2012 m. rugpjūčio 24 d., penktadienis

Bananų/migdolų pyragaitis per ... 3 minutes !


na gerai ... per 2,5 minutės ir skanusis sveikas pyragėlis paruoštas ragavimui ;)

Kas pamenate garsujį 3 minučių pyragėlį Bolo de caneca , ir patiko, tai šis variantas yra gerokai lengvesnis ir sveikesnis ;) Nė gramo cukraus, nė lašo pieno, nė žiupsnelio baltų miltų, nė gabalėlio gyvulinių riebalų ....

Receptas adaptuotas pagal Detoxinista

Taigi, reikės vos kelių produktų :

1 pyraičiui :

* 1 labai gerai prinokęs bananas
* 2 valg.š. anakardžių riešutų sviesto ( galima naudoti ir kitų riešutų sviestą)
* 1 kiaušinis
* 1 valg. š. migdolų miltų ( maltų blanširuotų migdolų)
* 1/4 arbat. š. kepimo miltelių
* geras žiupsnis cinamono

papuošimui:

* saujelės kedrinių pinijų / kedro riešutų


* gan gilaus ir plataus puodelio/ indelio, kad pyragėlis neišliptų pro kraštus.

Gaminimo eiga:

Į smulkintuvą sudėti anakardžių riešutų sviestą, įmušti 1 kiaušinį, sudėti gabaliukais supjaustytą nuluptą bananą, suberti kepimo miltelius, cinamoną bei migdolų miltus.

Viską gerai kelis kartus permalti, iki vientisos gan skystos masės.

Gautą masę supilti į platų gilų puodelį

ir pastatyti į mikrobangų krosnelę.

Nustatyti laikmatį : 2 minutes ir 50 sekundžių - šio laiko užtenka, kad pyragėlis spėtų iškilti ir iškepti.
Iškepusį pyragėlį galima valgyti tiesiai iš to pačio kepimo puodelio arba išversti į lėkštę ir šalia pabarstyti saujelę kedro riešutų.

Viskas. Paprasta. Greita. Skanu.


















Komentarai:

* tai visiška priešingybė tradiciniam Bolo de caneca pyragaičiui .
* labai purus, minkštas, orinis, drėgnas ... ir ...neguminis :)
* nesunkus ir neriebus.
* nepersaldus - čia kas nori, gali papildomai įpilti šaukštelį natūralaus medaus ;)
* galima kiek daugiau įberti cinamono : banano/cinamono derinys - tiesiog puikus !
* tinka praktiškai bet kokių riešutų sviestas šiam pyragaičiui paruošti : tradicinis žemės riešutų, tų pačių migdolų, lazdyno riešutų ar makadamijų ( pastarąjį jau susiplanavusi gaminti :D )
* patiekti užbarsčius smulkintų riešutų, kokoso drožlių arba užpilti trintų šviežių uogų padažu.
* arba pagardinti šaukšteliu naminių ledų ... :)

Dėl kepimo būdo, orginaliame recepte siūloma kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 170-180°C ,~ 30-35 minutes. Taip pyragaitis išliks "gyvas" ;)

Arba virti garuose , pvz. garpuodyje : supilti paruoštą masę į spec. indelį , uždengti maistine plėvele ir pastatyti virti ~ 30 -45 min.


Variacijos:

* šokoladinis : į masę įberti kakavos miltelių ( ne mažiau nei 20-22 % riebumo)

* zebriukas/dryžuotas : pusę masės sumaišyti su paprasta kakava ir sluoksniuojant supilti į puodelį - teoriškai turėtų gautis dryžuotas pyragėlis , o kaip praktiškai : išbandysiu ir aprašysiu.

* spalvos : paruoštą masę galima nuspalvinti... žaliai - taip, žiupsnelis ištirpintos vandenyje spirulinos ir pyragėlis žalias ;) arba rausvas/raudonas - burokėlių sultys tam pasitarnaus ;)

* kokosinis : naudoti kokoso miltus (maltas kokoso drožles), kokoso sviestą bei pačias drožles.


Skanaus ;)

4 komentarai:

  1. Skanu, vakar pabandžiau. dar uždėjau ledų ir raudonų serbentų, mmmmm :)

    Tik man kažkodėl taip puriai neiškilo... Hmmm, gal kad orkaitėje kepiau... O gal ir visai ne dėl to...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rasa, dėkui ;)

    Neringa, o paviršius apskrudęs buvo, taip? gali būti, kad dėl orkaitės, nes pvz.kepant tuos tradicinius bolo de caneca orkaitėje - jie irgi netaip iškyla kaip kepant mikrobangų krosnelėje ;) Kitą kartą pabandyk virti garuose ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, Irma, turėsiu galvoje.
    Kaip bebūtų, vis tiek buvo labai skanu. :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails