2008 m. gruodžio 15 d., pirmadienis

Kalėdiniai nameliai - receptas

Nors šiemet griečiausiai nebekepsim meduolinių namukų, vistiek labai smagu prisiminti kaip teko pastaruosius dvejus metus iš eilės stengtis ir vos ne urmu kepti šiuos kalėdinius namukus.
Kiekvienas jų turėjo būtinai būti vienintelis ir nesikartojantis bent jau savo dekoru : iš pat pradžių, rodos, fantazija neišsemiama tuo lab kad kepėm ir dekoravome dviese.

Eiga:

Ir kas gavosi : )






Taigi jei pavyks rasti kitų metų namelių foto , būtinai įkelsiu į blogą' ;)
pagal kokį receptą kepėme nameliukų sienas ir tt..t, tai dabar kiek pamenu pagal rastą SM forume meduolinės tešlos receptuką ( vėl gi radusi būtinai įkelsiu ;))
Senai žadėtasis namelių receptas (citatos iš SM) :
 
 
1 vakaras
minkome tešlą -
Tešlai reikes :
*1kg miltų ;
*0,5 kg cukraus;
*300 g medaus;
*6 kiaušinių;
*1 saukstelio kepimo milteliu;
*įvairiausių maltų prieskonių: imbiero , kvapiųjų pipirų , gvazdikėlių , muskato riešuto ,cinamono , tarkuotos citrinos žievelės ir t.t.
Eiga:
Į puodą suberkite cukrų , medų ir prieskonius. Maišydamos kaitinkite tol , kol cukrus ištirps. Masė atvėsinkite .Tada įmaišykite kiaušinius, kepimo miltelius ir miltus. Išminkykite vienalytę tešlą. Uždenkite ir palikite parai kambario temperatūros patalpoje.
 
2 vakaras
 
Gaminame detales- Iš kartono pagaminkite namelio detalių šablonus. Matmenis nusistatykite tokius kokio dydžio nameliuko norėsite ;)
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 0.5 cm storio lakštą . Išpjaukite pagrindą. Toliau reikes 2 dalių stogui , 2 šoninių sienų ir dviejų frontono detalių . Įkaitinkite orkaitę iki 220`C. Išspjautas meduolines detales sudėkite ant kepimo popieriaus ir 15 min kepkite . Ant dar šilto meduolio uždėkite pasiruoštus šablonus ir dar kartą apipjaustykite tas kraštines , kurios klijuosis tarpusavyje kampais.
 
3 vakaras

Glajaus gaminimas sienų klijavimas
Reikės :
*2 kiaušinių baltymų;
*200 g cukraus pudros;
*1,5 arb.š. citrinos sulčių.
Išplakite baltymus, suberkite cukraus pudrą ir gerai išmaišykite, įlašinkite citrinos sulčių.

Namuko sienas tarpusavyje ir su pagrindu sutvirtinkite įsmeigdami dantų krapstukus. Kai tvirtai laikysis sienos , atsargiai tvirtinkite stogą. Nepamirskite išpjauti durų - per kurias sudėsite siurprizus (pvz. šokoladinius eurus ar litus :)) ) Tada padarykite langų kontūrus (arba juos galima išpjauti prieš kepant ) , papuoškite stogą , sienas. Beje , glajumi pritvirtinkite spalvotas grožybes - saldainukus , riešutus , cukatus, sausų pusryčių "čerpes" ir t.t. Jei liko tešlos , galima padaryti ir tvorą , "sumontuoti" šulinį...
Galima padaryti eglutę - reikia iškepti 6 ar 10 skirtingų dydžių žvaigždes.
Šias pagal dydį (pradedant nuo didžiausios baigant mažiausia) suvėrus ant medinio strypelio ( pvz. mediniai iešmukai barbekiu) ir papuošus glajumi , turėsite puikiausią Šv. Kalėdų stalo puošmeną ir svarbiausia - orginalią saldžią dovaną.
Smagaus kepimo !

2 komentarai:

Related Posts with Thumbnails