2012 m. gegužės 2 d., trečiadienis

Avokadų / Tuno užtepas

Ką gi tokio skanaus ir greito bei tuo pačiu sveiko paruošus, kai tingisi ilgai virtuvėje sukinėtis ? :)




Šis užtepas gera išeitis - produktų nedaug, vos 2 ir maistas paruoštas valgymui :)
Reikia :  1 labai gerai prinokusio avokado + 1 indelio tuno savose sultyse. Avokadą nulupti, išimti kauliuką, supjaustyti gabaliukais ir kartu su tunu ( prieš tai nuvarvinus skystį) sudėti į smulkintuvą - viską labai gerai sumalti iki vientisos purios masės. Viskas. dabar belieka patiekti su ruginiais duonukais ar namine grūdėta duona.











Komentarai:

* labai gerai ir nesudėtingai paruošiamas užkandis aperityvui arba kaip lengvai vakarienei.
* papildomai galima pagardinti prieskoniais : pipiriukais, žolelėmis ir pan.
* laikyti šaltai, sandariame inde.


Skanaus ;)

2 komentarai:

  1. Dievinu tokius užtepukus, ypač prie vyno:) Aš dar įlašinu citrinų sulčių...truputuką, taip greitai nepradeda juoduoti avokadas:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Odeta, tikiu dėl citrinos puikių savybių, bet nededu dėl pagrindinių priežasčių :

    pirma - pagaminu tik tam kartui, tai nespėja pajuoduoti :)
    antra - deja, žuvis (baltymų šaltinis) su citrinos sultimis (rūgštimi) yra nelabai suderinami dalykai (pagal maisto derinimo principus, kuriais jau senokai vadovaujuosi ruošiant maistą.)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails