2009 m. liepos 29 d., trečiadienis

Tarte aux myrtilles - mėlynių tarta

Ech mėlynės... dievinu jas tiesiog taip, su cukrumi ir pienu o dar labiau mėlynių pyragą :)
Visada norėjau išbandyti iškepti tarte , ir štai super skanu gavosi, ir kaip pirmą kartą tai tikrai pavyko !!!
Receptą nusižiūrėjau Un "Flo" de bonnes chosses... blog'e ir pagal jį bei esančius komentarus ir kiek pakoregavusi pabandžiau pati :)

Reikės:

Trapiai tešlai:

* 200g miltų

* 100 g minkšto sviesto

* 1 kiaušinis

* 1 pok. vanilinio cukraus

* žiupsnelis smulkios druskos

* 1 arb. š .kepimo miltelių

Įdarui:

* 500 g. nuplautų mėlynių

* 4 val.š. grietinėlės (35 % rieb.)

* 50 ml. pieno

* 1 pok. vanilinio cukraus

* 100 g. cukraus (jei uogos rūgštokos)


1. išsuku sviestą iki purumo, įmušu kiaušinį

2. atskirame inde suberiu miltus, kepimo miltelius ir žiupsnį smulkios druskos - viską išmaišau.

3. sausą mišinį suberiu į sviesto-kiaušinio masę ir medinio šaukšto pagalba viską gerai išmaišau. Jei masė gan skystoka, šiek tiek įberiu miltų.

5. iš tešlos suformuoju kamuoliuką ir

6. įdėjusi į idną bei uždengusi folija, palieku šaldytuve "prisirpti" keletui valandų (galima ir 1 val.) Po keletos valandų ištraukiu tešlos kamuoliuką ir jį iškočioju. Kadangi po ranka tuo metu neturėjau apvalios kepimo formos- naudojau pailgą, į kurią įtiesiau iškočiotą tešlos lakštą, pirštų pagalba tolygiai kiek paskirsčiau po visą kepimo forma ir subadžiau šakute , kad iškptų tolygiai. ant viršaus įtiesiau kepimo popierių ir užbėriau sausų pupelių - tai neleis tešlai išsibanguoti, ir ji bekepant iškils tolygiai.

Ir pastačiau kepti 10 min 200 C laipsnių karštumo orkaitėje.

Tuo metu kol kepa tarte pagrindas, pradedu ruošti įdarą:
išplaku kiaušinį su 4 val.g š. grietinėlės ir pienu.


Suberiu cukrų ir vanilinį cukrų ir gerai išmaišau.

tuo metu ištraukiu iškepusi pagrindą (šį kartą jis man kiek perkepė, nes pastačiau kiek ilgia nei 10 min...:) )

Ant viršaus supilu gautą kremą ir suberiu nuplautas mėlynes. Vėl pastatau kepti ~40 min. 180 C karščio orkaitėje.

Et voila ! Man labai patiko, gal kiek rūštokos uogos pakliuvo ( pirkau iš turgelio) na užtad jei dar naminių plombyro ledų kaušelis šalia - tai galima liežuvį praryti...... :)))
Rekomenduočiau jį ragauti kitą dieną po kepimo - tada pagrindas suminkštėja nuo uogų ir m..mm...mha...haa.
Žinau, kad šį tartą kepsiu dar ir dar ir dar kartą :)

1 komentaras:

  1. Super tarte ! Je viens un peu tard mais la maternité m'a prise tout mon temps jusque là ... Merci pour ton commentaire et ravie que cela t'aie plue ! A bientôt Flo

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails