2011 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Greita pica - mozzarella, pomidoras, vytintas kumpis : bandymas nr.1

kągi šiek tiek daugiau nesaldžių receptukų pastaruoju metu pasirodo šiame bloge :)))

Šį kartą - greitpicė, netikra pica.

Receptas užtiktas pas Waiting for the sun ir vos vos pakoreguotas.


Reikės :

padui:

* 75 ml pieno
* 100 g miltų
* 50 tarkuoto fermentinio sūrio
* 1 kiaušinis
* 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 1 valg. š. džiovintų čiobrelių ( aš dėjau kmynus)
* druska, malti piprai

įdarui: tarkuotas fermentinis sūris, mozzarella, fetos sūris ar pelesinis sūris; vytintas, virtas ar rūkytas kumpis, pomidorai, špinatų lapai, rauginti agurkėliai, ančiuviai,.... žodžiu, pagal savo skonį ;)


Inde išplakti kiaušinį su aliejumi, džiovintais čiobreliai ( aš dėjau kmynus), įpilti pieno - gerai išmaišyti.
Suberti miltus ir vėliau - tarkuotą fermentinį sūrį - viską gerai išmaišyti.
Pagardinti druska ir pipirais.

Į apvalią (rekomenduoju 28 cm skersmens, gaunasi 2-4 porcijos) ) kepimo formą, plonai išteptą sviestu , sukrėsti paruoštą masę - tolygiai paskirstyti kepimo formoje, išlyginti paviršių.

Kepti 20 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180-190°C .
Iškepus ištraukti iš orkaitės, sukrauti pasirinktą įdarą :

maniškis įdaras:

* 1 didelis pomidoras,
* saujelė smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
* gabaliukas mozzarella sūrio
* 1 didelis griežinėlis vytinto kumpio
* džiovintų raudonėlių



Pado paviršių pabarstyti sūriu, sudėti griežinėliais pjaustytą pomidorą, ant viršaus sudėti griežinėliais supjaustytą mozzarella sūrį - apibarstyti džiovintais raudonėliais.



sudėlioti juostelėmis plėšytą vytintą kumpį,



ant viršaus sudėti griežinėliais supjaustytą mozzarella sūrį - apibarstyti džiovintais raudonėliais.



Vėl pastatyti kepti orkaitėje 5 minutes iki mozzarella kiek apsilydys.

Kaip pirmas bandymas , sakyčiau visai nieko :) padas neperkietas, pominkštis ( manau, tai įtakoja fermentinis sūris) taigi, manau, yra ką tobulinti :)

Na dar vienas dalykas - mano kepimo forma buvo net 10 cm mažesnė, todėl spėju, kad didesnėje (rekomenduojamo 28 cm skersmens) kepimo formoje plonesnis pado sluoksnis iškepęs būtų traškesnis? Bandysim dar kartą jau didesnėje kepimo formoje ;)

Užtad tikrai žaibiškai greitai paruošiama greitpicė :) Čia privalumas :)


Skanaus ;)

4 komentarai:

  1. Sveiki,
    aš kepiau šią picą ir buvo laaabai skanu. Tik miltų dėjau gerokai daugiau. Gal dvi-tris stiklines. Tiesą sakant, net nežiūrėjau, nes tiesiog dėjau, kol tešla nebelipo prie rankų. Nuotraukoje matau, kad tešla formoje tokia lipni, gal todėl ji buvo minkšta ir iškepusi? Aš iškočiojau gan plonai, manau, kad šitą tašlą galima iškočioti itin plonai ir formuoti sausainiukus, kuriuos paskui dažyti į kokį daržovių, sūrio padažą ir valgyti kaip užkandžius, nes tešla tikrai gera.
    Labai gera mintis pakeisti čiobrelius knynais :) Asmeniškai aš labiau mėgstu kmynus, bet manau, kad ir čiobreliai suteiktų panašų skonį. Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  2. ieva, smagu, kad pica patiko ;) man tai lengvas variantas :) taip, tešla lipnoka gaunasi ;) ir jei nekočiosi per plonai tai ir minkšta bus ;) ( ne tokia kaip mielinė, bet minkšta) Idėja dėl šios tešlos krekerių nesaldiems užkandžiams - puiki ;)

    o man nepavyksta PC'uose rasti džiovintų čiobrelių, todėl teko juos pakeisti kmynais :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aciu, ievuk, uz recepta ir aciu auorei :))) labai skani piculka isejo, padas nerealus buvo :) jamiiii :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. sveika, Indre, puiki, kad patiko pica ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails