2011 m. rugpjūčio 8 d., pirmadienis

Kokoso pieno ir braškių desertas

aha, primena torčiuką. Nors, tiesą pasakius, tai tiesiog gardus desertas torto pavidalu :)

Gamintas jau keletą kartų ir tik šį kartą spėjau padaryti keletą nuotraukų . ..tikiuosi, kiek vėliau ( atsiradus laisvai minutėlei bei gaminant dar kartą :) ) ir visą gaminimo eigą sukelsiu ;)

recepto šaltiniai : pradinis : Kwestia Smaku , ir lietuviškas : čia

taigi, be ilgų įžangų :


( 1 dideliam : 26-28 cm skersmens ir 1 mažam:18 cm skersmens ) torčiukams

Reikės :

pagrindui :

* 400 g šokoladinių sausainių "Selga"
* 50 gr. anakardžių riešutų
* 100 gr minkšto sviesto

baltam sluoksniui :

* 1 kg President varškės kremo
* 800 g kokoso pieno
* 100 g cukraus
* 100 ml Malibu likerio
* 1,5 pokelio želatinos (arba 6 arbat. š.)

papuošimui:

* šviežios braškės
* mėtų lapeliai
Gaminimo eiga :

*pagrindo ruošimas :

Sausainius ir riešutus sudėti į smulkintuvą ir smulkiai sumalti.
Suberti į gilų indą, sudėti minkštą sviestą ir gerai išminkyti.
Paruoštą pagrindo masę sudėti į šarnyrinę kapimo formą ir, tolygiais paskirsčius , truputį delnais (ar valgomuoju šaukštu) paspausti ( bet nestipriai ) ir pastatyti šaltai ( šaldytuve).

Kol torto pagrindas stigsta, ruošiame baltą sluoksnį :

Varškės kremą sudėti į gilų indą, supilti 400 ml kokoso pieno ir viską gerai išplakti šluotele.
Suberti cukrų, įpilti Malibu likerio ir vėl viską gerai permaišyti.


Želatiną suberti į metalinį kaitinimo indą, užpilti 400 g kokoso pieno , išmaišytiu ir palikti ~ 20 min. išbrinkimui.

Metalinį indą su išbrinkusios želatinos ir kokoso pieno mišini uįstayti į vandens vonelę ( bain-marie) ir nuolat maišyti iki želatina pilnai ištirps. Jokiu būdu neužvirinti !

Šiek tiek atvėsinti ir supilti į varškės kremo/kokoso pieno masę - gerai išmaišyti.

Gautą masę supilti ant sustingusio torto pagrindo - pastatyti (šaltai į šaldytuvą) ~ 5- max 10 minučių kad masė šiek tiek apstingtų.

Per šį laiką paruošti braškes : nuimti žalias uodegėles ir nuplauti , gerai nusausinti , perjauti pusiau.

Iš šaldytuvo ištraukti apstingusią masę, jos paviršių papuošti braškių puselėmis ( braškių puselės dailiai susminga į baltą masę ,susilygindamos su paviršiumi... :) )

Papuoštą torčiuką per naktį palikti šaltai ( šaldytuve).

Prieš patiekiant galima puošti šviežiais mėtų lapeliais :)

Komentarai :

* šokoladinių sausainių / anakardžių riešutų derinys puikiai tinka pagrindui.

* naudoti vis tik Malibu likerį , nes visi kiti likeriai ( pvz. vanilla talin ) taip neatskleidžia skonio.

* pilnai pakanka 5- 10 min, nes laukiant 20 min masė iš ties per daug sustingta ir braškes belieka tik ant pavišiaus sudėllioti... ( nebus dailaus pjūvio)

* gan lengvas, ne itin riebus desertas.

* tikrai greitai paruošiamas .. ir dar greičiau suvalgomas :)))

* kažkiek primena paukščių pieną.


Planuose : išbandyti su kitomis uogomis kaip : mėlynės ( nors yra rizika : gali nudažyti baltą masę mėlynai) šilauogės, vyšnios, iš vaisių : kiwi , persikai :)



Skanaus ;)

9 komentarai:

  1. Beveik įsivaizduoju skonį. Tik toks kiekis man ryškiai per didelis. Svajoju apie 12-15cm tortinę, kad būtų galima pigiai išbandyti daugumą gardžių tortų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. jau kelintas savaitgalis iš eilės kaip gaminu šį skanumą ;)

    Galima porcijas perpus mažinti ;)

    pirmą kartą kai gaminau iš pilnos normos ir vieną didelį torčiuką, tai to balto sluoksnio vis tik buvo perdaug ( per aukštas) palygint su pagrindu... todėl padalinau į du :D

    beje, 18 cm - labai kompaktiškas dydis : ne permažas nei perdidelis ;) nors ir man knieti dar mažesnę išbandyti, tik štai, gal žinai, kur tokių mažų šarnyrinių kepimo formų rasti? aišku, šiam receptui ( beje, manau ir kepamam) galima būtų naudoti tuos tokius metalinius žiedus ;) o jų būna įvairiausių skersmenų...

    AtsakytiPanaikinti
  3. kazkas naujo!tie visi kokosu pienai ir malibu skamba labai skaniai. Irri- jei zadi bandyti su kivi- nebijai kad nesustings aplink ji zelatina? nes kivi ir berods ananasas turi tokia savybe neleisti susitingti zelatinai aplink save.. su silauogem manau butu skanu..dabar pats ju sezonas.reiks isbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. zivkuli, gaminant su kiwiar kitais pan. vaisiais, naudosiu ne želatiną, o agar-agar miltelius ;) su jais bet kas puikiai sustingsta ir net nebaisu tokį torčiuką per visus karščius didesnį atstumą vežti - tikrai neišsileis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki, o galėtumėt pasakyti, kur LT (Vilniuje) įsigyti President varškės kremo? Norėčiau pabandyti. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Viktorija, šio President varškės kremo galima įsigyti Prismoje (PC "Ozas") ;) jis ir taip labai skanus - su kokia gardžia uogiene- bus kaip lengvas desertas ,arba visai be nieko, ar su kokiomis žolelėmis - kaip nesaldžiai užkandėlei..
    Man primena prancūzišką fromage blanc.. ( kurio beprotiškai pasiilgusi :) )

    AtsakytiPanaikinti
  7. Deja deja - medžioju kas iš UK surastų ir parvežtų :(

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nu kaip man jis skaniai atrodo! jau pas Iloną kai pamačiau tai labai sužavėjo, o ir čia toks išgirtas jau ir po kelis kart bandytas, tai turbūt, kad vcertas dėmesio :) reiks prie progos bandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Na va... kai braškės senai pasibaigę, tada atrandu tokių skanėstų nerealių...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails