Tęsiant braziliškųjų skanėstų dienas, toliau siūlau pasigaminti Brigadeiro branco - baltąjį variantą :)
Šį kartą gaminau pagal Almanacio Culinario pasiūlytą receptą (vėlgi jį truputį koregavau :) )
Reikės :
1 indelio kondensuoto sutirštinto saldinto pieno
1 valg. š. sviesto (margarino) (galima ir be jo apseiti)
100 gr. tarkuoto baltojo šokolado (nebūtina)
pabarstukų apvoliojimui
Reikės :
1 indelio kondensuoto sutirštinto saldinto pieno
1 valg. š. sviesto (margarino) (galima ir be jo apseiti)
100 gr. tarkuoto baltojo šokolado (nebūtina)
pabarstukų apvoliojimui
Kondensuotą sutirštintą saldų pieną supilu
į indą kaitinimui, įdedu 1 val.g š. sviesto (margarino)
gerai išmaišau ir kaitinu ant silpnos ugnies (jei yra indikatorius, tai 5 - optimaliausias ;) )
pasiruošiu balto šokolado :
sutakuoju su tarka :) (ir aišku, kaip neparagauti - kaip ir visada :) )
suberiu į katinamą masę balto šokolado drožles...
ir vėl maišau intensyviai, be perstojo, kad masė neprisviltų ( baltoji masė turi didesnę savybę"prikibti" prie dugno, ir tai matosi )
Na štai, masė paruošta - mašant ji atšokinėja nuo kraštų, braukiaunt mediniu šaukštu per dugną išlieka "takelis", kuris iš leto užsitraukia :)
sukrečiu masę į lėkštę ir laukiu, kol ji atvės :) iš jos galima formuoti rutuliukus juos apvolioti pasirinktais pabarstukais ar pan. ir laikyti šaltai ;)
Yra keletas Brigadeiro branco receptukų variacijų - vienuose siūloma dėti į kondens. pieną ir sviestą, ir šokoladą baltą, kituose užtenka tik sviesto, oyra ir tokių, kur tiesiog užtenka pakaitinti kondensuotą pieną be nieko .... Jums rinktis, kuris iš šių variantų labiausiai tinka ;)
Na o aš čia sujungiau 2 receptukus į vieną :))))
Pagal Coisas Simples receptuką (vėlgi jį savaip koreguoadama)
Reikės:
*Brigadeiro branco (balto) masės,
*Žalių vynuogių ( nuplautų ir labai gerai nusausintų)
*Rudų, baltų šokoladinių, pabarstukų,
*Kokoso drožių,
*Cukraus (stambaus ),
*Popierių krepšelių,
Iš jau atvėsiusios masės rankas išsitepus trupučiu sviesto, šaukštelio (irgi ištepto sviestu)
kabinu gabaliuką baltojo brigadeiro ir
ir jį suplojusi, iš jo padariusi "blynelį" - į vodujų dedu vieną vynuogę
ir ją gražiai apvelku mase :))))
delnuose pavoliojant suformuoju dailų rutuliuką,
kurį dedu į lėkštę su pabarstukais ir
atsargiai apvolioju, kol rutuliuko paviršius gražiai pasidengs šokoladiniais pabarstukais :)
štai mano pirmasis Brigadeiro branco de uva :))) Šis su šokoladiniais pabarstukais
Šis - su kokoso drožlėmis :)
o šis- apvoliotas stambiame cukruje ;)
Na ir kas slepiasi viduje :))))) Švelnaus balto apvalkalo skonis susipina su gaivia žalios vynuogės rūgštele - nerealu ir dieviška !!!!!! Po šio ragavimu, galiu drąsiai paskelbti - aš myliu Brigadeiro !!! :)))))
Pagal nurodytą receptuką paruošiau ~ 25 rutuliukus ;) Juos vėlgi reikia laikyti šaltai ir geriausia juos laikyti uždengus maistine plėvele ;)
Rekomenduoju išbandyti ir Jums ;)
man su baltuoju šokoladu nepatiko. Skanu, bet ne taip kaip su kakava.
AtsakytiPanaikintilabai jau skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiForelle - baltojo brigadeiro variacijų yra ir kitokių, pvz.: galima nedėti visai balto šokolado, ir sviesto jokio nedėti ;) vien tik pieną pakaitinti ;) pabandyk ;) Taip pat labai daug kas priklauso ir nuo to koks tas baltas šokoladas, jis duoda tam tikrą prieskonį ;)
AtsakytiPanaikintiDovile- išbandyk ;) pamatysi, gardumėlis ;)
O, dieviškas skonis. masės skonis kaip rududu arba karamelinių saldainių.
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiiRRi, nu fantastika sitas saldumynas! Dar nespejau nuotrauku i bloga sudeti, o Brigadeiru jau tik keli belike :))
AtsakytiPanaikintiSveiki. O ar galima į masę įlašinti truputį maistinių dažų? :)
AtsakytiPanaikinticomfortable, manau, galite pabandyti, tikrai nieko blogo nenutiks ;)
AtsakytiPanaikintikiek laiko reikia virinti piena sutirstinta? nes as viriau 15min ir tokia standi nesigavo pas mane kad ir atvesus
AtsakytiPanaikintiSveiki, konkretaus minučių sk. nenurodysiu, tiesiog virti kol sutirštės masė ;) pilnai atvėsinus, ji tampa gan standi ;) jei kaitinote pieno produktą, tai tikėtina nesėkmė ;) geriau rinktis tikrą kondensuotą pieną šiam desertui ;)
Panaikintio kaip zinoti , ar kondensuotas pienas tikras ar netikras?
AtsakytiPanaikintiSkaityti, kas rašoma ant indelio etiketės, perskaityti sudėtį. Turi būti parašyta ne pieno produktas, o kondensuotas pienas.
Panaikinti