Šiandien nusprendžiau pasilepinti karmelizuotais migdolų riešutais - šiam skanumynui jaučiu dideeelęęę silpnybę :) Kai pirmą kartą gaminau panašius riešutus ( žemės riešutus) tai gavosi ne taip kaip turėjo gautis, nes ... truputį paskubėjau išimti iš kaitinimo indo :)))
Reikės:
100 g. cukraus
3 valg. š. vandens
80 g. stambiai suskaldytų migdolų ( galima ir neskaldyti)
Eiga:
Cukrų su vandeniu užvirti iki sirupas taps tąsus ir baltos spalvos. Supilti riešutus ir intensyviai mašyti iki išgaruos vanduo ir susikristalizuos cukrus kaip kad čia ( mano pats pirmas bandymas)
Kaip matote šioje foto, riešutai apvilkti cukraus plutele.
Kai susikristalizuoja cukrus, reikia toliau kantriai mašyti riešutus, kol cukrus pradės lydytis į karamelę, kuria medinio šaukšto pagalba ir apvoliojame migdolus. Išimame masę iš indo ir suberiame ant kepimo popieriaus - paliekame ataušti :)
Rezultatas štai toks:
Riešutai , atvėsta ir tampa traškūs traškūs, apvolioti karamelėje ir skanut skanutėliai !
Iš arčiau
Komentarai:
* paprastai ir greitai paruošiama
* šiuos karamelizuotus riešutus galima dėti į įvairius desertus, kepant pyragus, puošiant grietinėlę, ledus arba tiesiog šiaip kramtyti pasigardžiuojant ;)
Skanaus ;)
Geriausia mano 2011 metų fotografija
Prieš 12 metų
Nai nai nai, pagaliau prisiruošiau, išbandžiau, likau patenkinta - skanu, gražu, užkabliuoja :D
AtsakytiPanaikintiMaga išbandyti kaip priedą prie Irri siūlomų ledų, pyragų, tortų. Super, ačiū :)