Paruošus karamelę (geriausia, kad ji būtų atvėsusi arba pagaminta prieš kokias porą dienų) iš ledų gaminimo mašinos išimame dalį ledų (geriausia, kad ledai būtų neskysti) ir dedame į jiems paruoštą dėžutę, tada ant pirmo ledų sluoksnio užlašiname karamelės (pagal skonį : arba mažais ploteliais, arba negailint kad ir išilgai dėžutės) ir taip
Jei ledai yra skystoki, tai karamelė nugrims į dugną, tad nepatingėkite (prieš tai patikrinus) ilgėliau - kokioms ~ 15 minučių pašaldyti ledų masės ;) tada karamelė puikiai laikysis ledų sluoksnio paviršiuje ;)
kadangi paskutinį sluoksnį dengiau karamele, tai nusprendžiau, kad ir čia galima truputį padekoruoti : paėmiau medinį iešmuką ir jo pagalba paviršių pabraukiau aukštyn žemyn įvairiomis kilpomis, panašiai kaip daroma gaminant marmurinį popierių (paper marbling) :)
Ir uždengusi šį saldų ledų šedevrą palikau šalti visai nakčiai šaldymo kameroje.
Ir uždengusi šį saldų ledų šedevrą palikau šalti visai nakčiai šaldymo kameroje.
Ir štai rezultatas :) ledų gardumas dvigubas, ne visu kubu sakyčiau :)))) lėtai burnoje kartu su ledais betirpstanti migdolus apgaubusi karamelė su itin švelnaus skonio skysta karamele, kuri tik papildo šią saldžią šaltą skonio harmoniją ( uii kaip aš čia lyriškai ... :)))) ) ir kaip laiku spėjau viską užfiksuoti, nes jų jau nebeliko.... :) (iki kito gaminimo) :))))
Vaišinkitės ;)
Tavo receptu pasinaudojau ir aš. begaliniai skanūūūūūūs :)
AtsakytiPanaikintiPas Miką arbūzai, čia ledai. Ką daryti, kaip norisi... Ech.
AtsakytiPanaikintiVaivut, imt ir pasidaryt - tai taip paprasta, net ir be ledų gaminimo mašinos ;) patikėk ;)
AtsakytiPanaikintiJaučiu, kad va šitą reikalą tai išbandysiu tikrai. Tik mažas baigs kosčioti, nes mudu abudu - smaližiai :-)
AtsakytiPanaikinti