2012 m. balandžio 10 d., antradienis

Migdoliniai avokado keksiukai - sveikuoliški :)

pratęsiant sveikų, dietinių keksiukų temą...
po kokoso/morkų bei riešutinių/morkų keksiukų atėjo eilė avokadui - vienai iš mano mėgstamiausių daržovių (o gal tiksliau būtų nesaldžių vaisių? )

Recepto pagrindui šį kartą pasirinkau neblanširuotus migdolus ( su odele)

12- ai normalaus dydžio keksiukų reikės:

bazinis:

* 3 kiaušinių;
* 200 g maltų migdolų (pudros)
* 50 g- 70 g klevų sirupo;
* 1 arb. š. kepimo miltelių (nubrauktas)


papildomai:

* 2 vid. dydžio gerai prinokę avokadai
* 1 valg. š. naminio vanilės ekstrakto ( nebūtinai)



Eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 150° - 170°


Kiaušinius išplakti su klevų sirupu iki purios masės, tada suberti kepimo miltelius, riešutų pudrą - viską gerai išmaišyti.

Avokadus nuplauti, nulupti jų odelę, išimti kauliukus, supjaustyti gabaliukais , sudėti į gilų indą, blenderio pagalba sutrinti į tyrę, kurią sukrėsti į kiaušinių/riešutų masę.

Įpilti vanilės ekstrakto ir dar kartą visą masę gerai permaišyti.


Paruošti keksiukų kepimo formą - sudėlioti popierinius krepšelius, į kiekvieną sudėti paruoštą masę ir pastatyti kepti ~ 20 minučių.

Keksiukai iškepę yra labai drėgni, minkštučiai, šiek tiek saldstelėję ( jų saldumas priklausys nuo to, kiek įpilsite klevų sirupo) .



Komentarai:

* itin drėgni ir sotūs - iš ties sotūs.
* šiek tiek jaučiasi avokadų skonis.
* klevų sirupą galima keisti : auksaspalviu sirupu arba natūralu skystu medumi.

taigi dabar eilė atėjo ... špinatams :)))


Skanaus ;)

5 komentarai:

  1. Kas cia vyksta.. nei per explorer, nei per chrome negaliu pakomentuot apie si geri :) ir kad tundra apie avokadus keksiukuose dar nebuvau pamislijus :)Kaip tik sirpinu desertam avokadus, kazka galvosiu :) tikiu, kad sotus :) bet labai super ir super sveiki.

    AtsakytiPanaikinti
  2. keistai paprasta, ai suprasti ta blogspota... kartais tikrai sukvailioja ;) joa, geručiukai jie - man šiandien stebuklingai pavyko surasti pilnai prinokusius, tai ir užsiimiau kepinėjimais ;) o namie, deja, kažko jie nenoksta ... tik su vysta ir tampa it guminiai ir nevalgomi :(((

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš avokadus laikau šaldytuve, nes perku po pakelį, kuriame 4 vnt. Avokadus pamėgink nokinti popieriniame maišelyje/susuktus laikraštyje, kartu sudėjus avokadus ir bananą, ar obuolį.Net esu mačius, kad nuluptus juos, užšaldyt galima.
    Aš šiandien tik pietums į darbą sojos kepsniukų prasikepiau - pobaisi spalva, bet valgomi :) Desertui pakrimsti tik tie patys sojukai.. :D nors MUST DO LIST kasdien kaupias...

    AtsakytiPanaikinti
  4. mat kaip... aš taip mango vaisius nokinu (LT retai kada prinokusių iš karto pavyksta surasti) - per savaitę jie man puikiai sunoksta (tik laikau kambario temperatūroje). Bandysiu - dėkui už mintį ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O jė! Keksiukai! Vienas geriausių dalyku su kokiu karšu gėrimu ar šiaip pienu!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails