2012 m. balandžio 30 d., pirmadienis

Baltyminiai javainiai - puikus užkandis

šį kartą duoklę atiduodu sportiniam maistui - t.y. proteininiams naminiams javainukams iš .... lęšių . O taip, būtent iš lęšių. Neįtikėtina, kad tokius desertinius ( nes saldūs) galima paruošti iš ankštinių :)

taigi, receptas:

Naudojau :

1 puodelis virtų nuvarvintų lęšių
2 kiaušinio baltymai
½ puodelio aliejaus
½ puodelio rudojo cukraus
80 gr sojos miltų
½ puodelio rugių sėlenų
2 puodeliai avižinių dribsnių
150 gr lazdyno riešutų


Eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 190° C .
Į sumulkintuvą sudėti virtus lęšius, aliejų ir kiaušinių baltymus- viską sumalti/sutrinti iki vientisos balkšvos masės.
Kitame giliame inde sudėti likusius ingredientus, sudėti lęšių/aliejaus/baltymų masę - viską gerai išmaišyti.

Paruoštą masę tolygiai paskirstyti kepimo skardoje (prieš tai ją ištepus aliejumi ar išklojus kepimo popieriumi. )
Kepti 15- 20 minučių.
Ištraukus iš orkaitės palikti pilnai atvėsti, tik tada aštriu duonos peiliu supjaustyti gabaliukais.


Komentarai:

* skanu, gal kiek jaučiasi lęšių skonis, kuris netrukdo mėgautis.
* kiek trapoka, gan sunku buvo pjaustyti visą bloką - trupėjo gabalais.
* lazdyno riešutai suteikia papildomą puikų prieskonį šiems javainiams.
* galima vietoje riešutų dėti ir kitokius priedus - kitas sėklas ar kt. uogas /vaisius ir pan.
* cukrų galima keisti natūraliu medumi.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails