aha, primena torčiuką. Nors, tiesą pasakius, tai tiesiog gardus desertas torto pavidalu :)
Gamintas jau keletą kartų ir tik šį kartą spėjau padaryti keletą nuotraukų . ..tikiuosi, kiek vėliau ( atsiradus laisvai minutėlei bei gaminant dar kartą :) ) ir visą gaminimo eigą sukelsiu ;)
recepto šaltiniai : pradinis : Kwestia Smaku , ir lietuviškas : čia
taigi, be ilgų įžangų :
( 1 dideliam : 26-28 cm skersmens ir 1 mažam:18 cm skersmens ) torčiukams
Reikės :
pagrindui :
* 400 g šokoladinių sausainių "Selga"
* 50 gr. anakardžių riešutų
* 100 gr minkšto sviesto
baltam sluoksniui :
* 1 kg President varškės kremo
* 800 g kokoso pieno
* 100 g cukraus
* 100 ml Malibu likerio
* 1,5 pokelio želatinos (arba 6 arbat. š.)
papuošimui:
* šviežios braškės
* mėtų lapeliai
Gaminimo eiga :
*pagrindo ruošimas :
Sausainius ir riešutus sudėti į smulkintuvą ir smulkiai sumalti.
Suberti į gilų indą, sudėti minkštą sviestą ir gerai išminkyti.
Paruoštą pagrindo masę sudėti į šarnyrinę kapimo formą ir, tolygiais paskirsčius , truputį delnais (ar valgomuoju šaukštu) paspausti ( bet nestipriai ) ir pastatyti šaltai ( šaldytuve).
Kol torto pagrindas stigsta, ruošiame baltą sluoksnį :
Varškės kremą sudėti į gilų indą, supilti 400 ml kokoso pieno ir viską gerai išplakti šluotele.
Suberti cukrų, įpilti Malibu likerio ir vėl viską gerai permaišyti.
Želatiną suberti į metalinį kaitinimo indą, užpilti 400 g kokoso pieno , išmaišytiu ir palikti ~ 20 min. išbrinkimui.
Metalinį indą su išbrinkusios želatinos ir kokoso pieno mišini uįstayti į vandens vonelę ( bain-marie) ir nuolat maišyti iki želatina pilnai ištirps. Jokiu būdu neužvirinti !
Šiek tiek atvėsinti ir supilti į varškės kremo/kokoso pieno masę - gerai išmaišyti.
Gautą masę supilti ant sustingusio torto pagrindo - pastatyti (šaltai į šaldytuvą) ~ 5- max 10 minučių kad masė šiek tiek apstingtų.
Per šį laiką paruošti braškes : nuimti žalias uodegėles ir nuplauti , gerai nusausinti , perjauti pusiau.
Iš šaldytuvo ištraukti apstingusią masę, jos paviršių papuošti braškių puselėmis ( braškių puselės dailiai susminga į baltą masę ,susilygindamos su paviršiumi... :) )
Papuoštą torčiuką per naktį palikti šaltai ( šaldytuve).
Prieš patiekiant galima puošti šviežiais mėtų lapeliais :)
Komentarai :
* šokoladinių sausainių / anakardžių riešutų derinys puikiai tinka pagrindui.
* naudoti vis tik Malibu likerį , nes visi kiti likeriai ( pvz. vanilla talin ) taip neatskleidžia skonio.
* pilnai pakanka 5- 10 min, nes laukiant 20 min masė iš ties per daug sustingta ir braškes belieka tik ant pavišiaus sudėllioti... ( nebus dailaus pjūvio)
* gan lengvas, ne itin riebus desertas.
* tikrai greitai paruošiamas .. ir dar greičiau suvalgomas :)))
* kažkiek primena paukščių pieną.
Planuose : išbandyti su kitomis uogomis kaip : mėlynės ( nors yra rizika : gali nudažyti baltą masę mėlynai) šilauogės, vyšnios, iš vaisių : kiwi , persikai :)
Skanaus ;)
Geriausia mano 2011 metų fotografija
Prieš 12 metų
Beveik įsivaizduoju skonį. Tik toks kiekis man ryškiai per didelis. Svajoju apie 12-15cm tortinę, kad būtų galima pigiai išbandyti daugumą gardžių tortų :)
AtsakytiPanaikintijau kelintas savaitgalis iš eilės kaip gaminu šį skanumą ;)
AtsakytiPanaikintiGalima porcijas perpus mažinti ;)
pirmą kartą kai gaminau iš pilnos normos ir vieną didelį torčiuką, tai to balto sluoksnio vis tik buvo perdaug ( per aukštas) palygint su pagrindu... todėl padalinau į du :D
beje, 18 cm - labai kompaktiškas dydis : ne permažas nei perdidelis ;) nors ir man knieti dar mažesnę išbandyti, tik štai, gal žinai, kur tokių mažų šarnyrinių kepimo formų rasti? aišku, šiam receptui ( beje, manau ir kepamam) galima būtų naudoti tuos tokius metalinius žiedus ;) o jų būna įvairiausių skersmenų...
kazkas naujo!tie visi kokosu pienai ir malibu skamba labai skaniai. Irri- jei zadi bandyti su kivi- nebijai kad nesustings aplink ji zelatina? nes kivi ir berods ananasas turi tokia savybe neleisti susitingti zelatinai aplink save.. su silauogem manau butu skanu..dabar pats ju sezonas.reiks isbandyti :)
AtsakytiPanaikintizivkuli, gaminant su kiwiar kitais pan. vaisiais, naudosiu ne želatiną, o agar-agar miltelius ;) su jais bet kas puikiai sustingsta ir net nebaisu tokį torčiuką per visus karščius didesnį atstumą vežti - tikrai neišsileis ;)
AtsakytiPanaikintiSveiki, o galėtumėt pasakyti, kur LT (Vilniuje) įsigyti President varškės kremo? Norėčiau pabandyti. Ačiū!
AtsakytiPanaikintiViktorija, šio President varškės kremo galima įsigyti Prismoje (PC "Ozas") ;) jis ir taip labai skanus - su kokia gardžia uogiene- bus kaip lengvas desertas ,arba visai be nieko, ar su kokiomis žolelėmis - kaip nesaldžiai užkandėlei..
AtsakytiPanaikintiMan primena prancūzišką fromage blanc.. ( kurio beprotiškai pasiilgusi :) )
Deja deja - medžioju kas iš UK surastų ir parvežtų :(
AtsakytiPanaikintiNu kaip man jis skaniai atrodo! jau pas Iloną kai pamačiau tai labai sužavėjo, o ir čia toks išgirtas jau ir po kelis kart bandytas, tai turbūt, kad vcertas dėmesio :) reiks prie progos bandyti :)
AtsakytiPanaikintiNa va... kai braškės senai pasibaigę, tada atrandu tokių skanėstų nerealių...
AtsakytiPanaikinti