2013 m. rugpjūčio 26 d., pirmadienis

Minkštas tinginių "Napoleonas" tortas - greitai ir skaniai !

 
 
nai nai naiaiai... praeitą savaitgalį gamintas, ir beveik nebelikę :D
o receptas toks paprastas, toks lengvas, kad garantuoju, netrukus raitositės rankoves ir prie gaminimo !

 
adaptuota pagal Хорошая кухня - простые кулинарные рецепты


Asmenims : 8-10
Gaminimo laikas: ~30 min. + subrendimui : per naktį.

Reikės:

250-400 gr sluoksniuotos tešlos sausainėlių su cukrumi ir cinamonu "Delicadeza"
sauja tų pačių  "Delicadeza" sausainėlių dekorui.
kremui:
2-3 kiaušiniai
500 gr pieno
100 gr cukraus
25 gr miltų
50 gr sviesto
1 arbat.š. vanilės ekstrakto ( tinka ir vanilinis cukrus)

maistinės plėvelės
kepimo formos
 
Į kaitinimo indą įmušti kiaušinius, suberti cukrų, miltus, įpilti vanilės ekstrakto, viską gerai išmaišyti.
Įpilti pieno, išmaišyti- turi gautis skystos konsistencijos.
Kaitinti ant vid. ugies , vis pamaišant, kad nekibtų prie dugno, iki masė pradės tirštėti.
Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą,  išmaišyti iki vientisos masės.
 
Giliame inde sudėti sausainėlius ( juos galima perlaužti pusiau, arba pailti pailgus), užpilti dar šiltu kremu ( jo nereikia atvėsinti) , visą gerai išmaišyti, gautą masę sukrėsti į maistine plėvele ištiestą kepimo formą, tolygiai paskirstyti, kiek paspausti.
Palikti pilnai atvėsti kambario temperatūroje kokias kelias val.
Vėliau perkelti į šaldytuvą ir palikti nakčiai, kad desertas "subręstų".
Kitą dieną išimti iš kepimo formos, šonus ir viršų aplipinti tais pačiais smulkintais sausainėliais. Patiekti ragauti.









Komentarai:
* greitai paruošiamas desertas
* tik dalinai primena torto "Napoleonas" skonį, mat tai cinamoniniai sausainėliai-visai kito tipo, o ir pats kremas gan paprastas
* neperriebus, sakyčiau gaivus, lengvas, minkštas ir orinis, lyg zefyrai ...
* šiuos sausainukus galima keisti kitais (automatiškai bus kiek kitoks skonis) , pvz. kietesnsiais, tada desertas bus traškesnis.
* arba sausainėlius iš sluoksniuotos tešlos  iškepti patiems namie kaip siūlo orginaliame recepte.
* kitam kartui pasilikau išbandyti su riebesniu kremu.
 
Skanaus ;)

13 komentarų:

  1. O kur yra pirkti šių sausainėlių?

    AtsakytiPanaikinti
  2. didesnėse maximose tikrai jų rasite ;)) ir rekomenduoju imti būtent tuos su cinamonu ;) ( mat yra ir paprastų, tik su cukraus granulėmis)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Įdomus ,o kur Lt gauti tų sausainėlių ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rita, ieškoite maximose ;) arba kituose pc. ( aš pati juos pirkau maximoje)

      Panaikinti
  4. Ačiū , Irri ,bet dabar pamačiau jūsų kitą tinginių tortą ,tobulas !!! gaminsiu ,ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. prašau ;) kitas bus artimesnis Napoleonui. Šis - dar kitoks- abu verta išbandyti ;)

      Panaikinti
  5. yra prkti ir lietuviškų tokių sausainėlių jie vadinasi "kaulai"pirkau Šiauliuose maisto turguje,bet esu pirkusi ir Kubo parduotuvėje dėžutėse supakuoti.Dariau būtent su tais "kaulais"ir viskas gavosi gerai.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Deja, gaminau, bet man nepatiko... Tik skanius sausainius sugadinau... :( Na bet nepabandęs nežinosi...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na, čia aju individualaus skonio reikalas ;) Bet kokiu atveju, smagu, kad išbandėte ;)

      Panaikinti
  7. Sakykit jei bandyčiau su sviestu ir kondensuotu pienu.?Ar kas pavyktų?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails