tai gan paprastas, sveikas greitai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis pietums.
Pats receptas netyčia atkastas Paprikas blog'e.
Reikės:
- 2 cukinijų
- 200 g pievagrybių
- 2 skiltelės česnako
- priekonių mišinio daržovėms
- druskos ir pipirų
- alyvuogių aliejaus
- gero žiupsnio Parmezano sūrio (nebūtinai)
Eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
Nuplauti cukinijas ir pievagrybius. Supjaustyti griežinėliais (~ 0,5-0,8 cm storio)
Į kepimo indą sudėti cukinijų ir pievagrybių griežinėlius sluoksniuotai ( griežinėlis cukinijos + griežinėlis pievagrybio+ griežinėlis cukinijos + ... ir t.t.)
Nulupti ir mažais gabaliukais supjaustyti česnako skilteles - sudėti ant cukinijų ir pievarybių griežinėlių.
Pagardinti pipirais ir druska.
Šliūkštėlti alyvuogių aliejaus, papibarstyti prieskonių mišiniu daržovėms.
Uždengti dangčiu ( jei tai troškinimui skirtas indas) arba kepimui skirta aliuminio folija (gerai užspausti kraštus)
Pastatyti kepti 15 minučių. Ištraukti kepimo formą, su šaukštu atsargiai pasemti išsiskyrusias sultis ir jomis aplieti cukinijas ir pievagrybių apkepėlę. Uždengti. Pastatyti kepti dar ~25-35 min. Patiekti šiltą.
Kepimo pabaigoje galima šiek tiek užberti tarkuoto Parmezano sūrio (nebūtinai)
Komentarai :
* galima kepti mažuose, troškinimui skirtuose individualiuose indeliuose - bus žymiai patogiau tiek kepti , tiek patiekti.
* nepadauginti pipirų :D
* variacijos gali būti įvairios : su mėsa ( pvz. vištiena, kalakutiena) su kitomis daržovėmis kaip pomidorai, balkažanai ir pan.
* daržovėms skirtą prieskonių mišinuąk galima pasiruošti ir namie : (čiobreliai+kalendra+kmynai+sezamas+jūros druska+juodieji pipirai+petražolė+citrinos rūgštis+citrinos žievelė+raudoeniji pipirai+geltonos garstyčių sėklos)
Skanaus ;)
Geriausia mano 2011 metų fotografija
Prieš 12 metų
ooo, tobula! Du patys geriausi ingredientai ir dar pipirai, alyvuogių aliejus... Niam! O jei dar parmezano kokio užbarsčius.
AtsakytiPanaikintiAš visada ant griliaus kepu cukinijas ir pievagrybius (kai kiti valgo mėsą), tai čia alternayva namie. Kepsiu :)
Egle, joa, su parmezanu pabarsčius, iš vis galima liežuvį nusikąsti :) Ant griliaus keptos daržovės irgi gardžios.
AtsakytiPanaikinti