2008 m. gruodžio 10 d., trečiadienis

Crème Brûlée





Tai kiaušinių trynių, grietinėlės (ir/arba) ir cukraus bei vanilės derinys- iškeptas, šaldytas ir apdegintas... :)

Crème Brûlée -būna įvairiausių pradedant nuo kaip iš paminėtų aukščiau produktų iki su įvairiais priedais kaip pvz. :

šokoladinis Crème Brûlée

persikų(vyšnių) Crème Brûlée

žaliosios arbatos Crème Brûlée


juodojo šokolado Crème Brûlée
su karamelizuotais lazdynų riešutais:

Čia rasite daugiau Crème Brûlée receptų:


Aš dievinu šį desertą, tik dar nesu išbandžiusi jo pasigaminti namie, o rankos taip niežti... :) taigi iki pilnos laimės trūksta tik vadinamojo CHALUMEAU (pran.: degantis "fakelas" )



Arba FER À BRÛLER (pranc.) sakyčiau įrankis svilinimui :




Arba FER À BRÛLER ÉLECTRIQUE (pran.) tas pats įrankis svilinimui, tik elektrinis ):




Taigi, pagal Kepėjai be stabdžių dautartes paliktą komentarą vietoje pirmojo varianto galima naudoti.... paprastą kaitinimo (kitaip : litavimo) lempą !, kurią pasirodo nėra sunku surasti kad ir Senukų PC.

Ir jis atrodo štai taip :




Arba pasinaudoti paprasčiausiu būdu - griliu ( nors reiktų atkreipti dėmesį į tai, kad pats desertas turi būti šaltas,o karamelė jo paviršiuje- šilta, kas grilio pagalba yra gan sudėtinga atlikti).

Dabar belieka tik pasiraityti rankoves ir išbandyti visa tai praktiškai, tuo lab, kad mano antroji pusė nekantrauja paragauti :) ir jau esu prisigaudžiusi krūvą gerų receptų :))))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails