2011 m. kovo 25 d., penktadienis

Anakardžių riešutų sviestas - kremas

Natūralus anakardžių riešutų sviestas ar labiau kremas be jokių papildomų priedų -


Pats receptas lengvas, tereikia 200-400 g anakardžių riešutų ir blenderio.


Riešutus suberti į kepimo skardą ir palikti vos vos apskrusti ~10 min iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Atvėsinti, suberti į blenderį ir trumpai pamalti ( kas keletas min, po ~ 10 min , kad blenderis neperdegtų, o riešutų masė neužkaistų)
taip keletą kartų pamalus, vis pamaišius ( nukrėsti nuo blenderio indo sienelių )

išgauname vis tirštesnę masę. Vienu momentu ją net rankose galima lipdyti, kaip kokį plastiliną :)))

galų gale iš riešutų trupinukų gauname gan skystą masę , praktiškai be jokių mažų gabaliukų, vienalytę.

Aš supyliau visus 400 gr pamaliau iki gan smulkių trupinukų, dalį trupinukų nupyliau ( ~ 130 gr )
tai iš likusių pilnai sumaltų man gavosi 205 gr kremo. :)



Tokį anakardžių riešutų sviestą-kremą galima naudoti padažams ruošti, kepiniams, desertams pagardinti, įdaryti, taip pat puikiai tiks pusryčių sumuštiniams :) Galima laikyti šaldytuve gan ilgai - per kurį laiką ant paviršiaus gali susiformuoti aliejaus sluoksnis, tereikia šaukšteliu išmaišyti visą sviestą.


Skanaus )

19 komentarų:

  1. Wow, gardžiai atrodo. Tikrai labiau kremas nei sviestas :)
    O štai aš vis renkuosi, kokį sviestą nusipirkti - migdolų ar lazdynų riešutų :) Ir išvis, riešutai - totalus gėris

    AtsakytiPanaikinti
  2. Juliana, kad išgauti sviesto konsistenciją, tereikia kiek trumpiau malti, aš maliau iki galo, nes man reikėjo gan skystos masės- kremo ;) Nors, palaikius šaldytuve skystas kremas kiek sustingsta ;) ech, geriau namie gaminkis - ir ekonomiškiau ir sveikiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mielai pasigaminčiau namuose, bet blenderio neturiu. Ir greičiausiu metu nenusimato :( Tenka verstis :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Agam, be smulkintuvo nelabai kas gausis ;) šiuo atveju, gerai, kad galima pc rasti tokių sviestų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O su lazdyno riešutais irgi taip tobulai gautųsi?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Zivile, taip , drasiai ;) tik prieš taip lazdymo riešutams verta nuimti luobelę ;)

    beje, šio sviesto/kremo spalva labai priklauso nuo to kiek ilgai bus skrudinami riešutai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Taigi išbandžiau lazdyno riešutų kremą. Susimalė puikiai. Bet kadangi nežinojau ko tikėtis, tai natūralus skonis nuvylė. Ant duonos tepti nebandžiau. IRRI, kur galima panaudoti tą kremą?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Zivile, o kokį darei? natūralių riešutų?ar skrudintų? ;)

    gali iš jo pagaminti kremą ( į 100 ml grietinėlės su kokiu išlydytu baltu šokoladu šios masės įdėk 1-2valg. š viską išmaišai, valgai vieną, ar su kokiais lietiniais) taip pat skanūs kepinukai kaip keskiukai, madlenos, kokiems padažiukams,užpilams ruošti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ačiū, IRRI. Bandysiu kokį padažėlį pasidaryti.
    Nori prajuokinsiu: maldama tuos riešutus tikėjausi kažko pan. į Nutellą :)) O gal iš tiesų į grietinėlę įmaišyti išlydyto pieniško šokolado ir šios riešutų masės?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Zivile, aha, nusišypsojau ;) nutellos sudėtis ne vien tik lazyno riešutai, tai juk ir riebalai ir kakava ;) be abejo bandyk ;)ir pamatysi, gausis puikiausia naminė Nutella ;)

    o dėl įdomumo gali įmesti keletą stambiai maltų skrudintų lazdyno riešutų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Irri, bandžiau daryti šį kremą..taip norejau , taip stengiausi, taip tikejausi..otos masės išgauti taip ir nepavyko...:) labai norejau tos skystosios išgauti, bet ir as pavargau malti ir mano blenderis...viena diena maliau, ir dar kita..o gali buti kas nors netaip kad nesusimaltu iki skystos mases? as beje pamirsau paskrudinti riesutukus pries malant..gal delto? ..na žinoma nesigailiu- dabar turiu anakardžiu riešutu chalva- tikrai labai gardi , kabinu su šaukštu, tokia kaip atvežtine is turkijos kokios :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. zivkuli, gali bandyti dar kartą permalti , tik įpilk šaukštelį kokio gero aliejaus ;) dėl riešutų nepaskrudinimo - gali būti, nes arba juos palikti saulėje padžiūti ( užtims nemažai laiko) arba tada orkaitėje keletai minučių ;)

    iš pradžių ir turi gautis tokios lipdomos chalvos konsistencijos ,to po gerokai suskystėja ;)galima tepti ant kokio duonuko :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Taip taip, panaudojimo būdu rasime :) radau žaliavalgiu tinklapyje , kad jie mala anakardzius su medaus šaukštu ir aliejum, ir tokia mase pila ant salotu, kaip padaza. As beje pagalvojau, kad apliejus tirpintu šokoladu irgi neblogas gardesis išeitu :) Irri- nebeturiu kantrybės , nebemalsiu jau šito :) bet taviškis man atrodo itin vertas nuodėmės ir elektros deginimo, bet gal ateiciai, kai ūpas sugrįs :)bet kokiu atveju ačiū už idejas ir receptuką, tavo blogas ir receptukai puikūs!esu tyli gerbėja!:D

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveika, o man iskilo toks klausimas kiek to brendzio reikia ir kada ji supilti? Ar is kart kaip ir anakardzius i blenderi ar veliau, kai anakardziai jau buna susmulkinti? Nes recepte nerasote kada ta brendi pilti ir kiek jo pilti.

    AtsakytiPanaikinti
  15. O jetau ne taip paskaiciau :DDDD Kam kas galvoj ta ir perskaito :D Ignoruokit komentara :DDDD

    AtsakytiPanaikinti
  16. Erika, nea jokio brendžio pilti nereikia ;)

    AtsakytiPanaikinti
  17. O velnias kodėl nepažiūrėjau, kad tokį patį blenderį turi ir su juo galima išgauti sviestą, mat aš su juo galvojau tik miltus gausiu, tai rankiniu tryniau, o paskui šiek tiek vandeniu ir mirkytom datulėm 'praskiedžiau', kad nesudeginciau blenderio koto ir nereiktų aliejaus pilti. Pasirodo susitrina! :))

    AtsakytiPanaikinti
  18. keistai paprasta, yra tų receptų variacijų įvairiausių ;) oi, dar it kaip susitrina.

    AtsakytiPanaikinti
  19. na, ir aš pabandžiau :) iš pradžių su blenderiu, bet tik įjungus buvo aišku, kad blenderiui šita užduotis per daug sudėtinga. tada jau susmulkintus riešutus perpyliau į kombainą. keletas pauzių, sienelių nugraibymų ir voila :) gardesnio riešutų sviesto nesu ragavus. su pirktiniu nei nepalyginsi :) tikriausiai niekad nebeteks man jo pirkti. (y) ačiū!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails