2013 m. kovo 5 d., antradienis

Riešutiniai medalionai - gardūs, sveikuoliški, greitai paruošiami !


 

Taip... guli pintinėlėje pernokę bananai, lazdyno riešutų sauja voliojasi...o sausainių tai neturiu !

Kulinarinio įkvėpimo pagauta sumeistravau štai tokius puikiai įprastinius javainukus pakeisiančius sausainėlius :

Greiti, sveiki ( juose nėra nei kiaušinių, nei miltų, nei cukraus, nei sviesto, nei pieno...) , gardūs - juos pagaminsite per stulbinamai trumpą laiką !

 

25 vnt. ( ~ 5 cm skersmens) medalionams



Reikės:



200 g lazdyno riešutų

100 kokoso drožlių

50 g avižinių dribsnių

2 gerai prinokę bananai

100 g džiovintų slyvų

2 valg. š. medaus (nebūtinai)

1 arbat. š. kepimo miltelių

1 valg. š. vanilės ekstrakto

25 vnt. grakinių riešutų puselių


Gaminimo eiga:



Orkaitę įkaitinti iki 160-180 laipsnių karščio.

1. Smulkintuvo pagalba sumalti iki miltų (pudros) lazdyno riešutus, avižinius dribsnius ir kokoso drožles. Suberti į gilų indą.

2. Sulkintuvo pagalba sutrinti bananus bei nuplautas/mirkytas slyvas, įdėti medaus (nebūtinai), vėl permaišyti iki vientisos, gan skystos masės.

3. Paruoštą bananų/slyvų masę suversti ant riešutų miltų, įberti kepimo miltelių, įpilti vanilės ekstrakto ir viską labai gerai išmaišyti. Turi gautis masė, kiek minkštesnė už plastiliną.

4. Rankomis suformuoti rutuliukus (~ 5 cm skersmens), truputėlį suploti (gausis tokie lyg medalionai) , sudėti į kepimo skardą, įklotą kepimo popieriumi. Medalionų viduryje įspausti po graikiško riešuto puselę.

5. Pastatyti kepti, iki medalionai dailiai apskrus (~15 - 20 minučių) , išimti iš orkaitės, palikti atvėsti ant grotelių.
 





 
 
 
 
Komentarai:
 
* tinka įvairūs riešutai
* slyvos su bananais puikiai pasaldina sausainėlius, tad baltojo cukraus čia tikrai nereikia.
* iš ties mažiau darbo nei gaminant javainukus :D
* puikus greitas ir sveikas užkandis, nekaltam pakramsnojimui.
* manau, gautųsi įdomus variantas juos apglaisčius juoduoju šokoladu.
 
Skanaus ;)

4 komentarai:

  1. Labai viliojantis receptas. Bet turiu tik graikiškų riešutų. Kažin kaip būtų skonis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jurate, gali bandyti ir su graikiškais, tik gal tada masės saldumą reikės pareguliuoti, nes graikinių riešutų odelė kartumo turi ;)

      Panaikinti
  2. Uzsimaisiau visa tesla ir patingejau tuos sausainukus lipdyti :) tai sudejau ja i keksiuku formeles, papuosiau pekano riesutais ir gavosi nuostabiai skaniu 20 keksiuku :)
    P.S. Tik per ziopluma nepamaciau, kad tos slyvos su kaulais... :D sumeciau jas mirkytas kartu su bananais i blenderi - ir kuo puikiausiai susimale man jos :D tai keksiukai gavosi su kur ne kur pasitaikanciais smulkiais kauliukais... Bus pamoka man ziuret ka naudoju... Bet skonis tai tikrai liuks :) Aciu Irmulia uz super receptukus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. *rasa* oho ,net su kauliukais sumalė - super žvėrį turite ! Ir kaip keksiukai- jie skanūs ;) Įdomu tai, kad jie ir ilgiau pastovėję nepraranda savo bananiško aromato, gal kiek pasausėja, bet skonis išlieka toks pats geras ;) Džiaugiuosi, kad patiko ;)))

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails