2011 m. liepos 15 d., penktadienis

Mantar Kurabiye - 2 bandymas

o čia antras dublis ir net labai pavykęs :) ( pirmuosius šampinjonus rasite čia )

Receptas kiek kitoks vos vos :) iš SeMaVer blog'o

Reikės :

* 400 g kukurūzų krakmolo
* 250 g minkšto sviesto
* 2 kiaušinių
* 1 puodelis ( 235 ml) miltų
* 1 puodelis (235ml) cukraus pudros
* 1 arbat š. kepimo miltelių
* 1 val.g š. vanilinio cukraus

* 1 valg. š. kakavos
* 1 geras žiupsnis malto imbiero
* indelis vandens

Masės gaminimo eiga beveik ta pati kaip ir pirmujų :

Į indą sudėti minkštą sviestą, įmušti kiaušinius, suberti vanilinį cukrų ir cukraus pudrą - viską išmaišyti.

Krakmolą, miltus ir kepimo miltelius išmaišyti, persijoti ir suberti į pirminį mišinį - minkyti iki tešla nelips prie rankų. Jei tešla lipnoka, galima papildomai įberti miltų.

Pati masė gavosi itin minkšta it plastilinas ir labai lengvai minkėsi. Tokia, sakyčiau, skaidri ir vienalytė.

Įkaitinti orkaitę iki 160-150 laipsnių karščio.

Ant kepimo skardos patiesti kepimo popierių , ant jo sudėlioti iš paruoštos masės suformuotus graikiško riešuto dydžio kamuoliukus - tarp jų paliekant didesnius tarpus.


Atskiroje lėkšelėje kakavą sumaišyti su imbieru.

Šiame mišinyje pasukioti vandenyje pamirkytą stiklinio butelio kaklelį ir įspausti į tešlos rutuliuką.
Lieka apskritimo žymė.

Visus sausainius prieš pastatant kepti galima papildomai apibarstyti kakavos/imbiero mišiniu.

Pastatyti kepti 10- 15 min. sausainiai tui likti baltos spalvos ( neapskrusti). iškepusius "šampinjonus" palikti atvėsti grotelių.

Šie sausainiai bekepant kiek padidėjo, bet mano nustebimui, puikiai išlaikė savo apvalią it šampinjonų formą.


Taigi, skanučiai, dar trapesni nei pirmieji :)

ir iš ties savo išvaizda primena tikruosius pievagrybius !!!

Skanaus ;)

6 komentarai:

  1. Eik sau, galvojau, čia tikri šampinjonai, kol viso recepto neperskaičiau... Ot tai svečius galima apgauti su tokiu patiekalu... :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai labai skanu ;) Šiandien kepiau, gavosi kaip paveiksliuke. Bandysiu toliau jūsų receptus

    AtsakytiPanaikinti
  3. ViduxKLP, smagu, kad viskas gavosi ;) man labai patinka jų begalinis trapumas :) Beje, yra kas išbandė juos kepti ir su bulvių krakmolu - sakė, kad taip pat skanu ir viskas gaunasi :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Idomu koks skirtumas tarp kukuruzu ir bulviu krakmolo. Kadangi as neturejau kukuruzu krakmolo teko deti bulviu. Rezultatas: isvaizda - nuostabi, skonis - po kiekvieno kasnio norejosi ka nors uzgerti, labai sprangu, jausmas lyg valgytum krakmola su skoniu. Esu radusi recepta su kukuruzu miltais.

    AtsakytiPanaikinti
  5. DaivaW, nežinau kaip su bulvių, nes kepu tik su kukurūzų krakmolu ;) Sprangumo nepastebėjau - jie man beprotiškai trapūs ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails