2009 m. liepos 24 d., penktadienis

Pats tikriausias plombyras - su trešnėmis :)

Heee ! Tradicinis plombyras ! Pagaliau ir plombyro receptas atsidūrė ledų receptų lentynoje :) Nužiūrėtas iš SM Zhuvycios (ačiū) ;) dariau dvigubą porciją , kiek pakoreguotas :)

Reikės :

400 g grietinėlės (35 % riebumo)
4 kiaušinių
150 g cukraus
vaninilio cukraus arba vanilės esencijos

Trynius atskiriu nuo baltymų ir juos gerai išplaku su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ( Jei turite vanilės esencijos- dar geriau ;) ) iki purios masės


supilu grietinėlę į indą aukštomis sienelėmis ( kad neaptaškytų sienų :) ) ir išplaku iki standžios masės.
tada iki standžių putų išplaku likusius baltymus ( kad geriau plaktųsi galima įberti mažytį žiupsnelį smulkios druskos)

Viską (trynius, baltymus ir grietinėlę) įmaišau išmaišau sumaišau :) iki vientisos masės. Sukrečiu į ledų gaminimo aparatą ir palieku šaldyti 30 min, sušalusią masę sudedu į indą ir pastatau į šaldymo kamerą labiau "prisirpti" :)

Ir štai - manasis plombyras ... su trešnėmis !!! Tas tikrasis, dar iš vaikystės laikų, kada dar normalius ledus gamindavo :) Gardu, tikrai gardu ;) Tai vieni iš tų ledų, kurių neatsivalgoma ! Paprasti, ir tuo pačiu labai skanūs ;)
Užtenka tik pagardinti : karamele - bus karameliniai, riešutais - riešutiniai, griliažu- griliažiniai, įvairių uogų sirupu.... žodžiu ko tik geidžia Jūsų širdis ;)

14 komentarų:

  1. Aš dar ir mėlynių porą saujų sutrynius įmaišiau. Be galo skanu:) Ir paprasta gaminti - nereikia nieko kaitinti, vėsinti ir ilgai laukti:) Manau, kad tik šį receptą ir naudosiu kaskart vis kitokių uogų įmesdama.

    AtsakytiPanaikinti
  2. :))) Super. vakar kaip tik prigriebiau litrą mėlynių iš turgaus :) ir būtent mėlyniniams ledams :) Pažiūrėsim kuo viskas baigsis - ar mėlynių ledais, ar tiesiog sutrynus su cukrumi ( jos dieviškos !) bus suvalgytos :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. IRRI, receptas super! Gaminau siuos ledus - negalejau atsivalgyti. Tikras plombyras. Ir net be ledu gaminimo aparato :) Pasaka! Aciu, kad pasidalinot receptuku.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Lady Mia - super, kad visas kuo puikiausiai pavyko. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. labas IRRI.. Norejau paklausti ka su tuo pusvalandziu daryti, jei neturiu ledu masinos? Kazkuo kitu plakti ar galiu iskart i saldytuva statyti?
    aciu

    AtsakytiPanaikinti
  6. O kur jūs perkate ledų gaminimo aparatus? :) Aš irgi noriu ledųųų:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. JURGITA, na, jei nėra ledų aparačiuko, tada teks masę maišyti rankomis kas 10-20 minučių išimant iš šaldiklio, kitaip masė suledės ;)

    Gintare, ledų gaminimo mašinų rasi tiek senukusoe tiek kokiame kitame buitinės technikos PC ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Okaip dėl žalių kiaušinių, ar nebaisu juos vartoti? Niekaip neapdorojat prieš dedant į ledus?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Emili, :)))))) na, ta visuotinė panika dėl žalių kiaušinių jau kelia šypseną:)))

    taip, prieš vartojimą, kiaušiniai turi būti gerai nuplauti, ir nuplikyti verdančiu vandeniu ;) tiek to ir apdorojimo. Plius receptams, kur reikia žalių kiaušinių, naudoju tik kaimiškus kiaušinius ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Vakar man mestelėjo mintį, kad gal galiu padaryt naminių ledų, reiks išmėgint šiuos, tiesa be ledų gaminimo mašinos :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Labai geras receptas. Būtinai išmėginsiu, nes vis ieškau recepto vaikystės plombyro :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Jau kurį laiką gaminu tokius ledus, tik vietoj 4 kiaušinių dedu 2, tikrai gana. Neturiu ledų šaldymo aparato, bet tikrai viskas kuo puikiausiai gaunasi,tiesa, šaldau šaldiklyje o ne šaldymo kameroje, uždarame inde apie 3- 4 valandas, niekada neišiminėjau ir nepermaišiau, ir niekas ten nesuledėja. Puikūs ledai ! Receptą buvau radus kažkokiam žurnale.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Ir aš šiandien užsimaišiau tokių ledų :) Grietinėlė kažkodėl nesusiplakė iki reikiamo standumo, nors pirkau riebią (35%). Bet vis tiek užbaigiau ir dabar, vis pamaišydama, laukiu rezultato :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kartais nuo pačios grietinėlės viskas priklauso, man pvz. Saulės pieno ar kaip ji ten vadinasi- visai nususiplaka, todėl visada ieškau žemaitijos pieno - ši geriausia ;)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails