2012 m. gegužės 15 d., antradienis

Bananų/kokoso riešutų duonelė - labai gardi !

šis kepinukas maloniai nustebino mūsų šeimą - rodos nedaug produktų, o gaunasi puiki bananų duonelė : nei litų, nei kiaušinių ir pan.

Indrė iš keistaipaprasta irgi kepė šią puikią duonelę, kuri iš ties panaši į duonelę.

Receptas adaptuotas pagal Teresa Cutter :

Reikės:

* 3 vid. dydžio gerai prinokusių bananų
* 40 ml natūralaus minkšto medaus
* 50 ml alyvuogių aliejaus + lašelis kepimo formos ištepimui
* 1 arbat. š. malto cinamono (kupinas)
* 1 arbat. š. kepimo miltelių (nubrauktas)
* 150 gr smulkiai sumaltų migdolų + 1 geras valg. š. kepimo formos pabarstymui.
* 150 gr kokoso drožlių



Gaminimo eiga:

Bananus nulupti, sudėti į gilų indą ir sutrinti į vientisą masę be gabaliukų.
Ten pat supilti aliejų , medų , cinamoną bei kepimo miltelius - viską gerai išmaišyti.
Suberti maltus milgdolus ir kokoso drožles - viską gerai permaišyti iki vientisos masės.

Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių karščio. Kepimo formą ( naudojau pailgą ir rantytą) ištepti lašeliu aliejaus , pabarstyti maltais migdolais. ( taip pat pabarsčiau ir tešlos paviršių, kad būtų tokie a lia trupinukai) Paruoštą tešlą sudėti į kepimo formą ir pastatyti kepti ~ 45- 60 min. Iškepus išimti iš orkaitės, ir prieš pjaustant palikti pilnai atvėsti.


Komentarai:

* gardi labai gardi duonelė, gal labiau panaši į pyragą.
* kitą kartą dėčiau mažiau medaus, arba iš viso nedėčiau, nes saldumo turi pakati iš bananų ir kokoso drožlių.


Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails