2009 m. balandžio 25 d., šeštadienis

Apvelti muilo kiaušiniai - kaip?

Kaip ir žadėjau paruošiau išsamų aprašymą kaip apvelti muilo kiaušinius dovanų Velykoms :) Kadangi pati pirmą kartą bandžiau dirbti su vilna, tai labai pagelbėjo puiki Linos ("1001 idėja" įkūrėja) gyva konsultacija ;)

Reikės :
*vilnos
*muilo (100% alyvuogių aliejaus)
*peiliuko
*tinklelio ar tiulio
*metalinio tinklelio
*burbulinės plėvelės patiesti ar pan.
*rankšluosčio
*plastinio maišelio
muilo gabaliuką peiliuko pagalba apipjaustau,apskutinėju, taip išgaudama kiaušinio formą :)
tas pačias muilo drožles, likusias nuo muilo skutinėjimo suberiu į kriauklę (3) (galima naudoti ir indą) ir užpilu karštu vandeniu (4) , truputį pamaišau, kad vanduo taptų muilinas :)
imu juostą vilnos (5) ir apvynioju (6), tada imu kitą vilnos gabaliuką (8) ir ant muilo dedu kryžmai (9) (kad susiveltų, jei dėsite viena kryptimi, vilna nesivels)
pagrindinės spalvos vilna jau apvyniota ant muilo, dabar imu mažus gabaliukus (11) įvairių spalvų vilnos ir juos išskleidusi visaip išdėlioju ant muilo (12) ;)
taip "aprengtą" muilo kiaušinį įvynioju į tiulio gabalą (13): užlankstau, taip kad visas muilas būtų saugiai paslėptas po tiuliu (15)- panašiai kaip kepant lietinius su varške :)))
imu vilna "aprengtą" ir tiulyje suvyniotą muilo kiaušinį ir merkiu į karštą vandenį (16), kad vilna sušlaptų ir "apgultų" muilą (šiek tiek aptrinu pirštais (18) svarbu nuolat mirkyti karštame vandenyje, taip bus lengviau ir greičiau apvelti muilo kiaušinį , nes karštame vandenyje trinama vilna traukiasi
kad nenusizulinti visų delnų (kad rankos po vėlimo būtų sveikos ir be žaizdelių ) trynimui naudoju metalinį tinklelį (19), į kurį dažnai iš visų pusių "apibrūžinu" muilo kiaušinį. Po pirmojo pamirkymo (20) ir "apibrūžinimo" atsargiai išvyioju muilo kiaušinį iš tiulio, kad pridėti papildomai kitos spalvos vilnos (21) (nes vėliau taip pridėta vilna neprisivels) ir kiek aplyginti, paskirstyti tolygiai vilną ant muilo kiaušinio.
vėl suvynioju į tiulį - mirkau karštame vandenyje ir trinu (veliu) , reguliariai išvynioju, kad pažiūrėti kaip vilna glaudžiai "apgula" muilo kiaušinį : (22) ir (23) tikrinu - suimant pirštais vilną, jį lengvai "atlimpa", "tempiasi" nuo muilo - tai reiškia, kad dar reikia velti, velti velti....
mirkom -trinam, mirkom- trinam, mirkom-trinam, išvyniojam pažiūrėti, ir vėl iš naujo .... :)
(25) kol vėl bandant pirštais (26) suimti vilną, ji sunkiai "atsiplėšia" nuo muilo kiaušinio - vadinasi, vilna apsivėlė, susitraukė :) taip reiktų patikrinti visą muilo kiaušinio paviršių, kur vilna bus "skystokai " aptraukusi muilą (pasikelia nuo muilo) tas vietas papildomai reiktų "pritrinti", privelti. Svarbu nuolat palaikyti karštą vandenį !
dar kartą gerai apvėlus ir patikrinusi muilo kiaušinį iš visų pusių (27) , laikydama rankose nuspaudžiu muilo putų perteklių ir perplaunu po šalto vandens srove (28) tada nusausinu rankšluosčio pagalba (29,30) tada įkišu apveltus muilo kiaušinius į plastininius maišelius, kad jie neperdžiūtų (kitaip muilas nemuiluos)
Štai ir velykiniai muilo kiaušiniai - dailūs praktiški, nors ir nevalgomi :) užtad kuo puikiai tinkantys naudoti vonoje - trinti šonus :)))) ir kaip linksma spalvinga vonios interjero detalė ir vietoje kempinės (čia kaip 2 in 1 - muilas ir kempinė viename) kai muilas susimuiluoja, lieka vilnos gabaliukas, kurį galima tiesiog išmesti :)

4 komentarai:

  1. Labas, pamokėlė labai aiški. Ačiū. O kiek laiko laikote tam plastikiniame maišelyje. Ar ne supelis, jei šlapią aš ten įkišiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Iveta, gan neilgai, t.y. iki supakavimo ir padovanojimo momento ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails