taigi, 2 normalioms porcijoms
reikės :
* šviežios tešlos ( arba 2 lapelių šaldytos bemielės sluoksnuotos tešlos)
* natūralios pomidorų tyrės
* 3-4 šviežių pomidorų
* 1 gniūžtelės mozzarella sūrio
* 1 saujelė tarkuoto Parmezano sūrio
* džiovinto baziliko
ir mėsėdžių variantui :
* gero vytinto kumpio juostelių
Jei šaldiklyje radote šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos - išimkite 2 lapelių , juos sudėkite ant kepimo popieriaus, subadykite šakute (kad tolygiai iškiltų bekepant) - ir palikite atsileisti.
Jei turite šviežios tešlos , tai nebūtina ją pakepti , galima tiesiai ant "žalios" tešlos sudėti visus priedus ;)
Iškepusius tartos pagrindus tolygiai aptepti natūralia pomidorų tyre.
Ant viršaus sudėti mozzarella sūrio griežinėlius.
Ant sūrio sudėti pomidorų griežinėlius.
Pabarstyti džiovintu baziliku ir šiek tiek užberti tarkuoto Parmezano sūrio.
Pastatyti kepti ~10-15 min. iki tartos paviršius dailiai apskrus ir pomidorai apminkštės.
* rekomenduočiau rinkti šviežią tešlą - ji yra lengvesnė ir ne taip jaučiasi iškepus.
* nepadauginti mozzarellos sūrio - kitaip tarta bus peršlapia ir pagrindas bus ganėtinai šlapias.
* mėsėdžiams puikus variantas su geru vytintu kumpiu (tiesiog kumpio juosteles sudėti ant sūrio, po to pomidorus...) - tarta bus vos sūresnė, bet soti, labai soti ;)
* jokiu būdu pomidorų tyrės nekeisti kokiu kečiupu ar pomidoru padažu ( tai visiškai pakeičia skonį ir ši tarta bus gerokai per sūri)
Skanaus ;)



O dieve kaip skaniai skamba! Kaip uzsimaniau dabar:)
AtsakytiPanaikintiButinai isbandysiu si recepta:)
Supergirl , puiku ;) lauksiu atsiliepimų ;)
AtsakytiPanaikintiEinu kept - bus nesveika vakariene + likučiai į darbą :)
AtsakytiPanaikintiIndre :DDD niu jei vėlyva vakarienė - tai jap, bus nelabai sveika, jei kokią 18 val. iki 20 val, tada dar pusė velnio tas sveikumas ;) ( svarbu, kad mėsos joje nėra).
AtsakytiPanaikintiSkanios vakarienės !!! ;)
Oho, koks sutapimas! Vakar lygiai tokią pačią kepiau prieš einant į darbą, nes norėjosi valgyti, o nieko protingo nesugalvojau pasigamint. Tik aš vietoj mozarelos naudojau tokį graikišką sūrį Xaloumi. Irgi labai skanu. Ir pritariu, šauni idėja ;)
AtsakytiPanaikintiApie 22h buvo jau iskepe :D ir tikrai skanu. Naudojau fermentinį + ožkos sūrį.
AtsakytiPanaikintiooo, turėtų būti įdomus skonis su ožkos sūriu ;)
AtsakytiPanaikinti