Šis pyragiukas iš ties senai gamintas ( dar praeitos vasaros viduryje) ir tik dabar radau laiko sutvarkyti foto bei aprašyti :)))
taigi, pradedame :
receptas iš
Ingridientai:
Mascarponės sūrio masei:
* 250g mascarpone sūrio
* 50g cukraus
* 3 valg. š. apelsinų sulčių
* 10g kukurūzų krakmolo
* 1 kiaušinis
Šokoladinei masei:
* 200 g juodo šokolado ( ne mažai nei 64 % kakavos)
* 75 g miltų
* 40 g sviesto
* 2 kiaušiniai
* 130 g cukraus
* 1 arbat. š. kavos ekstrakto
Paruošimas:
Mascarponės sūrio masei:
1- Mascarponės sūrį išplakti su cukrumi iki vientisos masės.
2- Supilti apelsinų sultis, suberti kukurūzų krakmolą, vėliau - įmušti kiaušinį. Atidėti į šoną.
Šokoladinei masei:
1- Išlydyti sviestą ir juodą šokoladą vandens vonelėje.
Atvėsinti , tada suberti cukrų, kavos ekstraktą , įmušti kiaušinius. Suberti miltus ir viską išmaišyti iki vientisos masės.
Kepimas:
1- Įkaitinti orkaitę iki 160- 180°C.
2- Į kepimo formą supilti šokoladinę masę, po to ant viršaus - mascarponės sūrio masę.
Medinio iešmelio (arba peilio) pagalba per masę išvedžioti zigzagais, kad sukurti marmuro raštą.
Pastatyti kepti 20-25 min. iki pyragas pakils. Palikti atvėsti.
Atvėsusį perkelti į šaldytuvą ir palikti mažiausiai 1-2 val. kad pilnai sustingtų.
Komentarai:
* iš ties labai kreminis ir tuo pačiu skaniai šokoladinis.
* verta jį ilgėliau palaikyti šaldytuve - tada atsiskleidžia tikrasis jo skonis.
* sotus ir akivaizdu, kad kaloringas. :D
Skanaus ;)
Kaip dabar tokio saldėsio norėčiau. MMm kaip skaniai atrodo.
AtsakytiPanaikintio kiekiai skirti kokiai formai? kokio dydžio?
AtsakytiPanaikintiŠis keptas 18 cm skersmens kepimo formoje ;)
AtsakytiPanaikinti