2015 m. balandžio 15 d., trečiadienis

Obuoliniai keksiukai - gardūs, sveikuoliški



 
 
Po gan ilgos pertraukos, sugrįžtu su nauju receptu - skanūs keksiukai tiks ir patiks tiek suaugusiems, tiek ir mažiesiems smaližiams.
 
Receptas adaptuotas pagal :
http://alenakogotkova.com/blog/index.php?id=m0i68736
 
 
Ingredientai (6-7 vnt.):

30 ryžių miltų
50 g kukurūzų miltų
50 g smulkių avižinių dribsnių
1 kiaušinis
2 valg. š. kokoso aliejaus
2 dideli obuoliai
3-4 valg. š. razinų
1/3 arb.š. sodos
1 valg. š. citrinos sulčių
1 žiupsnelis malto cinamono
Gaminimo eiga:
 
Orkaitę įkaitinti iki 170-180 С.

1. Razinas užpilti karštu vandeniu ir palikti 3-4 valandoms. ( Galima razinas palikti nakčiai).
2. Obuolius nuplauti, perpjauti pusiau ir sudėti į kepimo skardą ir pastatyti kepti ~ 25 minutes.
3. Iškeptus obuolius išimti iš kepimo skardos, nuimti odelę ir šerdeles. Minkštimą sudėti į smulkintuvą kartu su išmirkusiomis ir perplautomis razinomis. Viską gerai sumalti iki piurė konsistencijos.
4. Inde išplakti kiaušinį, beplakant supilti ištirpintą kokoso aliejų, sudėti obuolių/razinų piurė, įberti žiupsnį malto cinamono.
5. Sodą nugesinti citrinos sultimis ir supilti į skystą masę.
5. Kukurūzų ir ryžių miltus persijoti, suberti į skystą masę. Suberti likusius smulkius avižų dribsnius.
6. Viską gerai išmaišyti.
7. Paruoštą masę šaukšto pagalba sudėti į kepimo formeles.
8. Pastatyti kepti 30 minučių.
9. Iškepusius keksiukus išimti iš kepimo formos, atvėsinti ant grotelių.






 
Komentarai:
 
* šie keksiukai tinka ir dietos besilaikantiems smaližiams, ir patiems mažiausiems ragautojams ( kažkur nuo 8-9 mėn.) mat jų sudėtyje nėra įprasto cukraus, baltų miltų ar gyvulinių riebalų.
* jie sotūs, tad puikiai tiks pusryčiams/pavakariams.
* kad ir kitą dieną būtų minkšti, rekomenduoju per naktį laikyti sandariame maišelyje/indelyje.
* miltus galima dėti įvairius: vien tik ryžių - gausis trapesni, vien tik kukurūzų - gausis,  kietesni/sprangesni, vien tik iš avižų dribsnių sumaltų - gausis itin minkšti/lipnoki. Įbėrus šaukštą burnočio miltų , bus traškesni, kažkiek primins riešutų skonį.
   Iš grikių dar neišbandžiau, kaip ir iš sorų.
* vietoje kokoso aliejaus naudokite augalinį aliejų.
* obuolius galima ir garuose išvirti - nebūtinai juos kepti.
* razinas galima keisti į per naktį išmirkytas datules - skonis bus saldesnis.
* sodos galima ir negesinti, taip darau, nes keksiukuose man jautėsi sodos skonis.
  Aišku, galima rinktis kepimo miltelius, tada belieka juos persijoti kartu su miltais.
 
Skanaus ! ;)

2 komentarai:

  1. dariau su avižų ir grikių miltais. skanu, nors kiek sausoka. pagalvojau, kad į vidų įdėjus uogienės būtų labai puikiai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip, yra nėra iš pačių drėgniausių keksiukų. Su uogiene - kodėl gi ne ! ;)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails