2009 m. gegužės 17 d., sekmadienis

Kivių ledai - kai norisi kažko gaivaus...

Vieną dieną prisipirkau visą kalną kivių - tai pasakiški vaisiai, numalšinantys troškulį ir saldumo alkį :) ir kadangi jų buvo iš ties diiiidddeliiis kalnas, nusprendžiau, kad tai pati proga iš jų pasigaminti ledus :)



Gaminau pagal Saveurs du monde užtiktą receptą:
Reikės:



*8 kiaušinių
*450g kivių piurė (6-8 kiviai)
*225 g cukraus
*500 ml grietinėlės
*1 arb.š. žalios citrinos
Nulupau ir supjausčiau kivių vaisius gabaliukais,

tada smulkintuvo pagalba juos sutryniau į piurė. Sakyčiau rūgštoka :)
Tada atskyriau kiaušinių trynius nuo baltymų ir

juos su trupučiu cukraus (~25g) išplakiau iki piuros baltos masės, į kurią įlašinau 1 arb. š. žalios citrinos sulčių.
tada išplakusi grietinėlę iki standumo į ją supyliau anksčiau paruoštą masę ir išmaišiau :)
į grietinėlės-trynių masę supyliau kivių piurė ir vėl gerai išmaišiau.
Atskirtus kiaušinių baltymus išplakiau iki standžių putų ir po to, subėrusi cukrų (~200g), dar gerą minutę plakiau iki cukrus gerai išsiplakė.
tada gautą baltymų masę sukrėčiau į indą su trynių-grietinėlės-kivių mišiniu ir atsargiai mediniu šaukštu išmaišiau iki vientisos masės.


Gautą kivių ledų masę supyliau į ledų gaminimo mašiną, pastačiau 30 -iai minučių (teko per porą kartų šaldyti, nes visa masė tiesiog netilpo į ledų aparatą :)) ) ir štai :


Labai gaivūs, saldžiarūgščiai tikri vasariški kivių ledai: Iš šio kiekio drąsiai paruošite 1 litrą su trupučiu gardžių gaivių kivių ledų :)


Skanaus :)

4 komentarai:

  1. na bandau si receptuka.. kol kas atrodo labai gerai.. laukiu kol susals.. neistveriau paragavau mase.. gardu.. gaivu.. kaip ir recepto aprasyme :)
    taip noriu gamint ledus pati, kad planuoju isigyt ledu gaminimo aparata... nors butu imanoma pasirasyt ir paciai.. susaldyti vandenyje istirpinta druska.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puiku Evelina, masė tikrai gardi ;) kaip ir patys ledai, tik viena labai įdomu, jų daugiau pavalgius, man pradeda vos vos graužti liežuvį :))) spėju nuo kivių rūgštelės :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na va, ką tik į šaldiklį įkišau savo pirmuosius kivi ledus (pistacijų ir avokadų ledus paliksiu kitam kartui). Kol masę išiminėjau iš ledų gaminimo aparato, lyžtelėjau - labai gardu, tik gal cukraus reikėjo kiek daugiau įdėti. Lauksiu, kol sušals, tada ragausiu rimčiau. :)
    Labai ačiū už šiuos šaunius receptus Būtų smagu čia pamatyti ir kokio šerbeto receptėlį. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dziugi, šerbeto bus ;) labai norisi to japoniško pasigaminti (kur ledas skaptujamas į sniegą ir užpilama sirupu) atrodo tikrai niam :)))

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails