Tai kiaušinių trynių, grietinėlės (ir/arba) ir cukraus bei vanilės derinys- iškeptas, šaldytas ir apdegintas... :)
Crème Brûlée -būna įvairiausių pradedant nuo kaip iš paminėtų aukščiau produktų iki su įvairiais priedais kaip pvz. :
šokoladinis Crème Brûlée
persikų(vyšnių) Crème Brûlée
žaliosios arbatos Crème Brûlée
juodojo šokolado Crème Brûlée su karamelizuotais lazdynų riešutais:
Čia rasite daugiau Crème Brûlée receptų:
Aš dievinu šį desertą, tik dar nesu išbandžiusi jo pasigaminti namie, o rankos taip niežti... :) taigi iki pilnos laimės trūksta tik vadinamojo CHALUMEAU (pran.: degantis "fakelas" )
Arba FER À BRÛLER (pranc.) sakyčiau įrankis svilinimui :
Arba FER À BRÛLER ÉLECTRIQUE (pran.) tas pats įrankis svilinimui, tik elektrinis ):
Taigi, pagal Kepėjai be stabdžių dautartes paliktą komentarą vietoje pirmojo varianto galima naudoti.... paprastą kaitinimo (kitaip : litavimo) lempą !, kurią pasirodo nėra sunku surasti kad ir Senukų PC.
Ir jis atrodo štai taip :
Arba pasinaudoti paprasčiausiu būdu - griliu ( nors reiktų atkreipti dėmesį į tai, kad pats desertas turi būti šaltas,o karamelė jo paviršiuje- šilta, kas grilio pagalba yra gan sudėtinga atlikti).
Dabar belieka tik pasiraityti rankoves ir išbandyti visa tai praktiškai, tuo lab, kad mano antroji pusė nekantrauja paragauti :) ir jau esu prisigaudžiusi krūvą gerų receptų :))))
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą