žiupsnis malto cinamono
* 1 arb. š. rudojo cukraus
*1 gabaliukas sviesto kepimo formos ištepimui
* saujelė migdolų plokštelių

Eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 180°.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės.
Suberti miltus, kepimo miltelius bei sumaltus riešutus ir druską.
Viską gerai permaišyti, įpilti aliejaus, suberti maltą cinamoną bei sudėti smulkiai sutarkuotas morkas - viską išmaišyti iki vientisos masės.
Kepimo formą ištepti gabaliuku sviesto, pabarstyti ruduoju cukrumi bei migdolų polkštelėmis.
Sukrėsti paruoštą masę, išlyginti paviršių ir pastatyti kepti 40 minučių.
Ar keksas iškepęs - patikrinti įsmeigus medinį iešmelį - ištraukus jis turi būti sausas.
Iškepusį keksą palikti atvėsti kepimo formoje.
Patiekti apibarsčius cukraus pudra ar užliejus kokiu glaistu.

Komentarai:

* minkštas, aromatingas, su pasakišku riešutų prieskoniu.
* neriebus ir morkų skonio visai nesijaučia.
* nepersaldus - kas yra didelis privalumas.

*nekeisčiau nieko ;)

Skanaus ;)

6 komentarai:

  1. Traukiam į sąrašą - jei jau nieko keist nereikia, turi būt tikrai puikus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skaniai atrodo :) išbandysim ....

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jej ! Traukiu į MUST DO sąrašą Numeriu 1. :) Sveikas dalykėlis :) Ir sveika grįžus :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Irma, o iš kur receptas? T.y. iš kurios knygos? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Egle,

    šis receptas spėju bus vienoje iš "Le Larousse des desserts" ;)

    pati jį užtikau viename bloge (Les délices d'Hélène) ir tai daryta su korekcijomis ;)

    nuorodą įdėsiu į pranešimą ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails