2013 m. kovo 27 d., trečiadienis

Lietinių pyragėliai (bandelės) - kaip plikytinukai !

 
lietiniai blyneliai ... vėlyviems pusryčiams savaitgaliui... , retas kas jų nemėgsta... šį kartą siūlau išbandyti įdomesnį lietinių blynų pavidalą - tuščiavidurių pyragėlių forma !
 
Vienas didžiausių privalumų, kad nereikės stovėti prie keptuvės, nuolat vartyti ir kepti kiekvieną lietinį atskirai - vos kelios minutes tešlos užmaišymui ir tik ~ 30 minučių kepimui visiems lietinių pyragėliams vienu metu !!!
 
Adaptuota pagal  Photo & Culinary Pearls 
 
 
 
12- ai lietinių pyragėlių
 
 
Reikės:
 
120 gr miltų
2 kiaušiniai
230 ml pieno
geras žiupsnis druskos
1 arbt. š. cukraus (nebūtinai)
 
keksiukų /pyragaičių kepimo forma (silikoninė)

Gaminimo eiga:
 
Orkaitę įkaitinti iki 200 -230 laipsnių karščio.
 
Kiaušinius lengvai išplakti šluotele, įberti druskos, cukraus (nebūtinai), miltus ir išmaišyti, kad neliktų jokių gumulėlių.
 
Po truputį pilti pieną ir palengva plakti iki vientisos gan skystos lietinių tešlos konsistencijos.
 
Paruoštą lietinių tešlą išpilstyti į keksiukų kepimo formą, nepilnai pripildant, nes tešla kepant labai labai pakyla  - "lipa" į viršų ;)
 
Pastatyti kepti 15- ai minučių, vėliau temperatūrą sumažinti iki 180-150 laipsnių ir palikti kepti dar 15-18-ai minučių.
 
Viskas. Galima patiekti ragavimui !






 
 
Komentarai:
 
* tai lyg nauja lietinių kepimo forma, žavinti tuo, kad lietinius galima įdaryti.
* lyg plikyti pyragaičiai, viduje "skylėti" - tuščiaviduriai.
* sakyčiau, kad tokio pavidalo lietiniai visai kitaip "valgosi"
* galima patiekti tiek saldžiai (su mėgstama uogiene, šviežiais vaisiais, išlydytu šokoladu, saldžia varške ...) , tiek ir sūriai (su parmezanu, pesto, džiovintais pomidorais ir fetos sūriu, pievagrybių padažu, varškės/špinatų įdaru, virto/vytinto kumpio gabaliukais...)
 
* visada naudoju orkaitės kepimo funkciją : "viršus-apačia" su vėjeliu.
* taip pat galite išbandyti kepti vienodoje 180 laipsnių temperatūroje ištisas 20 minučių ;)
 
* išbandykite ir su savo tradicine lietinių tešla - fokusas tikrai pavyks !
 
* kitą kartą bandysiu į pačią tešlą įmaišyti smulkiai tarkuoto parmezano ;)
* verta išbandyti ir su begliuteniniais miltais !
 
 
Skanaus ;)
 
 


34 komentarai:

  1. Kaip įdomu..o juk pačių lietinių kepimas bent man užknisantis darbas...būtinai pabandysiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o taip, kai tenka jų kalną prikepti, o po to jei dar su įdaru pakepti- užtrunka visą amžinybę ! O čia gaunasi tokie lyg kiauteliai su tuščiu vidumi - kas labai žavi ;) ir tuo metu, kol jie kepa, galima mandresnį įdarą ar padažiuką pasigaminti ;)

      Panaikinti
  2. Čia tokia mini "dutch baby" versija. Super! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Migle, šitų nežinau , čia kaip kaip popovers'ai ? ;)

      Panaikinti
  3. Oh išmėginsiu Misteriui iškepti, nes niekada nekalusiu, ar blynų nenori, nes tikrai kepinėk po tą vieną lietinį... Tos uogytės niam.. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. joa, įdomu kaip gautųsi su kokosiniais miltais... o uogytės tai skanios- juodieni serbentai ;)

      Panaikinti
  4. O jokiu riebalu nereikia?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai nereikia jokių riebalų pilti į tešlą ;)

      Panaikinti
  5. kaip idomu! cia beveik kaip miniatiuriniai dutch babies; labai sauni ideja; o Photo & Culinary Pearls nuoroda mane nuvede kazin kur (o gal ten taip turi buti - kazkoks labai paslaptingas uzsikodaves tinklapis..??);

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na reikės pabrausinti kas tie "dutch babies" ;) o nuoroda matyt nusimušė ;) atnaujinau :D

      Panaikinti
  6. isbandyta:))))vaikai liko suzaveti ir skoniu ir isvaizda:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. puiku:)isbandyta:)dziaugsmas vaiku akims ir gomuriui:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Čia kažkas labai panašaus į popover, spėju. Idėja superinė :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. kažin vanduo vietoj pieno nepraeis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. galite bandyti ;) , bet manau, kad nelabai gausis (kaip lietiniai vien su vandeniu nelabai skanūs gaunasi) ;)

      Panaikinti
  10. Sveiki, noriu paklausti, o skardos nereikia patepti riebalais?

    AtsakytiPanaikinti
  11. jei naudojate silikoninę kepimo formą, tikrai nereikia jos ištepti riebalais. Jei naudosite metalinę ar stiklinę kepimo formą, ištepkite plonai ir pabarstykite miltais ( atkreipite dėmėsį į tai, kad netu likti jokių piršto antspaudų, tai turi įtakos tešlos "lipimui" aukštyn) ;)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Sveiki, turiu silikonines formeles kiškučių, paukščiukų formos, kaži, ar tokiose irgi galima kepti, ar išsikrapštys blynukai, nes yra tokių gan smulkių detalių, kaip snapelis, uodegytės... Kaip manot? ačiū. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pagal viską, turėtų išsikrapšyti labai lengvai, mat esu kepusi forminėse širdelių formelėse su išraitymais- išsiėmė labai lengvai ;)

      Panaikinti
  13. Aciu uz ideja. Siandien iskepiau

    AtsakytiPanaikinti
  14. Išbandyta. Supper!!! Tik buvau nusprendusi kepti 180 laipsnių karštyje (viršus apačia) 20 minučių. Bet per 15 minučių bandelės nė kiek neiškilo. Įjungiau 220 ir pradėjo pūstis :)
    Vaikai pradžioje įtartinai žiūrėjo į šiuos keksiukus, bet kai paragavo - sustot nebegalėjo :)
    Ačiū!!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tikrai taip, šie pyragiukai labai mėgsta gan aukštą temperatūrą kepimo pradžioje ;)

      Panaikinti
  15. isbandziau - super, labai patiko, dekui uz recepta:)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Nuostabu. Superiniai "blynelia - pyragiukai". Šiandien iškepiau savo anūkėliams. Kaip vėjas nupūtė ir dar prašė. Kitą kart maišysiu dvigubą porciją.
    AČIŪ, IRRI.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Suižavėjusi receptu nusipirkau keksiukų formą. Nepaskaičiau iki galo, kad silikoninės reikia. Ar tiks ne silikoninė? Kepėja iš manęs menka, tai ir klausimas kvailas.

    Ačiū
    Sigita

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip. Ištepkite kepimo formą plonai riebalais ir pabarstykite maltais džiūvėsiais ar miltais prieš supilstant tešlą.

      Panaikinti
  18. fantastinis gaminys ;)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Super receptukas. Dar į vidų su konditeriniu švikštu galima įspausti saldaus ar sūraus varškinio įdaro. Žodžiu galimybės diiiiidelės.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails