2012 m. kovo 23 d., penktadienis

Kavos ir lazdyno riešutų sausainiai

Vakar lyg nerami dūšia sukausi virtuvėje, kol neiškepiau šių traputėlių riešutinių/kavinių rutuliukų... - ech, prigimčiai neįsakysi... :DDD

Pats receptas paprastas, neatimantis daug laiko , tad raitojamės rankoves ir prie darbo :)))

Šaltinis : Eryn et sa folle cuisine



Reikės:

15~16 -ai rutuliukų po 20 g
( kiekvienas):

- 120 g miltų
- 90 g šalto sviesto, sukapoto gabaliukais
- 60 g lazdyno riešutų be kevalo
- 30 g cukraus
- 15 g vanilini ocukraus
- 5 g maltos juodos kavos
- 1 žiupsnis geriamosios sodos
- 1 žiupsnis druskos

Apibarstymui:

- 5 g cukraus pudros
- 3 g maltos juodos kavos

Papuošimui : 1 ~ 1/2 riešuto kiekvienam rutuliukui.


Gaminimo eiga:

1/ Su smulkintuvu sumalti riešutus iki miltų.

Į gilų indą sudėti šaltą gabaliukais supjaustytą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, maltus riešutus, miltus, maltą juodą kavą, sodą bei druską.

Pirštų galais maišyti/ minkyti ( kažkur 5-10 minučių) lyg formuojant stambius trupinius.

Rankomis suspausti gautą masę į gniūžtę, uždengti maistine plėvele ir palikti šaltai ( šaldytuve) 1 valandai.


2/ Įkaitinti orkaitę iki 180°C.

Tešlos griūžtę padalinti į 15-16 vienodų dalių, (kiekviena jų turi sverti daugmaž po 20 g) Delnuose suformuoti rutuliukus, sudėti juos ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Rutuliukų viršuje lengvai (nepriplojant) įspausti po 1 ar 1/2 riešuto branduolio.

Pastatyti kepti 180°C 15 minučių.


3/ Per tą laiko, kol kepa rutuliukai, paruošiame cukraus pudros ir kavos mišinį : sumalti cukraus pudrą ir maltą kavą iki (vientisos pilkįvos spalvos) pudros.

Ką tik iškepusius rutuliukus lengvai apibarstyti paruoštu kavos/cukraus pudros mišiniu, ir atsargiai medinės mentelės pagalba perkelti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.


Šie sausainiai yra puikūs pilnai atvėsę.

Rekomenduotina juos laikyti metalinėje dėžutėje įvyniotus į aliuminio foliją.




Komentarai:

* labai trapūs , gal kiek sausoki- puikiai tinka prie arbatos ar kavos.
* riešuto branduolys yra būtinas, tai suteikia papildomo riešutinio prieskonio.
* nepersaldūs - tai tik privalumas.
* gan stipraus kavos skonio ir kvapo.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails