2009 m. vasario 28 d., šeštadienis

Brigadeiro branco - baltasis braziliškas skanėstas :)


Tęsiant braziliškųjų skanėstų dienas, toliau siūlau pasigaminti Brigadeiro branco - baltąjį variantą :)
Šį kartą gaminau pagal Almanacio Culinario pasiūlytą receptą (vėlgi jį truputį koregavau :) )


Reikės :


1 indelio kondensuoto sutirštinto saldinto pieno

1 valg. š. sviesto (margarino) (galima ir be jo apseiti)

100 gr. tarkuoto baltojo šokolado (nebūtina)

pabarstukų apvoliojimui

Kondensuotą sutirštintą saldų pieną supilu


į indą kaitinimui, įdedu 1 val.g š. sviesto (margarino)


gerai išmaišau ir kaitinu ant silpnos ugnies (jei yra indikatorius, tai 5 - optimaliausias ;) )


pasiruošiu balto šokolado :



sutakuoju su tarka :) (ir aišku, kaip neparagauti - kaip ir visada :) )



suberiu į katinamą masę balto šokolado drožles...


ir vėl maišau intensyviai, be perstojo, kad masė neprisviltų ( baltoji masė turi didesnę savybę"prikibti" prie dugno, ir tai matosi )


Na štai, masė paruošta - mašant ji atšokinėja nuo kraštų, braukiaunt mediniu šaukštu per dugną išlieka "takelis", kuris iš leto užsitraukia :)


sukrečiu masę į lėkštę ir laukiu, kol ji atvės :) iš jos galima formuoti rutuliukus juos apvolioti pasirinktais pabarstukais ar pan. ir laikyti šaltai ;)
Yra keletas Brigadeiro branco receptukų variacijų - vienuose siūloma dėti į kondens. pieną ir sviestą, ir šokoladą baltą, kituose užtenka tik sviesto, oyra ir tokių, kur tiesiog užtenka pakaitinti kondensuotą pieną be nieko .... Jums rinktis, kuris iš šių variantų labiausiai tinka ;)
Na o aš čia sujungiau 2 receptukus į vieną :))))
Pagal Coisas Simples receptuką (vėlgi jį savaip koreguoadama)
Reikės:
*Brigadeiro branco (balto) masės,
*Žalių vynuogių ( nuplautų ir labai gerai nusausintų)
*Rudų, baltų šokoladinių, pabarstukų,
*Kokoso drožių,
*Cukraus (stambaus ),
*Popierių krepšelių,

Iš jau atvėsiusios masės rankas išsitepus trupučiu sviesto, šaukštelio (irgi ištepto sviestu)



kabinu gabaliuką baltojo brigadeiro ir


ir jį suplojusi, iš jo padariusi "blynelį" - į vodujų dedu vieną vynuogę


ir ją gražiai apvelku mase :))))


delnuose pavoliojant suformuoju dailų rutuliuką,


kurį dedu į lėkštę su pabarstukais ir


atsargiai apvolioju, kol rutuliuko paviršius gražiai pasidengs šokoladiniais pabarstukais :)


štai mano pirmasis Brigadeiro branco de uva :))) Šis su šokoladiniais pabarstukais


Šis - su kokoso drožlėmis :)


o šis- apvoliotas stambiame cukruje ;)


ir bendras vaizdas - Niam :)

Na ir kas slepiasi viduje :))))) Švelnaus balto apvalkalo skonis susipina su gaivia žalios vynuogės rūgštele - nerealu ir dieviška !!!!!! Po šio ragavimu, galiu drąsiai paskelbti - aš myliu Brigadeiro !!! :)))))
Pagal nurodytą receptuką paruošiau ~ 25 rutuliukus ;) Juos vėlgi reikia laikyti šaltai ir geriausia juos laikyti uždengus maistine plėvele ;)
Rekomenduoju išbandyti ir Jums ;)

12 komentarų:

  1. man su baltuoju šokoladu nepatiko. Skanu, bet ne taip kaip su kakava.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Forelle - baltojo brigadeiro variacijų yra ir kitokių, pvz.: galima nedėti visai balto šokolado, ir sviesto jokio nedėti ;) vien tik pieną pakaitinti ;) pabandyk ;) Taip pat labai daug kas priklauso ir nuo to koks tas baltas šokoladas, jis duoda tam tikrą prieskonį ;)

    Dovile- išbandyk ;) pamatysi, gardumėlis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O, dieviškas skonis. masės skonis kaip rududu arba karamelinių saldainių.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  5. iRRi, nu fantastika sitas saldumynas! Dar nespejau nuotrauku i bloga sudeti, o Brigadeiru jau tik keli belike :))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki. O ar galima į masę įlašinti truputį maistinių dažų? :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. comfortable, manau, galite pabandyti, tikrai nieko blogo nenutiks ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. kiek laiko reikia virinti piena sutirstinta? nes as viriau 15min ir tokia standi nesigavo pas mane kad ir atvesus

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, konkretaus minučių sk. nenurodysiu, tiesiog virti kol sutirštės masė ;) pilnai atvėsinus, ji tampa gan standi ;) jei kaitinote pieno produktą, tai tikėtina nesėkmė ;) geriau rinktis tikrą kondensuotą pieną šiam desertui ;)

      Panaikinti
  9. o kaip zinoti , ar kondensuotas pienas tikras ar netikras?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaityti, kas rašoma ant indelio etiketės, perskaityti sudėtį. Turi būti parašyta ne pieno produktas, o kondensuotas pienas.

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails