2009 m. balandžio 13 d., pirmadienis

Obuolių pyragas su karamelizuotais migdolais

Velykų ryte dar spėjau iškepti nereliai skanaus obuolių pyrago su karamelizuotais migdolais ir aišku, padaryti keletą foto (kad ir skubiai) :))))

Šis receptukas prigriebtas iš LINUTUKO (teko jį realiai ragauti, tad ir pati panorėjau jį išbandyti ) šiek tiek pakoreguotas kai ko pridėta papildomai :)

Dariau dvigubą porciją, tad:

8 kiaušiniai,
400 g cukraus (galima ir kiek mažiau)
400 g miltų (galima ir vos vos mažiau, bet ne daugiau)
1,5 pokelio vanilinio cukraus,
1 arb. š. kepimo miltelių
~ 1 -1,5 kg obuolių
1 gera sauja karamelizuotų migdolų (tiek turėjau po ranka :) )

Paruošiu obuolius: nuplaunu, nulupu odelę, supjaustau gabaliukais Kiaušinius išplaku su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientiso purumo, tada suberiu miltus , sumaišytus su kepimo milteliais, (tiek kad masė būtų gan tiršta) gerai išmaišau, sudedu supjaustytus obuolius ir įberiu gerą saują karamelizuotų migdolų - viską gerai išmaišau ir masę sukrečiu į sviestu pateptą kepimo formą : kepu 30-45 min. 180-200 laipsnių karštumo orkaitėje. Medinio plono pagaliuko pagalba galima patikrinti ar pyragas iškepęs - užtenka jį įsmeigti į pyragą ir ištraukti - jei pagaliukas aplipęs tešlą- dar žalia, jei sausas - iškepęs.

Kadangi sudėjau tokius obuolius, kokių turėjau namie (nevisai rūgščius) tai pyragas gavosi tikrai labai gardus ir gan saldus. Manau, kitą kartą (o jis bus labai greitai :)) ) bandysiu kepti su tikrai rugščiais obuoliukais :)

O karamelizuoti riešutai pyragui suteikia papildomo karamelės skonio - mmmmm..., o kad dabar kokį mažą gabaliuką pusryčiams....

Jį galima patiekti su kokiu rūgštesniu padažu, ledais ar tiesiog trintomis spanguolėmis - gardumėlis.
Tai toks paprastutis, užtad labai labai labai gardus kepinys, visai nereikalaujantis nei daug laiko, nei ypatingų kulinarinių sugebėjimų.

3 komentarai:

Related Posts with Thumbnails