2010 m. kovo 21 d., sekmadienis

Šokoladiniai saldainiai su vyšnių džemo ir migdolų riešutų įdaru

ką gi, nuo paprastų receptukų pereinu prie sudėtingesnių :) bent savo sudėtimi.

Šokoladiniai saldainiai su įdaru- naminiu vyšnių džemu ir paslėptu migdolo riešutu viduje :) šioks toks iššūkis man :) tiesą sakant, jie tikrai ne prastesni už AJ šokolado ar Šokolado meistrų siūlomus šokoladinius gardėsius :P tai kodėl nepasigaminus šokoladinių saldainių patiems be papildomų E... :)

Šį kartą visos gaminimo eigos nebus ( pasistengsiu kitą kartą įamžinti kiekvieną etapą ;) )
* mini formelių ( pvz. skirtų ledukams)
* teptuko
* 200 g + - gero konditerinio šokolado
* 100 g vyšnių uogienės
* 2 valg. š. saldinto kondensuoto pieno
* migdolo riešutų be odelės

šokoladą sulaužykite gabaliukais ir sumeskite į indą, įstatytą į kitą (didesnį) indą su verdančiu vandeniu - taip šokoladas gan greitai išsilydys ir neprikeps prie dugno. Tada, kai šokoladas pilnai išsilydęs, imkite formeles ir jų vidines sieneles gerai ištepkite skystu šokoladu teptuko pagalba. Nepagailėkite šokolado tiek šonams, kiek dugnui - kad vėliau sukrautas įdaras neišbėgtų ;)
Ištepę formeles skystu šokoladu, trumpam palaikykite jas šaltai ( pvz. pastatykite šaldytuve, bet prieš tai rekomenduoju palikti kambario temperatūroje, kad atvėstų)
Tuo metu vyšnių uogienę gerai pertrinkite blenderio pagalba, kad gautųsi vienalytė masė; į ją įdėkite porą šaukštų saldinto kondensuoto pieno ir gerai išmaišykite iki vientisumo. Palikite šaltai.
Paruoškite migdolų riešutus - juos keletą kartų apipilkite verdančiu vandeniu - taip lengvai nuimsite jų odelę ;)
Dabar galite ištraukti formeles iš šaldytuvo, į kiekvieną iš jų įdėkite po migdolą be odelės ir paruošto vyšnių-kond. pieno įdaro. Ant viršaus nepagailėkite paskutinio šokolado sluoksnio. Ir vėl pastatykite šaltai ;) Niam.
Iš tiesų tai gan paprastas receptas, neužimantis labai daug laiko. Įdarui galima naudoti ką tik sumąstysite :
* ir skystą karamelę
* ir šviežius vaisius ir uogas ( p.s. vieną iš šių saldainių įdariau smulkiai pjaustyta kriauše :)) )
* įvairius džemus, uogienes
* kremus
* riešutus
* ir .t.t.t.
Skanaus ;)
Pastebėjimas : Dar kartą gamindama šiuos saldainius įsitikinau, kad yra neišvengiamas šokolado temperavimas, norint jog paėmus į rankas saldainiai neteptų.... tad kitas pirkinys - kulinarinis termometras, kurio pagalba bus galima sekti šokolado kaitinimo-vėsimo temperatūrą.

13 komentarų:

  1. Va čia tai darbelis - 100 balų. Tos formelės iš Rimi, ar ne? Mačiau, žiūrėjau, bet nepirkau... Labai gerai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre, ne, jos iš IKI pirktos - mini formelės atskiros (įpakavime po 16 vnt.) - labai smagu su tokiomis gaminti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. hummmmmmmm
    i love so much chocolate and fudge !!!!
    rohhhhhhhhhh it's smell so delicious !!!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Geniali Tu :) Ačiū už superinį receptą!!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pritrenkiantys Tavo eksperimentai... Aš niekad nė nesugalvočiau tokių dalykų gamintis namie!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nuostabiai atrodantys saldainiai ir nuostabi idėja, nors aš turbūt neišdrįsčiau namuose gaminti. Šaunuolė!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Vau! Kaip pirktiniai. Lenkiu žemai galvą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. clob - merci ;) c'est vraiment bon et delicieux ;)

    Merginos, smagu, kad Jums patiko ;) mano planuose velykų stalui tokių skanučių su įvairiais įdarais dar pagaminti (jei tik spėsiu :)) ) Ir Jums mano 100 % rekomendacija išbandymui ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. pritariu, butinai isbandykit, saldainiukai tirpstantys burnoje

    AtsakytiPanaikinti
  10. O kame ta didžioji ( bent jau man :-)paslaptis, kad iškrenta saldainiai iš formelės neprilipę ?...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Raimonda, na tiesiog pačios formeės geros tuo, kad jos silikoninės (tokios minkštas besilankstančios) , todėl saldainius labai lengva išimti jų nesugadinant ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails