Anksčiau minėjau kad bus ir kitokie mascarpone ledai - lengvesni - su braškėmis ir skaniu pienišku šokoladu :)
Taigi, Jūsų dėmesiui :
~250g mascarpone sūrio
~200g grietinėlės
~90g cukraus
~100g pieniško šokolado
~100-150g braškių
mascarpone sūrį išsuku inde su 40 g cukrumi iki purios masės,
Likusią dalį cukraus (50 g) suberiu į grietinėlę ir ją išplaku iki standžios masės.
paruošiu braškes: nuplaunu, nuimu žalias uodegėles, supjaustu kubeliais
sutarkuoju pienišką šokoladą drožlėmis
į išsuktą mascarpone sūrį sudedu išplaktą grietinėlę ir atsargiai išmaišau, tada suberiu tarkuotą šokoladą bei braškes ir viską išmaišau iki vientisos masės.
Gautą medų masę sukrečių į šaldymo indą ir pastatau šalti šaldymo kameroje keletui valandui.
Kaip matote, šiam ir ankstesniam receptui nereikia ir ledų gaminimo aparato ;)
O dabar ragaujam ;) lengvesni, turintys braškinio gaivumo ir šokoladinio saldumo.....
Dar po šaukštelį? ;) :))))))
Baugu į tavo blogą užsukti :D Čia tiek skanėstų, kad tučtuojau seilė nutįsta ir bėgu virtuvėn ko nors skanaus pasiieškoti :D
AtsakytiPanaikintiKą tu ;) visą gerą mėnesį daviau pailsėti nuo skanumynų, na dabar tikiuosi atrasiu daugiau laiko receptams ir naujiems darbams sukrauti :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanu, tačiau šaldymo kameroje viskas sušalo "į ragą" (buvo netikėta, nes masė gana riebi rodėsi). Kai pradėjo atitirpinėt (burnoje ir lėkštėje), tai jautėsi sušalusio vandens atsiskyrimas, o iš pieno produktų - dieviško skonio varškės grūdeliai..... Galvoju, ką daryti, kad taip nebūtų.
AtsakytiPanaikintip.s.Iš likusios grietinėlės - maskarponės masės iškepiau blynus :)
Karolinka, maniškiai ledai, visi gaminti iš maskarpone, sušąla. Aš išimu iš kamero ir palaikau kambario temperatūroje ~ 15-20 minučių, kad sumikštėtų ;) taip nesijaučia jokio atsiskyrimo - skanus šaltas kremas ;)
AtsakytiPanaikinti