2010 m. balandžio 16 d., penktadienis

Noci di cocco - kokoso riešutėliai

Šį kartą paprasti, labai paprasti sausainukai - kokosiukai tiek skoniu tiek savo išvaizda primenantys kokoso riešutus.

Kažko beieškant internete užtikau Pan con l'olio blog‘ą, kurio receptuką ir išbandžiau :)


Reikės:

* 250 g miltų
* 90 g sviesto
* 90 g cukraus
* 1 kiaušinis
* 3-4 arb. š. kakavos ( nesaldžios)
* 5 val.g. š. kokoso drožlių
* keleto karamelizuotų lazdyno riešutų

* 1/2 - 1 arb.š. kepimo miltelių


į smulkintuvą suberiu cukrų ir įmušu kiaušinį ( galima tiesiog paprastai be jokio smulkintuvo išsukti cukrų su kiaušiniu medinio šaukšto pagalba ;) ) - sutrinu iki vientisumo, tada sudedu sviestą ( turi būti minkštas) , vėl pastatau, kad viską sutrintų iki vientisos masės...

dabar supilu miltus bei kepimo miltelius ir vėl pastatau, kad sutrintų iki gan kietos gabalinės masės.

išimu gautą masę iš smulkintuvo, truputį paminkau ir padalinu į dvi dalis : vieną dalį suminkau su kakava ( kad įgautų rudą spalvą) , kitą masės dalį suminkau su kokoso drožlėmis.

tada iš šviesios masės suformuoju mažus kamuoliukus ( reiktų kad rutuliukas būtų kuo mažesnis)

ir šviesius rutuliukus aplipdau tamsia mase ( tamsi masė atstos kevalą :) ) ir suformuoju rutuliukus.

kadangi man pritrūko tamsios masės ( įsitikinau, kad geriau masę dalinti į vieną didesnę ir kitą mažesnę dalį) tai iš likusios šviesios kokosinės masės suformavau kamuoliukus, į vidurį įdėdama po vieną karamelizuotą lazdyno riešutą.
visus kamuoliukus sudėliojau ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepiau ~ 15 minučių 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Manieji kokosai gavosi įtrūkę ( manau ,dėl to kad tamsioji masė buvo kiek pertrapi ir gal vos perdaug kepimo miltelių...) beet skanūs - labai labai trapūs.

įdomiausia, kaip atrodo tokius sausainius-kokosus perpjovus pusiau - smagus spalvų ir skonio ( kokoas+ šokoladas) kontrastas.

o šie dailučiai man mmm pačiausi !

O ypač juos perkandus - šiam kokoso bei karamelės ir lazdyno riešuto deriniui atiduodu visus 10 balų :)

Tokie kokoso riešutėliai kuo puikiausiai tiks prie arbatos ar kavos ;) Greitai ir lengvai paruošiami - ir svarbiausia nesugaišite visos dienos :)

Skanaus ;)

17 komentarų:

  1. Labai skaniai atrodo, bet atrodo, kad čia jų tiek nedaug.. Ar normaliai gaunasi? Ryt arba poryt žadu bandyti, nes ką dariau pagal jūsų receptą man tik babanai nesigavo, be pati bananų masė, tai skani :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Slapuke,

    tiesą pasakius jų neskaičiavau :)

    bet maniškiai tokie didoki gavosi ~ 5-6 cm skersmens ;) aš kitą kartą juos dar mažesnius daryčiau (manau, lazdyno riešuto su kevalu dydžio), mat bekepant jie gerokai išsipučia ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. na bananai nesilaikė, išplero ir nieko gero buvo, na tik kad pati masė labai skani buvo. O šiaip dariau beveik visas brigadeilas, labai skanūs keksiukai su kokosu, paskutinis riešutų kremas nerealus, tik su lazdyno riešutais kainytė nemaža gaunasi, tai sakiau ekspemetuosiu dabar. Eilėj stovi avokado ledai, nes dabar kitų negaliu dėl žalių kiaušinių, guminukai labai skanūs gavosi :) O šituos bandysiu poryt žiūrėsim kas gausis :)

    Ačiū labai už tiek receptų, dar noriu šį bei tą pabandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na, kad bananus sėkmingai užpildyti mase, tai praverstų dar pora rankų ;) o kodėl išplero šaldymo komeroje? rimtai?
    jooo, tas praline tai siek tiek kainuoja, niu bet skanus dalykas :)

    o šie sausainėliai tai paprasti ;) ir paprasto skonio ;)

    Na ką, lauksiu atsiliepimų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai labai skanūs sausainiukai, mano visai šeimai patiko :) tikrai dar ne kartą darysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Lina, super kad viskas pavyko ir visiems patiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kepiau šiandien šiuos sausainius. Nuostabiai gavosi :] Tik tiek kad nemažai laiko reikalauja. Bet et... Dėl jų verta laiką paaukot :]

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dovile, niu smagu, kad patiko ;) O dėl laiko, tai gal... man sunku, ką sakyti :) tiesiog buvo toks staigus momentas, kai užsdegiau juos išbandyti čia ir dabar tai taip greitai gaminami pasirodė ;))))

    AtsakytiPanaikinti
  9. ruosiuosi gaminti situs saldainiukus, ir kaip manai, ar po paros laiko nuo iskepimo ju skonis pasikeis, suprastes ar nieko baisaus jei vaisinsiu jais svecius po paros nuo iskepimo?

    AtsakytiPanaikinti
  10. O man jie gavosi kaip keksiukai, t.y. issileido i sonus formelese, visai nebeliko panasus i siuos rutuliukus.. Kazin kodel? Galvojau gal sviesto per daug, bet kad pagal nurodymus dejau.. Bet vistiek labai skanus :))

    AtsakytiPanaikinti
  11. Laba diena, noriu pasidziaugti ir padekoti uz nuostabu recepta, gavosi labai labai skanus sausainiukai, man jie gavosi nepertrapus, o kaip tik, puikiai iskepe dariau ir su karamelizuotais riesutais ir be:), tikrai darysiu dar ne viena karta, kolkas tai patys skaniausi sausainiukai, kuriuos pati gaminau.
    o laiko tikrai neuztrunka daug, paprasta ir begaaalo skanu:)))aciu:)
    p.s. tiesa kakavos dejau apie pora saukstu, gavosi sviesesni:)bet laabai vyke:)

    AtsakytiPanaikinti
  12. paskutinis komentaras parasytas mano t.y. mano vardas Reda, bet netycia gavosi vyruko vardas:DDD

    AtsakytiPanaikinti
  13. kotry, ne skonis tikrai nepasikeis, jie tik bus vos kietesni ir tuo pačiu trapūs ;)

    Vaida, o čia tai mistika, kaip jie galėjo išsileisti, o dėjai sviestą ar margariną?

    Audriau-Reda - puiku, kad gavosi ! jie tokie paprasti ir tai puiki galimybė savoms interpretacijoms-eksperimentams ;)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Labai skanai ziurisi:-)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Sveiki, gamibau ir aš šiuos sausainukus, bet man kilo kėblumu su
    Šokoladine tešla- kuo daugiau kakavos dėdavau, tuo mažiau lipni tešla palikdavo. Paskui darant rutuliukus teko net šlapint, kad šokoladinė tešla suliptu ir apgaubtų kokosinę. Ir gavosi jie labai sausi. Kas galėjo būti ne taip, gaminimo procese? As naudojaj labai smulkius miltus, tad tesla gavosi tokia biri, kad teko imušti dar vieną miaušinį. Bet iš esmės, skonis tikrai geras :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Ilona, taip, masė ir gaunasi biroka o sausainėliai prie trapesnių ir neperdrėgniausi ;) sudėkinti masę vandeniu- geras sprendimas, o papildomai kiaušinio dėti nereikėtų ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails