štai, ėmiau ir padariau ... pagaliau :) o juk toks gėris !!! ir kur anksčiau buvau :D
Datulių pastos / džemo paruošimas gan greitas ir nereikalauja didelių pastangų.
Tiesiog užpilti karštu vandeniu datules ir palaikyti keletą valandų (o gali ir valandos užtekti, priklausomai nuo pačių datulių minkštumo/kietumo).
Norint išgauti visiškai RAW'inį (žaliavalgišką) variantą, užtenka užpilti šaltu vandeniu ir palikti mirkti kiek ilgėliau : 12 val., per naktį.
Nupilti vandenį ir nulupti datulių atšokusią odelę ( nebūtinai) , sudėti į smulkintuvą ir sumalti/sutrinti iki vientisos , vienalytės masės. Viskas.
Laikymo sąlygos: indelyje sandariai ir šaltai ( šaldytuve).
Galiojimo trumpė: įvairiai - viename šaltinyje rekomenduojama laikyti iki 10 dienų, kitas garantuoja net 3 mėnesius.
Manau, jog užpiltų šaltu vandeniu datulių džemo galiojimo laikas yra ilgesnis, nei karštu ;)
Komentarai:
* saldu, gardu, spalva ir konsistencija primena minkštą tepamą karamelę - tik sveikiau :)
* tinka ragavimui šaukšteliais.
* tinka įvairiems saldiems kepiniams, taip pat ir nesaldiems
* kaip pyragų javainių ir pan. pagrindas : vietoje medaus saldumui išgauti,
* kaip puikus įdaras įvairaus tipo sausainiams.
* atstoja visus saldžius sirupus kaip rišamoji medžiaga biriems produktams sulipinti (pvz. javainukų gaminimui)
* RAW'inių (sveikuoliškų) triufelių/saldainių pagrindas.
* galima tokiu principu pasigaminti įvairių džiovintų vaisių pastų/džemų : ir figų, ir abrikosų, ir džiovintų slyvų ir pan.
Skanaus ;)
Geriausia mano 2011 metų fotografija
Prieš 12 metų
o aš dabar susimąsčiau, kodėl daroma iš džiovintų datulių, o ne iš šviežių? Juk būtų visiškai RAW, juolab, kad jos tikrai nėra brangios...
AtsakytiPanaikinti:) Sunku pasakyti, greičiausiai tai būtų jau ne džemas, o kaip uogienė :) nors ir uogienę galima būtų vadinti tuo pačiu džemu :D dėl kainos nesiginčysiu, LT nesu užmačiusi šviežių... ;)
AtsakytiPanaikinti