2012 m. liepos 11 d., trečiadienis

RAW - šokoladiniai triufeliai

su saule keliantis galima tiek daug darbų nudirbti... kaip antai - paruošti skaniuosius raw triufeliukus... jap, žaliavalgiai irgi turi saldainius. Taip, jie be cukraus ir riebios grietinėlės ar sviesto, už tai savo skoniu nenusileidžia įprastiems tradiciniams triufeliams :D

Receptas adaptuotas pagal Keistai paprasta nesenai gaminto nekepto šokoladinis brownie receptą :



Išeiga: ~ 20 - čiai triufelių

Reikės:

* 1 puodelis migdolų riešutų su luobele;
* 2 valg. š. datulių pastos
* 2 valg. š. raw karamelinio padažo
* 2-3 valg. š. nesaldžios kakavos miltelių ( geriau 20-22 proc. riebumo)
* 4 valg. š. neskrudintų (blanširuotų) migdolų sviesto/pastos
* žiupsnis druskos
* sauja kapotų lazdyno riešutų apvoliojimui

Gaminimo eiga:

1. Lazdyno rieštus sukapoti smulkesniais ir stambesniais gabaliukais ( galima peiliu, galima smulkintuvo pagalba). Atidėti į šoną - čia bus triufelių apvoliojimui.

2. Migdolus suberti į smulkintuvą, sudėti raw karamelės padažą, datulių pastą - viską sumalti iki vientisos masės su mažais gabaliukais. Suberti nesaldžios kakavos miltelius , žiupsnelį druskos , sudėti neskrudintų migdolų sviestą/pastą - vėl viską permalti.

3. Smulkintuvas masę gali gan sunkiai malti , todėl perkėliau masę į gilų dubenį ir medinio šaukšto pagalba išmaišiau visą masę.

4. Rankomis suformuoti graikiško dydžio rutuliukus , apvolioti kapotuose lazdyno riešutuose. Sudėti į indą, sandariai uždaryti ir palikti šaldiklyje/šaldymo kameroje kelioms valandoms.

5 . Triufeliai nesušąla į ledo gabalą - tik sustingsta , todėl galima patiekti ragavimui iš karto. ;)







Komentarai:

* gardūs, nepersaldūs, šokoladiniai.
* sotūs, tinka prie juodos kavos
* galima dėti įvairius riešutus ( kokoso, graikiškus, anakardžių ir .t.t. )
* apvoliojimui galima naudoti tiek kokoso drožles ir sezamo sėklas ar kitus kapotus riešutus / sėklas.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails