2009 m. sausio 28 d., trečiadienis

Pirmas blynas prisivilęs :)))))

Kaip išsireiškė viena SM mergina, "...grybai...uogos ... gavosi...." :))))


Istorija tokia, kad praeitą sekamdienį pasiryžau brangiausiojo šeimyną pradžiuginti pyragu, nepaprastu - kvepiančiu apelsinais pyragu - Bolo de laranja :) Rodos, viską pagal receptuką darėme, bet vietoje pyrago, puraus, didelio gavosi... omletas... saldus .... :)))) Aišku, mes vistiek jį sudorojome su ledais :)))

Gaminome pagal šį receptukąMileumpecados :

6 kiaušiniai
2 apelsinai
250 g cukraus
250 g miltų
1 arbat. puodelis saulėgrąžų aliejaus
1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių

Išplakėme cukrų su kiaušinių tryniais iki purios masės. Tada supylėme po truputį aliejų ir tarkuotą 2 apelsinų žievelę. Subėrėme miltus ir maišėme iki vientisos masės ( turi būti grietinės tirštumo), po to supylėme apelsinų sultis ir imaišėme. Baltymus išplakėme su žiupsneliu drukos (jei nėra po ranka citrinos sulčių) iki standžių putų ir atsargiai įmaišėme į masę .
Kepimo skardą ištepėme sviestu (galima ir margarinu arba aliejumi) bei pabarstėme miltais Kepėme orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ° C temperatūros apie 20 - 30 minučių , priklausomai nuo kepimo skardos formos.

Kepė pyragas labai gražiai iškilo, vos nelipo per kraštus... bet, ištraukus iš orkaitės jis... subliuško ! ir pavirto omletu.... :) Tiesa, tikrai gardžiu, aplesinais kvepiančiu omletu :)
Oi, visai pamiršau , pasirodo mes 3 tryniais per daug įdėjome ( o istorija buvo tokia, kad pirmieji baltymai blogai išsiplakė, tad teko imti kitus ir kažkaip pagailo išmesti trynius, tad įdėjome papildomai dar 3 trynius, likusius nuo naujų baltymų....) , matyt todėl ir išejo omletas vietoje pyrago !!!

Na kagi, kepsiu dar kartelį ir manau šį kartą tikrai papildomai nedėsiu :) arba ieškosiu kito recepto :)))
išbandykite ir Jūs ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails