2009 m. balandžio 29 d., trečiadienis

Ledai su pistacijomis ir spanguolėmis

Mhhhh, būtent Ledai su pistacijomis ir spanguolėmis - jau senokai norėjau išbandyti namie pasigaminti ledų su pistacijomis - tai vieni mano mėgstamiausių riešutų :)

Taigi, ledams gaminti pagrindu naudojausi Epices-moi receptuku, kurį eigoje vis tik pakeičiau savaip:


gaminau dvigubą porciją, todėl gavosi ne tik pistacijų, bet ir ledai su spanguolėmis :)
Reikės:
* 6 kiaušinių
* 300 gr cukraus
* vanilinio cukraus
* 700 gr grietinėlės (35-36 % riebumo)
* žalios ir rausvos spalvos maistinių dažų
* 120 gr stambiai skaldytų sūdytų pistacijų riešutų
* gera sauja spanguolių uogų
Trynius atskiriu nuo baltymų (juos iš karto patalpinu į šaldytuvą, kad būtų vėsūs) ir išplaku su 200 gr cukraus su žiupsneliu vanilinio cukraus iki purios masės. Tuo metu ant silnos ugnies keletą minučių pašildau dalį grietinėlės ir ją supilu į trynių masę bei gerai išmaišau-išplaku iki vientisos masės. Palieku atvėsti.
Tuo metu, kol vėsta trynių-grietinėlės masė, išplaku iki standžių putų baltymus su žiupsneliu druskos, plakimo pabaigoje įberiu 50 gr cukraus, kad baltymai gautųsi standūs ir blizgėtų.
Tada išplaku likusią grietinėlę su likusiu cukraus kiekiu ir viską pastatau šaltai (šaldytuve)
Paruošiu pistacijas - išgliaudau, kiek apvalau ir sumetu į smulkintuvą - keletas paspaudimų ir pistacijų riešutai - suskaldyti taip kaip reikia :)
Į atvėsusią trynių-grietinėlės masę įmaišau baltymus, o po to ir išplaktą grietinėlę- dalį gautos masės perpilu į atskirą indą (čia bus ledams su spanguolėmis). Tada įlašinu keletą lašų žalios spalvos maistinių dažų (ech, čia geriausiai tiktų pistacijų masė, kurią jau numačiusi pasigaminti :) ) ir gerai išmaišau - viską sukrečiu į ledų gaminimo aparatą ir pastatau 30 - čiai minučių, pačioje sukimo pabaigoje per spec. angą suberiu į besisukančią ledų masę skaldytas pistacijas - ledai su pistacijomis paruošti :)
Saldumo ir dalinio sūrumo derinys neįtikėtinas ;)
Su likusia (atidėta) ledų mase darau taip: į ją sulašinu rausvos spalvos maistinių dažų ir gerai išmašiusi vėl sukrečiu į led.gam.mašiną 30 min. O pačias spanguoles sumetu bekrėsdama jau led.gam.mašinos išsuktą ledų masę į dėžutę. Ledai gavosi saldūs, o spanguolės suteikia rūgštumo ;) skanu ;)


9 komentarai:

  1. patys skaniausi ledai per amžių amžius man bus ledai su pistacijomis. Kaip nooooriu. Tik ledų aparato va neturiu...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Egle, o tu ir be aparato ledus gali laisvai pasigaminti (reikės tik kas kokias 15-20 min vis iš kameros išimti dėžutę ir masę pamaišyti ir taip kokias 2-4 valandas) - tai užtruks kiek ilgiau, bet užtad ledus valgysi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. nu bet kokia psakiska spalva ledu :), ir taip skaniai atrodo :), ex varau ir as dar porcija ledu suvalgyti :D :D :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. gryzau :)
    klausyk, o ten tie kiekiai kur recepte surasyti, tai jau dvigubos porcijos, ar vis dar viengubos :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Linutuk, ;)

    manajam su pistacijomis surašyti dvigubi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na ką, vadinasi bandysiu :) Tik mūsų kamera nekaip šaldo, bet vistiek smalsumas nugalės manau :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Egle, drąsiai gamink ;) ir nekantriai lauksiu rezultatų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nusipirkau jogurto ir ledų gaminimo aparatą, avokadai dar noksta, tad galvoju, pradėsiu nuo pistacijų ledų. :P Tik va įdomu, kaip tą pistacijų masę pasigaminti, nes nenoriu dėti jokių chemijų (dažų). Internete aptikau organinių dažų, bet kol jų sulauksiu, tai ir be ledų liksiu. :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dziugi, pistacijų masę galima namie pasigaminti, tik čia reikia nesūdytų pistacijų. LT jų būna berods Skonio studijoje, bet kaina gaunasi kosminė...

    yra viena gudrybė kaip apdoroti sūdytas pistacijas- nuplikyti verdančiu vandeniu jau išluptas iš kaiutrelių ir nulupti tą sūrią odelę - rezultatas garatuotas, tik tiek, kad tikrai daug darbo...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails