Pats receptas paprastas, neatimantis daug laiko , tad raitojamės rankoves ir prie darbo :)))
Šaltinis : Eryn et sa folle cuisine
Reikės:
15~16 -ai rutuliukų po 20 g
( kiekvienas):
- 120 g miltų
- 90 g šalto sviesto, sukapoto gabaliukais
- 60 g lazdyno riešutų be kevalo
- 30 g cukraus
- 15 g vanilini ocukraus
- 5 g maltos juodos kavos
- 1 žiupsnis geriamosios sodos
- 1 žiupsnis druskos
Apibarstymui:
- 5 g cukraus pudros
- 3 g maltos juodos kavos
Papuošimui : 1 ~ 1/2 riešuto kiekvienam rutuliukui.
Gaminimo eiga:
1/ Su smulkintuvu sumalti riešutus iki miltų.
Į gilų indą sudėti šaltą gabaliukais supjaustytą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, maltus riešutus, miltus, maltą juodą kavą, sodą bei druską.
Pirštų galais maišyti/ minkyti ( kažkur 5-10 minučių) lyg formuojant stambius trupinius.
Rankomis suspausti gautą masę į gniūžtę, uždengti maistine plėvele ir palikti šaltai ( šaldytuve) 1 valandai.
2/ Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
Tešlos griūžtę padalinti į 15-16 vienodų dalių, (kiekviena jų turi sverti daugmaž po 20 g) Delnuose suformuoti rutuliukus, sudėti juos ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Rutuliukų viršuje lengvai (nepriplojant) įspausti po 1 ar 1/2 riešuto branduolio.
Pastatyti kepti 180°C 15 minučių.
3/ Per tą laiko, kol kepa rutuliukai, paruošiame cukraus pudros ir kavos mišinį : sumalti cukraus pudrą ir maltą kavą iki (vientisos pilkįvos spalvos) pudros.
Ką tik iškepusius rutuliukus lengvai apibarstyti paruoštu kavos/cukraus pudros mišiniu, ir atsargiai medinės mentelės pagalba perkelti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.
Šie sausainiai yra puikūs pilnai atvėsę.
Rekomenduotina juos laikyti metalinėje dėžutėje įvyniotus į aliuminio foliją.
Komentarai:
* labai trapūs , gal kiek sausoki- puikiai tinka prie arbatos ar kavos.
* riešuto branduolys yra būtinas, tai suteikia papildomo riešutinio prieskonio.
* nepersaldūs - tai tik privalumas.
* gan stipraus kavos skonio ir kvapo.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą